- Член од
- 22 февруари 2007
- Мислења
- 7.076
- Поени од реакции
- 1.940
Прашај ги во Монако, поубо знатПрво ти претстави ни ги резултатите на Сити и ПСЖ од кога шеиците се нивни газди, да видиме.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Прашај ги во Монако, поубо знатПрво ти претстави ни ги резултатите на Сити и ПСЖ од кога шеиците се нивни газди, да видиме.
Читав и јас нешто слично, со тоа што Милан биле „привилегирани“ затоа што досега не играле во Европа и на некој начин се амнестирани за разлика од интер шо мораат да ја плаќаат привилегијата за играње во лига европа .Milan procitav negde deka novo rakovodstvo ima 3-4 godine da gi izramni smetkete iako Fassone rece deka i godinava spored planot nivni nakraj kje bile na nula ako ne i profit. Njavise sto skoro svite igraci se zemeni na rati i gore dole osven bonuci i donaruma igracite imaat ponormalni plate u sporedba so da recemo u anglija
Читав и јас нешто слично, со тоа што Милан биле „привилегирани“ затоа што досега не играле во Европа и на некој начин се амнестирани за разлика од интер шо мораат да ја плаќаат привилегијата за играње во лига европа .
Исто, ме интересира како и колку ќе се одрази на милан оваа нова лига на шампиони шо се заговара и дали полесно ќе им е да ги испеглаат сметките.
Не вервам во ова оти ќе направат воркараунд без проблем ако само ова е проблемот.Najvise se privilegirani sto celosno novo rakovodstvo, a Inter ja nemal taa privilegija posto kinezite vlegoa so Tohir koj uste ostana.
Ja kakobsto razbrav ova bilo najgolemata razlika zasto Milan moze da trosi tolku godinava.
razlikata e taa, so toa sto tohir potpisa veke dogovor za ffp so uefa na 3 godini, za 2015/2016, 2016/2017 i za ovaa godina, naredna istekuva, ama ne e deka inter ne mozat da trosat, i lani dadoa nad 100m evra, kandreva, mario, barbosa, galjardini ...Najvise se privilegirani sto celosno novo rakovodstvo, a Inter ja nemal taa privilegija posto kinezite vlegoa so Tohir koj uste ostana.
Ja kakobsto razbrav ova bilo najgolemata razlika zasto Milan moze da trosi tolku godinava.
Планот е приходите од 200 мил да се зголемат на 400-500 мил евра. А со приход од 200 мил секое лето ќе продаваш по некој играч како што прави Рома.
Сигурно знаат што праат чим трошат толку. Не се ова мали пари па не плански да се работи. Никој не е толку глуп толку пари во вода да фрли ако сме реални. Со добар маркетинг се е можно. Манчестер е чист пример за тоа. И да нема успеси Јунајтед секогаш има огромни приходи. Така да знаат што прават. Еве почеток поголема посетеност ќе има поголеми приходи се тоа. Се полека со тек на време ќе средат.
За колку време тоа? Кажи како на краток рок ќе успееш во вакви услови да ги зголемиш приходите на клубот за 100-150%? Јуве во последните три години играше две финалиња на ЛШ, лани беа на чекор од освојување на тројна титула, има 6 домашни првенства по ред, сопствен стадион и најдобро развиена мрежа за малопродажба на свои производи од сите италијански клубови, па пак едвај срамежливо се доближува до границата од 400 милиони евра приходи. Што може да направи Милан во следните 5-6 години, што ќе им ја смени финансиската позиција толку драстично? Немаат ни свој стадион. Спонзорства?
Глупости се тоа, си играат аналафабети - спортски новинари, финансиски аналитичари.
Според мене неколку опции се во прашање. Или овој е некој шпекулант риск-тејкер, што го гледа трендот на неоснован раст, што оваа индустирија го има во последните 10 години, па прави некои нерелани проекции и сака да ќари од целата работа.
Може имаат стварно некој многу ризичен план, за да им биде одржливо трошењето, со тоа што секоја следна година ќе чекаат поголеми успеси од следната. Такви планови се екстремно ризични, особено во вакви индустрии (што не значи дека нема да успеаат). Или ефективно си ги заложија следните 5 години во ова лето. Најверојатно е некоја комбинација од последните две.
Милан ќе бидат или сензационален неуслех, или сензационален успех, во следните години. Паметни луѓе во бизнисот избегнуваат 50-50 шанси.
За колку време тоа? Кажи како на краток рок ќе успееш во вакви услови да ги зголемиш приходите на клубот за 100-150%? Јуве во последните три години играше две финалиња на ЛШ, лани беа на чекор од освојување на тројна титула, има 6 домашни првенства по ред, сопствен стадион и најдобро развиена мрежа за малопродажба на свои производи од сите италијански клубови, па пак едвај срамежливо се доближува до границата од 400 милиони евра приходи. Што може да направи Милан во следните 5-6 години, што ќе им ја смени финансиската позиција толку драстично? Немаат ни свој стадион. Спонзорства?
Глупости се тоа, си играат аналафабети - спортски новинари, финансиски аналитичари.
Според мене неколку опции се во прашање. Или овој е некој шпекулант риск-тејкер, што го гледа трендот на неоснован раст, што оваа индустирија го има во последните 10 години, па прави некои нерелани проекции и сака да ќари од целата работа.
Може имаат стварно некој многу ризичен план, за да им биде одржливо трошењето, со тоа што секоја следна година ќе чекаат поголеми успеси од следната. Такви планови се екстремно ризични, особено во вакви индустрии (што не значи дека нема да успеаат). Или ефективно си ги заложија следните 5 години во ова лето. Најверојатно е некоја комбинација од последните две.
Милан ќе бидат или сензационален неуслех, или сензационален успех, во следните години. Паметни луѓе во бизнисот избегнуваат 50-50 шанси.
Уште тие играчи останаа
нема врска,еве го составот
Уште тие играчи останаа![]()
Знаат многу подобро од мене и веројатно од мнозинството што не се во тој бизнис. Ама и другите клубови имаат луѓе што знаат што праат, па колку клубови успеале таков резултат да имаат? Сите знаат да направат бизнис-план, не сите успеаваат да го имплементираат и реализираат. На секој еден што успева има 10 што не успеаваат. Нереални се такви проекции во вакви индустрии со толку варијабли. Премногу ризик, треба толку многу коцки да се наместат, што е скоро невозможно.Сигурно знаат што праат чим трошат толку. Не се ова мали пари па не плански да се работи. Никој не е толку глуп толку пари во вода да фрли ако сме реални. Со добар маркетинг се е можно. Манчестер е чист пример за тоа. И да нема успеси Јунајтед секогаш има огромни приходи. Така да знаат што прават. Еве почеток поголема посетеност ќе има поголеми приходи се тоа. Се полека со тек на време ќе средат.
Овој Фасоне, претходно беше и во Интер ако не сум грешка, дури и CEO беше. И таму ги даваа истите изјави. Ќе го освојувале пазарот во Азија...... со влечење по терен со Палермо, Кротоне и Сасуоло. Сите знаеме како заврши тоа.Имаат некој бизнис план, Фасоне ми изглеаше мутав, ама се гледа дека човекот е играч. Цел живот е у бизнис делот на фудбалот, а и има врски, кога им дојде шкрипец на кинезите со парете што не можеа да ги изнесат од Кина, одма ги најде американциве, за еден ден што се вика.
Според него планот им е да привлечат големи спонзори од Кина, од наредна сезона ќе има нов договор за ТВ правата у Италија, се очекува сите екипи у Серија А да добијат многу појќе паре од тоа што земаа до сега.
Сеа вака кој збори типов све горе доле држи вода, да му ебемо мајката, може на крај да бидне фијаско, ама лично не верувам у тоа, ќе се најде купец нов на крај краева.
Исто и последниве 3 сезони ова време имаше продадено Милан ни 10 000 сезонски карте, сеа еуфоријата кај навивачите е поголема. Рачунај со мочана Крајова играат наредна недела продадени се 50.000 карте, и од тука у споредба со лани очекуваат можда и дупло појше посетеност од лани.