Serie A 2017/2018

• Креатор на темата Креатор на темата Марли
  • Време на започнување Време на започнување

Koj ќе биде шампион оваа сезона

• Вкупно гласачи
    261
Статус
Затворена за нови мислења.
Според ситуацијата во лигата и дополнителното (четврто) место за ЛШ од наредната сезона, а пред сѐ од меркатото на Милан за очекување е да завршат во првите 4 екипи на табелата.
Меѓутоа кој од Јувентус, Наполи, Интер, Милан и Рома ќе извиси на крајот е голем прашалник. Сега сите овие разговори се хипотетички. Можно е и две екипи од фаворитиве за пласман во ЛШ да извисат ако некоја екипа како Лацио има одлична сезона.
Така да млатите празна слама со муабетиве. Исто и за меркатото на екипиве. Никој не знае кој ќе се погоди и кој не. Ако лани имале добри сезони во некои клубови од рангот на Аталанта и Џенова, не значи дека ќе се снајдат во поголем клуб и обратно.
Чист пример Итурбе. :)

Кога сме кај Итурбе, Порто навреме виде што играч е и го продаде во Верона. Обично тие така лесно не се откажуваат од некој играч и не го даваат на позајмица со право на откуп од 15 мил. Му ставаат клаузула од 50-60 мил.

Ризик е земеш играчи со само една добра сезона, но ако не го купиш и ја повтори сезоната, тогаш ќе му се зголеми цената и интересот од други екипи. За вакви играчи треба да имаш добри скаути. Засега и двајцата од Аталанта покажуваат добри игри.

Поголеми се шансите да не се снајде некој офанзивен играч, отколку некој од среден ред или бек со една добра сезона во помала екипа. Депај, Черчи, Итурбе, Квадрадо во Челзи.

Ама ич не беше важен Бонучи за одбраната на Јувентус, 2-0 губат од Тотенхем. :coffee:

ne se za podcenuvanje totenhem imat dosta dobar i voigran tim ne za dzabe zavrsija 2 zad celzi.

Ok, koj e prv desen bek u repka na Italija, i koj e najdobar desen bek u liga?
Ne e on kafu, ama ja momentalni ne gledam podobar bek od nego ni u liga ni u repka!
Конти сеуште нема дебитирано за сениорска репрезентација. Не знам како тоа е прв избор а има 0 настапи.
Дармијан е прва постава.

У лига најдобар и најконстантен бек последниве 2-3 сезони е Хисај од Наполи.

Ок е Конти, талентиран офанзивен бек со добра сезона позади него во дресот на Аталанта, ама смањи доживљај малце, 30 милиони го плативте, го испцул Интер, знаеш ли каква сезона треба да има за да ти го признаеме? :icon_lol:

Ве гледам полн со надеж на почетокот на сезоната, но исто ве жалам што на крајот ќе кукате, а 99% од вас има да го пцуете Монтела за тоа... На форум се понашате како да сте ги земале Меси и Роналдо во пакет, заедно со Иниеста и Чави во најдобри денови... Потрошивте 250М, сменивте цела формација и мислите така функционират работите во фудбалот. И да тука сме да не цитирате кога и да посакате.

Kako funkcioniraat rabotite ?

Ti najdobro si gi znaes rabotite po Inter, od sezonata 2010/11 se nemaat izboreno za mesto vo LS i pokraj tolku frleni milioni i vidi kolku pateticni postovi pocnaa da pisuvaat

Иначе колку пари упецаа Интер од турнирот у Кина? Нели ради тоа не се замараа у Италија.
Не ни беше до парите, за трофејот дојдовме. :D

Иначе колку пари упецаа Интер од турнирот у Кина? Нели ради тоа не се замараа у Италија.
Повеќе отколку кога би биле во финале ЛЕ. Башка бевме победници на турнејата. :kuracc:

Не бе озбилно прашував, има негде инфо колку земале? :D
Немам налетано периодов, знам пред да заврши сезоната изјавија дека ќе имаат поголеми приходи отколку кога би играле ЛЕ, затоа и беше ужасниот финиш каде шиткаа утакмици како ненормални.

Конти сеуште нема дебитирано за сениорска репрезентација. Не знам како тоа е прв избор а има 0 настапи.
Дармијан е прва постава.

У лига најдобар и најконстантен бек последниве 2-3 сезони е Хисај од Наполи.

Ок е Конти, талентиран офанзивен бек со добра сезона позади него во дресот на Аталанта, ама смањи доживљај малце, 30 милиони го плативте, го испцул Интер, знаеш ли каква сезона треба да има за да ти го признаеме? :icon_lol:
Кој црни Хисај го бараш.

Дармијан е прва постава.

Кога ќе се врати Флоренци тешко дека и двајцата ќе.играат :cool:

Леле сега гледам, Конти прв бек во италијанската репрезентација. :kafence::kafence::kafence::kafence: :masa:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom