Вие фурате дека Буфон нема ЛШ(демек он е Јувентус) а ја игнорирате вистинската легенда на Јуве, Дел Пиеро кој има и ЛШ и СП.Јас само додавам дека Малдини нема СП кое вреди ко сите 60 и кусур одиграни ЛШ, пошто за репрезентација не можеш да купиш играчи. Тие се, нема купување и токму тоа што се игра на 4 години му дава на тежина.
И да, јас треба да пазам кога го изговарам името на Малдини а неговата публика го испрати достојно со свирежи ко вистинска легенда.
Вие го почнавте муабетов со легендеве, ти уште еден по тебе се подаде ко јагне, со глупиов муабет дека Малдини немал СП.
Никој тој период кога беа заебанциите у кои најгласни бевмо ја и
@Чекич не спомна ништо за Дел Пиеро.
И ако играл за Јуве за човекот има огромна почит.
Која ја немам за Буфон, и реметот беше чисто и само кон него. И фурамо дека нема ЛШ, која сам изјави дека ненормално сака да ја освои, али нема да ја освои јебига, карма.
Не заслужил да ја освои, со изјавите пред две неделе си ги погази своите зборови.
Обичен клошар, што и цел свет го виде пред две неделе.
И ќе се пензионира само со скудето, можда и куп и тоа е тоа.
А тоа дека СП вреди колку 60 ЛШ, извиниииии !! Може вие да си праете бајрам со паметот, и да го користите као изговор за неуспесите на вашите тимови.
Кур ме заболе мене као навијач на Милан за СП, криво ми е што Македонија или Босна ( пошто сум босанец по потекло) го немаат освоено, немам ни најмала причина као навивач на фудбалски тим да вреднувам турнир од национален карактер.
А тоа што пробувате да го користите као некој си изговор за намалување на величината на Малдини, исто не пали кај нас навивачите на Милан.
Малдини го свиреше еден мал дел од стадионот, дел од постарите ултраси, кои се закачиле со него. Јебига се дешава.
Дечките се постари, имале ненормален респект кон уште една играчка величина као Франко Барези. Овој се закачил со нив, и извадиле банер. Бре бре, ти со мочам на легендата Малдини.
Абе не бидите смешни.
Али пошто сте се фатиле ко пијани за плот со тоа да ви објасним у најпрост пример.
Ти си навијач на Јуве, само замисли дека живиш у Торино.
Дел Пиеро е бог, имаш слике од него, го поштуеш цел живот, бил твој капитен. Се пензионира, доаѓа друг место него.
Дибала да го зеем за пример, остава исто толкав белег у историјата на Јуве, го сакаш го обожаваш, ама не е Дел Пиеро, и ти као дел на ултрасите со екипата сте се спречкале со Дибала, мал дел од стадионот, никого не го боли кур за вас, ама ете вие сте сакале да кажете своето мислење и му вадите банер на Дибала, смо сте сакале, смо те изглеа од копиљ, ама ти ни се наљути, пуши кур Дел Пиеро е нашиот капитен.
И сте си го напуниле егото, ама Деви, Скиреа и уште милион други деца што пораснале со Дибала, кур ги боли за вас 50 душе на стадион.
За нив е Дибала капитен, пошто Дел Пиеро го глеале 2 сезоне у животов.
Мене ни 1000 Тиаго Силвовци, Каки, или Бонучиевци нема да ми го заменат Малдини, така да не ми дува ветре ни најмалу за тебе, или пак тие на стадион дента.
Five European Cups, seven Scudetti, three intercontinental titles, five European Super Cups, and a Coppa Italia. Over the course of 25 years (30 if you include his apprenticeship), Paolo Maldini has helped Milan win everything there is to win. And then to do it all over again. Few have drawn such widespread admiration from team-mates and opponents alike. "Quite simply the best there is," was the description used by the
Juventus striker Alessandro Del Piero this week. Last month Sir Alex Ferguson named the defender as his "favourite" player on any team that he had managed against.
Sadly it seems that the only place such opinions are not shared is on San Siro's own
curva sud. Yesterday Maldini made his 900th appearance for Milan, leading them out against Roma in his last match at San Siro and perhaps also his last anywhere. At the outset he was applauded by a capacity crowd, while Roma's players emerged from the tunnel in shirts carrying the slogan "Thanks Paolo, great captain".
И да, кој праемо муабет за ЛШ, и заебанции за клошар ко Буфон, треба да намалиш со користење на името на Малдини у постовите, нема смисла сине !