Serie A 2017/2018

• Креатор на темата Креатор на темата Марли
  • Време на започнување Време на започнување

Koj ќе биде шампион оваа сезона

• Вкупно гласачи
    261
Статус
Затворена за нови мислења.
Па се ова што го пиша џони оди во прилог на германскиот систем. Грешките на судиите биле корегирани од страна на вар. Тоа е поентата на имплементирањето на системот. Во италија ми личи како судиите намерно да се глупираат со вар за да докажат некоја лоша поента дека системот е нецелисходен и во иднина без било каква контрола да си судат по сопствено убедување.

dzoni ne se blamiraj ziti sve, bas radi takvi glupaci sto ne znaat dali e crven ili ne e voveden var-ot, ili glupaci sto ne gledaat igra so raka u sesnaesterec u prebiten natprevar ( anri so irska ), ili gol kade topkata e 2 metra vlezena vnatre a sudijata ne videl, eve i barsa pred nekoj den so valensija bea taka spokradeni, u prvenstvo kade gubenje na 2 boda moze da znaci mnogu.

Od edna strana go kritikuvas var od druga davas primeri kade sudiite nekogo drasticno ostetile a drugiot go nagradile, ama var-ot gi opravil :)))
Samo germancite gledaat sve, i barem nema sudiski nepravdi, sto ne e slucaj so italija na primer.

За Барселона треба да си има гол технологија и тоа е јасно..за гол технологија никој не се буни ама мене како судија да ми кажва некој одозгора што е пенал или црвен ќе го фрлам свирчето и не судам искрено.

Јас сум против ВАР строго за судискиите одлуки како црвен/жолт,прекршок,пенал и тие работи а не за офсајди или за некои раце што не се гледаат како Бонучи и Де Роси..треба да ги разграничат малце работите за Варот и да се знае во какви ситуации да се практикува..неможи мене од Варот да ми кажат дали е пенал она на Имобиле кога цел стадион сосе чистачи видоа апла игра со рака,тоа е резил за судијата да не го свирни и треба 2 месеци да си биди под казна...неможи мене варот да ми кажи дали таа ситуацијата на Шалке била фал или не била кога јас јасно гледам,можеби за мене не е фал и точка..секој судија си има различен критериум тоа ми е поентата.

Срамота е онаков пенал на Верона-Интер натпреварот што свирнаа..тоа и тие од ВАР горе треба да не гледаат повеќе фудбал и да не се бламираат,срамота е и она вчера на Лацио шо не го свирнаа....значи пишам строго за судиски одлуки, а не некои работи што не се видливи понекогаш за судиите.

Абе зошто судијава не појде да виде дали е пенал или не за Лацио? Тоа еве кажете ми.Не туку го дрвете со Шалке и Баерн.
СОМНИТЕЛНА ситуација беше со пеналот и судијата требаше да провери дали Е или НЕ Е пенал.
Како го оправдувате тоа?

Фудбалот е игра на маргини и грешките се нормална работа само да не се намерни..со ВАР според мене го испустија фудбалот и не е повеќе истиот што го знаеме бидејќи сега можи да се случи на секоја одлука судијата да проверва како кошарката..мизерии белосветски.

Баш во Германија мизерно функционира..н
Немој така, Урко вика перфектно функционирало, а сега да тркнам до Бундес темата и до чатот на ФБ ќе ти извадам еден километар муабети каде ебава мајки и шајки зашо не свиреле или свиреле нешо без врска и покрај ВАР-от.

И мене ми сметаше ВАР на почетокот затоа што 100 пати се изјаснив дека фудбалот е игра на маргини, грешки отстапки, ама ете кога решиле да го има нека тераат, само треба да го дефинираат конкретно а не вака да биде пародичен и да го зголемува влијанието на судиите врз резултатот на натпреварите, нешто што никако не смее да биде случај. На крај краева ако толку се неспособни да го дефинираат нека воведат ко во тенисот и одбојката, право на 2-3-4 или не знам колку Челенџи и аупичку матер. Еве пример вчера играчите на Лацио си бараат проверка, судијата оди проверува и си досудува пенал. Знам дека е малце дебилно али тоа е, фудбалот е таков спорт што едноставно тешко е да усогласиш ваква технологија, а нарочито ако не ти е добро дефинирана како што е моментално ова ВАР-ов.[DOUBLEPOST=1513090370][/DOUBLEPOST]
ok e stek, smiri dozivljaj i ne se pali, inter konkretno sezonava u nitu eden slucaj ne e osteten a veke e dekemvri, osven ova so juve ama i za toa se izjasniv deka mozese da pomine ko sto pomina, ne e strasno ko ona vcera.
Frekfencijata na greski e namalena toa e fakt, a deka postoi, postoi, deka se slucuvaat debilni stvari, se slucuvaat, i vo vakva situacija toa ne smee da bide slucaj ama ko sto rekov, u idnina i ova bi trebalo da se sredi posle pritisocive sto se deshavaat zasto vecno nekoj so sila slep da te pravi tesko.
Nikoj ne negira za sramot od vcera, fakt e deka se desi, ama ko sto u germanija greskite se minimiziraa, ili holandija, i tamu mislam imaat var, ke se sredi toa i vo italija so tek na vreme.

Ima i situacii kade da ne bese var-ot nemase da se sudat odredeni krucijalni raboti, ko golot na napoli so milan, crveniot na bonuci so genoa, ponisteniot gol na juve so atalanta posle faulot na lihstajner, penalot na inter so bolonja, so spal i red drugi, crveniot na de rosi so genoa, sea ne mi teknue na sve, zasto gi neam gledano site natprevari. Znam i torino pred nekoe kolo dobija penal u 90ta, cist, ama go utnaa, eve ti niza situacii kade var-ot presece za istite.
Од каде го заклучи ова? Ти ги наброја ситуациите каде поради ВАР се донесени коректни одлуки, јас ти набројав и можам уште многу да ти набројам каде и покрај ВАР се донесени погрешни одлуки иако пред очите на целиот свет ситуациите беа и повеќе од очигледни. Не значи ако се корегирани одредени судиски одлуки, а од друга страна се погрешило може и дупло повеќе дека се намалени грешките. Куров мој се намалени, напротив, сега само изгледаат посмешни и потрагикомични. Порано се знаеше ќе згреши судијата и тоа е тоа, нема што друго освен него да му ебеш мајки шајки, згрешил и чао, а сеа иде прегледува снимки и донесува пак погрешна одлука.

Чиста рака и пенал не беше суден за Рома со Киево.. Овде треба ка муви на гомно да му се навртат на судијата да прегледа снимка како во Германија што прават.. Џеко кур го боли место да ги запали останатите...

Турбо, мега, гига креативна досетка .... серверите на форумот паднаа од смеење.

Даааа само фалеше твоја констатација за да биде комплетнаа хехехехеее

Лани натпреварот на сезоната, Реал М - Баерн М, втората утакмица и ко беше 50/50%, ја посра судијата шо му даде за безврска црвен на Видал.

Пишете уште како не е потребно ВАР, пубо е некој ропак ко лани тој шо судеше на Реал - Баерн или пак Челзи - Барса пред неколку години, директно да одлучит кој ќе освоит ЛШ, сигурно е подобро така. (y)

Срамота е некој што прати фудбал да каже дека немаше пенал за Интер против Јуве. Па уште и 50:50 била ситуацијата. :ROFLMAO: Кога веќе си играте со бројките ваљда мислите дека е 70:30 ЗА пенал, а не 50:50...ко демек сумлива ситуација па или е пенал, или не е пенал. :pipi: Шут кон гол, апла играње со рака од страна на Бенатија = пенал. За какви глупости се свиреле пенали кога после обид за центаршут топката удира во раката на дефанзивецот која му е одлепена едвај 10cm од тело, а не па за она. Едино како ‘‘олеснителна околност‘‘ може да се земе во предвид тоа што Бенатија беше во паѓање, но и тоа не е којзнае што бидејќи спречува удар (сеедно каков) кон голот на Јувентус. Дека не е намерно играњето со рака Не е, но кој нормален прави намерен пенал бре? Реално 99/100 се ненамерно направени т.е. истите се резултат на задоцнет лизгачки старт, несмасно повелкување на играчот, ненамерна игра со рака како на Бенатија во случајов и слично, но сите тие ситуации се чисти пенали. Страшно е што се нема да измислите како оправдување за да испадне дека противничката екипа не е оштетена. :)

Вечер има јака утакмица во купот на Италија, Интер - Порденоне. Заедничко за двете екипи е што никогаш не играле во серија Б! :icon_lol:

pordenone.jpg

Од каде го заклучи ова? Ти ги наброја ситуациите каде поради ВАР се донесени коректни одлуки, јас ти набројав и можам уште многу да ти набројам каде и покрај ВАР се донесени погрешни одлуки иако пред очите на целиот свет ситуациите беа и повеќе од очигледни. Не значи ако се корегирани одредени судиски одлуки, а од друга страна се погрешило може и дупло повеќе дека се намалени грешките. Куров мој се намалени, напротив, сега само изгледаат посмешни и потрагикомични. Порано се знаеше ќе згреши судијата и тоа е тоа, нема што друго освен него да му ебеш мајки шајки, згрешил и чао, а сеа иде прегледува снимки и донесува пак погрешна одлука.
ama vidi kolku situacii ti izdvoiv sto ja sum gi videl, kade VAR odlucil, inace dokolku ne bese VAR nemase da bidat doneseni, a ima poveke, bar od toa sto imam citano.
I dosta zamaras so gluposti, da im se desese na inter protiv juve toa sto im se desi na milan pred nekoja godina, so metro vlezena topka u gol, ke te najdea obesen na nekoe drvo u chento. VAR mora da ima, prva godina e, nema vecno vakvi propusti da ima, sooci se so toj fakt.

I idi najdi u bundes postovi kade se ruga varot, odnosno najdi kolku situacii stvarno se donele takvi debilni odluki ko so lazio, eve samo ovoj vajsmiler tuka ti dava DVA primeri sto on gi gledal kade sudiite prvicno dosudile odluka koja bila pogresna, a potoa se popravale, inace vidi kolkava shteta ke se nanelo vrz eden od timovite, so crven i so dosuden penal.

Moze da se najde nekoj balans so var-ov, ipak sega prv pat se pocnuva so ovoj trend, vo idnina veruvam ke go konsolidiraat, sea za sea od toa sto ja sum go videl ok si e sve, koga e vo prasanje inter barem zasto najgledani mi se normalno, lazio mislam deka se najsjebani od var-ov, sto mozebi i ne e slucajno, zasto italija e vo prasanje.

Срамота е некој што прати фудбал да каже дека немаше пенал за Интер против Јуве. Па уште и 50:50 била ситуацијата. :ROFLMAO: Кога веќе си играте со бројките ваљда мислите дека е 70:30 ЗА пенал, а не 50:50...ко демек сумлива ситуација па или е пенал, или не е пенал. :pipi: Шут кон гол, апла играње со рака од страна на Бенатија = пенал. За какви глупости се свиреле пенали кога после обид за центаршут топката удира во раката на дефанзивецот која му е одлепена едвај 10cm од тело, а не па за она. Едино како ‘‘олеснителна околност‘‘ може да се земе во предвид тоа што Бенатија беше во паѓање, но и тоа не е којзнае што бидејќи спречува удар (сеедно каков) кон голот на Јувентус. Дека не е намерно играњето со рака Не е, но кој нормален прави намерен пенал бре? Реално 99/100 се ненамерно направени т.е. истите се резултат на задоцнет лизгачки старт, несмасно повелкување на играчот, ненамерна игра со рака како на Бенатија во случајов и слично, но сите тие ситуации се чисти пенали. Страшно е што се нема да измислите како оправдување за да испадне дека противничката екипа не е оштетена. :)

Правилото за пенал при игра со рака вика:

A handball occurs if any player, other than the team's goalkeeper within his own penalty area, deliberately handles the ball when in play. A ball can be handled with any part of the arm, from the tips of a player's fingers right up to the shoulder.

Ако сметате дека намерно играл со рака, која му е зад телото при паѓање, е друга приказна. Не секоја игра со рака во 16 метри е пенал. Не навлегувам што било судено на други натпревари, ке се вртиме во круг.

Правилото за пенал при игра со рака вика:

A handball occurs if any player, other than the team's goalkeeper within his own penalty area, deliberately handles the ball when in play. A ball can be handled with any part of the arm, from the tips of a player's fingers right up to the shoulder.

Ако сметате дека намерно играл со рака, која му е зад телото при паѓање, е друга приказна. Не секоја игра со рака во 16 метри е пенал. Не навлегувам што било судено на други натпревари, ке се вртиме во круг.
pa spored ova ne treba da ima penali osven ako ne e faul vnatre, zasto retko ke se najde nekoj sto namerno bi igral so raka na toj del od terenot :)
95% od penalite sto sum gi videl u zivotov, a bile igranje so raka vnatre u 16, ne bile namerni, osven onie slucki ko suarez so gana na primer na svetskoto.
jedino nesto za koe se slagam e toa deka ne sekoja igra so raka e penal.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom