Serie A 2017/2018

• Креатор на темата Креатор на темата Марли
  • Време на започнување Време на започнување

Koj ќе биде шампион оваа сезона

• Вкупно гласачи
    261
Статус
Затворена за нови мислења.
Ајде Јувенташи, смејте се пак на поразот на Милан од Беневенто... Ебате глупиот тим, 4 бода од Спал и Кротоне губи, и вчера со 0-0 ќе станевме шампиони...

Ајде Јувенташи, смејте се пак на поразот на Милан од Беневенто... Ебате глупиот тим, 4 бода од Спал и Кротоне губи, и вчера со 0-0 ќе станевме шампиони...

Како ќе станевте шампиони кога разликата во бодови ќе беше 4, а има уште 4 кола до крај???

Како ќе станевте шампиони кога разликата во бодови ќе беше 4, а има уште 4 кола до крај???
Колку си глуп еј. :Pos:

Sent from my ALE-L21 using Tapatalk

Колку си глуп еј. :Pos:

Sent from my ALE-L21 using Tapatalk

Јас сум глуп, а ти и он го допревте дното. Земал да рачуна ако не изгубеле бодови од Спал и Кротоне, вчера шампиони ќе биле со 0-0. А што правиме ако Наполи не губеле бодови од други утакмици? Вчера е за вчера, не можеш да рачунаш ако овој или оној не губел бодови од претходни кола.
Што не израчунаше и да каже дека ако вчера завршеше 1-0 разликата ќе беше 7 бода, земал ми рачуна други утакмици.

Eве, и овој го пишал истото

Она, дека ќе освојат зошто Јуве киксал, можеме да го кажеме и за Јуве, дека тие ќе освојат пошто Наполи киксале со некои тимови каде што не требало да губат бодови.

Последно уредено:
Вие го почнавте муабетов со легендеве, ти уште еден по тебе се подаде ко јагне, со глупиов муабет дека Малдини немал СП.

Никој тој период кога беа заебанциите у кои најгласни бевмо ја и @Чекич не спомна ништо за Дел Пиеро.
И ако играл за Јуве за човекот има огромна почит.

Која ја немам за Буфон, и реметот беше чисто и само кон него. И фурамо дека нема ЛШ, која сам изјави дека ненормално сака да ја освои, али нема да ја освои јебига, карма.

Не заслужил да ја освои, со изјавите пред две неделе си ги погази своите зборови.
Обичен клошар, што и цел свет го виде пред две неделе.

И ќе се пензионира само со скудето, можда и куп и тоа е тоа.

А тоа дека СП вреди колку 60 ЛШ, извиниииии !! Може вие да си праете бајрам со паметот, и да го користите као изговор за неуспесите на вашите тимови.

Кур ме заболе мене као навијач на Милан за СП, криво ми е што Македонија или Босна ( пошто сум босанец по потекло) го немаат освоено, немам ни најмала причина као навивач на фудбалски тим да вреднувам турнир од национален карактер.

А тоа што пробувате да го користите као некој си изговор за намалување на величината на Малдини, исто не пали кај нас навивачите на Милан.

Малдини го свиреше еден мал дел од стадионот, дел од постарите ултраси, кои се закачиле со него. Јебига се дешава.

Дечките се постари, имале ненормален респект кон уште една играчка величина као Франко Барези. Овој се закачил со нив, и извадиле банер. Бре бре, ти со мочам на легендата Малдини.

Абе не бидите смешни.

Али пошто сте се фатиле ко пијани за плот со тоа да ви објасним у најпрост пример.
Ти си навијач на Јуве, само замисли дека живиш у Торино.
Дел Пиеро е бог, имаш слике од него, го поштуеш цел живот, бил твој капитен. Се пензионира, доаѓа друг место него.
Дибала да го зеем за пример, остава исто толкав белег у историјата на Јуве, го сакаш го обожаваш, ама не е Дел Пиеро, и ти као дел на ултрасите со екипата сте се спречкале со Дибала, мал дел од стадионот, никого не го боли кур за вас, ама ете вие сте сакале да кажете своето мислење и му вадите банер на Дибала, смо сте сакале, смо те изглеа од копиљ, ама ти ни се наљути, пуши кур Дел Пиеро е нашиот капитен.

И сте си го напуниле егото, ама Деви, Скиреа и уште милион други деца што пораснале со Дибала, кур ги боли за вас 50 душе на стадион.
За нив е Дибала капитен, пошто Дел Пиеро го глеале 2 сезоне у животов.

Мене ни 1000 Тиаго Силвовци, Каки, или Бонучиевци нема да ми го заменат Малдини, така да не ми дува ветре ни најмалу за тебе, или пак тие на стадион дента.

Five European Cups, seven Scudetti, three intercontinental titles, five European Super Cups, and a Coppa Italia. Over the course of 25 years (30 if you include his apprenticeship), Paolo Maldini has helped Milan win everything there is to win. And then to do it all over again. Few have drawn such widespread admiration from team-mates and opponents alike. "Quite simply the best there is," was the description used by the Juventus striker Alessandro Del Piero this week. Last month Sir Alex Ferguson named the defender as his "favourite" player on any team that he had managed against.

Sadly it seems that the only place such opinions are not shared is on San Siro's own curva sud. Yesterday Maldini made his 900th appearance for Milan, leading them out against Roma in his last match at San Siro and perhaps also his last anywhere. At the outset he was applauded by a capacity crowd, while Roma's players emerged from the tunnel in shirts carrying the slogan "Thanks Paolo, great captain".

И да, кој праемо муабет за ЛШ, и заебанции за клошар ко Буфон, треба да намалиш со користење на името на Малдини у постовите, нема смисла сине !
Ама што ме ставаш мене у муабетов, јас не го дисреспектирам Малдини, пуштам само заебанција дека нема СП. Дисреспект покажаа тие навивачите кои ги спомнуваш во постот.[DOUBLEPOST=1524476585][/DOUBLEPOST]
Така е. Меси не е најдобар пошто нема светско освоено. ЛШ титулите не му вредат толку, а богами ни головите. Пошто нема светско освоено. Дека светското вреди 60 ЛШ. Добра ти е логикава. Дека СП вреди 60 ЛШ.
Иста со вашата логика дека ЛШ вреди ко сите домашни титули. Значи, на пример, српско и романско првенство џабе веќе се играат, зошто од таму европски првак веќе нема да има и бесмислено е да се игра домашното првенство во иднина.

Последно уредено:
Годинава Наполи дефинитивно заслужува да освои. На хартија се далеку послаби и од Јуве и од Рома па донекаде и од Интер и Милан ама играат ко Јувентус првата година со Конте. Таква желба, пресинг цели 90 минути, капа долу. Да немаш шут на гол, на свој стадион во меч што 90% одлучува за титулата, не ни заслужуваш да ја освоиш :).

Да не постирам клипови, сигурно повеќето од вас веќе ги виделе. Заради тоа Наполи нема никад да биде ништо повеќе од селско клупче. Навивачите на Интер или Милан никад нема да ги видите у 1-2 саат по полноќ да слават низ Милано со рафали, огномети и други сељачизми, по победа во Торино со која намалиле разлика на -1. Тоа може да го направат само навивачи на клуб со комплекс на пониска вредност какви што се јужњациве.
Што сака нека биде сезонава ама искрено се надевам дека клубов на комплексаши што поскоро ќе исчезне од фудбалската мапа на Италија (како што исчезна Палермо, крв им ебам и на нив) и место него ќе се вратат Парма, Фиорентина и сл.

Годинава Наполи дефинитивно заслужува да освои. На хартија се далеку послаби и од Јуве и од Рома па донекаде и од Интер и Милан ама играат ко Јувентус првата година со Конте. Таква желба, пресинг цели 90 минути, капа долу. Да немаш шут на гол, на свој стадион во меч што 90% одлучува за титулата, не ни заслужуваш да ја освоиш :).

Другар, како бе послаби се на хартија од Рома, Интер, па и Милан?:eek:

Другар, како бе послаби се на хартија од Рома, Интер, па и Милан?:eek:
Tака другар. Единствена преднот им е што играат повеќе години заедно со мали промени во тимот :). Руи? Албиол?Жоржињо? Да набројувам уште? :)

https://sport1.mk/fudbal/ligi/navivachite-na-fiorentina-varaat-od-milenicite-pushtete-mu-na-napoli
Цела Италија го мрази мафијашкиот тим Јувентус , сите сакаат Наполи да освои а момците дефинитивно заслужуваат со напаѓачката и убавата игра ..
Само Интер нека му скине бод на Јуве , градот Наполи живее за титула ке бидат благодарни цел живот на Интер :)

@Mondonico

Еве другар,увери се.Можеби не се 20 бода ама се поприлично многу во таа 2012/13 година.
Не мора да внимаваш на ништо во клипот,само на утакмиците со Парма,Фиорентина,Киево,Катанија и Рома.САМО 5 меча се доволно да увидиш за што ти зборувам.

Па +2 од Спал +2 од Кротоне а бевме +4 од Наполи.. со победи над спал и кротоне а со нерешено со Наполи ќе бевме +8 на 4 кола до крајот..

Па +2 од Спал +2 од Кротоне а бевме +4 од Наполи.. со победи над спал и кротоне а со нерешено со Наполи ќе бевме +8 на 4 кола до крајот..

Абе да му се сневиди, ко од вчера да гледате фудбал. Ако правиш такви математики, направи и за Наполи, ќе видиш дека и таму ако направиш слична математика и тие "ќе биле" на прво место, да не беа тие и тие киксови.

Абе да му се сневиди, ко од вчера да гледате фудбал. Ако правиш такви математики, направи и за Наполи, ќе видиш дека и таму ако направиш слична математика и тие "ќе биле" на прво место, да не беа тие и тие киксови.
Добро да бидеме реални ретко кој очекуваше кикс на јуве со спал и кротоне.. освен оние баба ванѓи кладионичари

:pos::pos::pos::pos::pos:

Абе не се глупирај жити мене со математикиве, од таму толку, од онаму волку :icon_lol:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom