Serie A 2017/2018

• Креатор на темата Креатор на темата Марли
  • Време на започнување Време на започнување

Koj ќе биде шампион оваа сезона

• Вкупно гласачи
    261
Статус
Затворена за нови мислења.
Сериозни сте повеќето дека само ради Мунтари не освои Милан таа година :vrtioci:

Ради тоа ниско ниво на самокритичност изгледа Милан и Интер се таму каде што се.
Ок ајде логично размисли што ќе беше да поведеше Милан 2-0 и да ги освоеја трите бода од таа средба. Колку ќе беше разликата, дали се ќе беше исто после тој меч. Те сфаќам јас што сакаш да кажеш, и ти и Ширеа, факт е дека после тој меч Милан прокоцка солидна предност ама сепак да не се лажеме, гол ди Мунтари беше пресуден фактор, зашо со таа победа Милан одеше на 9 или 10 бода предност и скоро сигурно освојуваше.

Ја ги изругав зашо искиксаа глупоштини некои, најсвеж пример е Сасуоло, така да тие бодови може да бидат клучни ако ја изгубат титулата на крајот затоа што се беше во нивни раце после испаѓањето од ЛЕ. Многу лоша форма имаа до мечот со Киево дома, буквално ништо не играа и се тегавеа како црева по теренот. Последниве две ги играат добро, ваљда ќе кренат уште повеќе форма во следните мечеви и ќе чекаат кикс на Јуве со Интер или Рома.
Дојде време и јас да кажам нешто пофално за Наполи. Ми се свиѓа што не чекаа други да им ја завршат работата (иако мора да биде така до крај ако сакаат да се шампиони) и ги преземаа работите во свои раце на мечов со Јуве. Се гледаше дека бркаа гол и не чекаа нерешено па да се молат на два кикса на Јуве до крај.
Сепак и они имаат два заебани меча со Фиорентина и Самп до крај па не се знае ништо.[DOUBLEPOST=1524434274][/DOUBLEPOST]
И Роналдињо.
Збориме за легенди на Јуве, Милан и Интер а не играчи кои пополнувале место.[DOUBLEPOST=1524434392][/DOUBLEPOST]
Ок ајде логично размисли што ќе беше да поведеше Милан 2-0 и да ги освоеја трите бода од таа средба. Колку ќе беше разликата, дали се ќе беше исто после тој меч. Те сфаќам јас што сакаш да кажеш, и ти и Ширеа, факт е дека после тој меч Милан прокоцка солидна предност ама сепак да не се лажеме, гол ди Мунтари беше пресуден фактор, зашо со таа победа Милан одеше на 9 или 10 бода предност и скоро сигурно освојуваше.
На тој меч после 1-1 разликата беше 2 за Милан а за 3-4 кола направија 7 разлика.

Не одеше на 10 бода туку на 7.Прво и основно сезоната трае 38 кола, не е тоа едно финале. Второ Милан таа сезона имаше доста мечеви помош од судиите, пред се од аспект на пеналите па ако им додаваме бодови поради Мунтари да им одземеме и од другите.

192872 пати сум го напишал ова. Една судиска грешка(колку и да е сериозна) не може да го детерминира крајниот резултат на еден настан што трае 38 кола, освен ако тоа не се случи во последно коло или меѓу последните. Со оглед на тоа што после Милан-Јуве имаше уште 14-15 кола, непобитен факт е дека Милан сам, заради своја вина и киксови ја загуби титулата таа сезона и завршена приказна. Покрај тоа секако заслуга има и играта на Јувентус.

@Scirea

Другар,
Дали знаеш колку менува дали разликата е 7 или 10 бодови?Не дека ова е некакво оправдување,Милан и самиот си го начука таа сезона ама сепак имаше преголем удел тој не признат гол.Не се игра исто на 3 бода или на 6 бода предност. Притисокот не е ист.

Знаеш колкаво влијание има таа титула?Па и онаа наредната каде што имате еден куп бодови со судиска помош.Се губи титула,па се караат играчи,тренери,газди,... се уништува тимскиот дух едноставно.Па ќе бара некој трансфер затоа што не гледа просперитет во Милан итн..Е да беа шампиони можеби и ќе се спречеше тој распад систем што им се случи.Можеби и тие ќе беа освојувачи наредни 3-4 години или Рома.Такви некој ''ситници'' како тој не многу значаен гол како што сакате да го претставите,менуваат цели сезони и судбини на клубови.

Минатите 3 години никој не одрекува дека бевте страва екипа.Е сеа дали ќе бевте иста екипа доколку не земавте титули во гореспоменатите 2 години,тоа е знак прашалник.
Знам дека никој од фановите на Јуве нема да се сложи со постов,ама реалноста е таа.

@Scirea

Другар,
Дали знаеш колку менува дали разликата е 7 или 10 бодови?Не дека ова е некакво оправдување,Милан и самиот си го начука таа сезона ама сепак имаше преголем удел тој не признат гол.Не се игра исто на 3 бода или на 6 бода предност. Притисок не е ист.

Знаеш колкаво влијание има таа титула?Па и онаа наредната каде што имате еден куп бодови со судиска помош.Се губи титула,па се караат играчи,тренери,газди,... се уништува тимскиот дух едноставно.Па ќе бара некој трансфер затоа што не гледа просперитет во Милан итн..Е да беа шампиони можеби и ќе се спречеше тој распад систем што им се случи.Можеби и тие ќе беа освојувачи наредни 3-4 години или Рома.Такви некој ''ситници'' како тој не многу значаен гол како што сакате да го претставите,менуваат цели сезони и судбини на клубови.

Минатите 3 години никој не одрекува дека бевте страва екипа.Е сеа дали ќе бевте иста екипа доколку не земавте титули во гореспоменатите 2 години,тоа е знак прашалник.
Знам дека никој од фановите на Јуве нема да се сложи со постов,ама реалноста е таа.
Чекај сега, ти одиш подалеку и велиш дека гол ди Мунтари не ја одреди само 11/12 сезоната туку и таа после неа? Па велиш дека мизеријата на Милан води потекло од тој непризнат гол?

Милан немаше да се распадне вака ако го признаеја голот на Мунтари? Сериозен си?

Чекај сега, ти одиш подалеку и велиш дека гол ди Мунтари не ја одреди само 11/12 сезоната туку и таа после неа? Па велиш дека мизеријата на Милан води потекло од тој непризнат гол?

Милан немаше да се распадне вака ако го признаеја голот на Мунтари? Сериозен си?

Голот на Мунтари ја одлучи 11/12.Ова сум 10000% сигурен.Да мавнеше 2-0 таа утакмица,Милан освојуваше едно 100000% сигурен сум.
Наредната година,едно 15 бодови иамвте ГАГА од судиите.Комотно можеш да видиш халајтси или клипови по нетов.Вака од прва што ми текнува,
пенал при 5 метри офсајд уште во првото коло,не свирен пенал против Виола мислам,2-3 утакмици имаше против босите екипи ко катанија,палермо или нз кој точно,во кој што примавте гол за 1-0,регуларен гол кој што го поништуваат а после тоа давате НЕ РЕГУЛАРЕН И тепате со 1-0.Со рома мислам истата сезона беше кога ви дувна два пенали кои што беа надвор од 16.
Овие две сезони и те како имаат УДЕЛ во вашиот подем.Не дека не влијаат на Милан,ама сигурно многу помалце отколку на вашиот посран арамиски клуб.Тоа што го кажав погоре дека Милан МОЖЕБИ ќе освоел и наредната,беше како пример.Не реков дека ЌЕ ОСВОЕШЕ сигурно.

Ама не и СП

Што ме заболе кур мене дали Малдини има СП или нема, глеам фураш одамна ваква канцер заеанција.

Ја сум навивач на Милан не на Италијанска репрезентација :icon_mrgr:
Кур ме заболе за нив, чак и се радував што не влегоја на Европско, не ги сакам нити сум ги сакал (само Босна бајо мој) , и споредбава ти е ептен глупа, пошо светско има еднаш на 4 године, а ЛШ свака година :icon_lol:
И лигушот не ја освоил, Малдини освоил 5, ако се фаќаш више за неговиот кур.
Јувентус нема толку у свое постоење, а нема ни да има во блиска иднина, затоа молим те намали со користење на името на Малдини у постовите у иднина

[DOUBLEPOST=1524435969][/DOUBLEPOST]

Taa после неа ја одреди Галијани, а кур да бричите свите ако мислите дека Милан немаше да ја освои таа титула ако беше признаен голот на Мунтари

Чисто колку за да ја завршиме дискусијата.

Кога играа Милан-Јуве, Милан имал 1 бод повеќе со една утакмица повеќе. После таа утакмица остана истата разлика, а другата недела Јувентус киксна со Киево 1-1 додека Милан победи и отиде на +3. После тоа Јувентус ја изигра заостанатата утакмица со Болоња, 1-1 и намали на 2 бода. Наредно коло Јувентус 0-0 со Џенова, Милан 2-0 на Лече и отидоа на +4 со исти број мечеви.

И после тоа сврзаа двете по 3 победи, за дури после месец дена од гол ди Мунтари да почне пресвртот. Никогаш Милан ни приближно не бил со 9-10 бодови разлика таа сезона.

@Марли Милан ќе ја освоеше таа титула ако не загубеше два пати од умрениот Интер во дерби мечевите. И ако ги победеше мртвата Фиорентина (која едвај се спаси од испаѓање таа сезона)во април на домашен терен, каде што Амаури ве реши. Исто и Болоња истиот месец на домашен терен спасувавте пораз во 90та минута. Немој ти се молам не барај кривица во друг. Ни гол ди Мунтари ни ништо, сами сте си криви. Ја имавте во рацете титулата, ја испуштивте губејќи бодови од боси екипи.

Последно уредено:
Што ме заболе кур мене дали Малдини има СП или нема, глеам фураш одамна ваква канцер заеанција.

Ја сум навивач на Милан не на Италијанска репрезентација :icon_mrgr:
Кур ме заболе за нив, чак и се радував што не влегоја на Европско, не ги сакам нити сум ги сакал (само Босна бајо мој) , и споредбава ти е ептен глупа, пошо светско има еднаш на 4 године, а ЛШ свака година :icon_lol:
И лигушот не ја освоил, Малдини освоил 5, ако се фаќаш више за неговиот кур.
Јувентус нема толку у свое постоење, а нема ни да има во блиска иднина, затоа молим те намали со користење на името на Малдини у постовите у иднина
Вие фурате дека Буфон нема ЛШ(демек он е Јувентус) а ја игнорирате вистинската легенда на Јуве, Дел Пиеро кој има и ЛШ и СП.Јас само додавам дека Малдини нема СП кое вреди ко сите 60 и кусур одиграни ЛШ, пошто за репрезентација не можеш да купиш играчи. Тие се, нема купување и токму тоа што се игра на 4 години му дава на тежина.

И да, јас треба да пазам кога го изговарам името на Малдини а неговата публика го испрати достојно со свирежи ко вистинска легенда.

@Mondonico
Пишав и погоре,Милан и сам има кривица.Ама како праите вие како голот од Мунтари абе никаква улога да не играл.Ти пишав 10 пати дека не е ист притисокот на +4 или +7.
Си напишал 10 утакмици погоре,што биле клучни за тоа што Милан ја изгубил титулата.:facepalm:Бил крив Милан што изгубил од умрениот Интер,ти се чини за Пескара правиме муабет.:facepalm:Дури да пишуваш киксови со Фиорентина и Интер,можеше да пишеш само еден меч кој што ја речи титулата и еден момент,не признатиот гол на грдио црн миланов фудбалер.
И гледам дека не си реплицирал ништо за гага бодовите од судиите,најверојатно се сложуваш со мене за таа сезона.
Е сеа ако мислиш дека во период од 2 години,една подарена титула со не признат гол,и една титула со гага 20 бодови не е некое фаворизирање и ветер во грб,тоа е веќе друго.

.
7337e09463dce78d9b5d7721b45c6e52.jpg

Sent from my ALE-L21 using Tapatalk

Вие фурате дека Буфон нема ЛШ(демек он е Јувентус) а ја игнорирате вистинската легенда на Јуве, Дел Пиеро кој има и ЛШ и СП.Јас само додавам дека Малдини нема СП кое вреди ко сите 60 и кусур одиграни ЛШ, пошто за репрезентација не можеш да купиш играчи. Тие се, нема купување и токму тоа што се игра на 4 години му дава на тежина.

И да, јас треба да пазам кога го изговарам името на Малдини а неговата публика го испрати достојно со свирежи ко вистинска легенда.
Така е. Меси не е најдобар пошто нема светско освоено. ЛШ титулите не му вредат толку, а богами ни головите. Пошто нема светско освоено. Дека светското вреди 60 ЛШ. Добра ти е логикава. Дека СП вреди 60 ЛШ.

Вие го почнавте муабетов со легендеве, ти уште еден по тебе се подаде ко јагне, со глупиов муабет дека Малдини немал СП.

Никој тој период кога беа заебанциите у кои најгласни бевмо ја и @Чекич не спомна ништо за Дел Пиеро.
И ако играл за Јуве за човекот има огромна почит.

Која ја немам за Буфон, и реметот беше чисто и само кон него. И фурамо дека нема ЛШ, која сам изјави дека ненормално сака да ја освои, али нема да ја освои јебига, карма.

Не заслужил да ја освои, со изјавите пред две неделе си ги погази своите зборови.
Обичен клошар, што и цел свет го виде пред две неделе.

И ќе се пензионира само со скудето, можда и куп и тоа е тоа.

А тоа дека СП вреди колку 60 ЛШ, извиниииии !! Може вие да си праете бајрам со паметот, и да го користите као изговор за неуспесите на вашите тимови.

Кур ме заболе мене као навијач на Милан за СП, криво ми е што Македонија или Босна ( пошто сум босанец по потекло) го немаат освоено, немам ни најмала причина као навивач на фудбалски тим да вреднувам турнир од национален карактер.

А тоа што пробувате да го користите као некој си изговор за намалување на величината на Малдини, исто не пали кај нас навивачите на Милан.

Малдини го свиреше еден мал дел од стадионот, дел од постарите ултраси, кои се закачиле со него. Јебига се дешава.

Дечките се постари, имале ненормален респект кон уште една играчка величина као Франко Барези. Овој се закачил со нив, и извадиле банер. Бре бре, ти со мочам на легендата Малдини.

Абе не бидите смешни.

Али пошто сте се фатиле ко пијани за плот со тоа да ви објасним у најпрост пример.
Ти си навијач на Јуве, само замисли дека живиш у Торино.
Дел Пиеро е бог, имаш слике од него, го поштуеш цел живот, бил твој капитен. Се пензионира, доаѓа друг место него.
Дибала да го зеем за пример, остава исто толкав белег у историјата на Јуве, го сакаш го обожаваш, ама не е Дел Пиеро, и ти као дел на ултрасите со екипата сте се спречкале со Дибала, мал дел од стадионот, никого не го боли кур за вас, ама ете вие сте сакале да кажете своето мислење и му вадите банер на Дибала, смо сте сакале, смо те изглеа од копиљ, ама ти ни се наљути, пуши кур Дел Пиеро е нашиот капитен.

И сте си го напуниле егото, ама Деви, Скиреа и уште милион други деца што пораснале со Дибала, кур ги боли за вас 50 душе на стадион.
За нив е Дибала капитен, пошто Дел Пиеро го глеале 2 сезоне у животов.

Мене ни 1000 Тиаго Силвовци, Каки, или Бонучиевци нема да ми го заменат Малдини, така да не ми дува ветре ни најмалу за тебе, или пак тие на стадион дента.

Five European Cups, seven Scudetti, three intercontinental titles, five European Super Cups, and a Coppa Italia. Over the course of 25 years (30 if you include his apprenticeship), Paolo Maldini has helped Milan win everything there is to win. And then to do it all over again. Few have drawn such widespread admiration from team-mates and opponents alike. "Quite simply the best there is," was the description used by the Juventus striker Alessandro Del Piero this week. Last month Sir Alex Ferguson named the defender as his "favourite" player on any team that he had managed against.

Sadly it seems that the only place such opinions are not shared is on San Siro's own curva sud. Yesterday Maldini made his 900th appearance for Milan, leading them out against Roma in his last match at San Siro and perhaps also his last anywhere. At the outset he was applauded by a capacity crowd, while Roma's players emerged from the tunnel in shirts carrying the slogan "Thanks Paolo, great captain".

И да, кој праемо муабет за ЛШ, и заебанции за клошар ко Буфон, треба да намалиш со користење на името на Малдини у постовите, нема смисла сине !

Лееееј муабетиве... :facepalm:

Него овие интерашиве како се напалија за во Сабота, once in a lifetime прилика не да го зграбат 4-то место, туку да му го загорчат животот на Јувентус :LOL:

Јак натпревар ќе биде, мора да го истуриме цел бес врз вас... can't wait :sneaky:

@Mondonico
Пишав и погоре,Милан и сам има кривица.Ама како праите вие како голот од Мунтари абе никаква улога да не играл.Ти пишав 10 пати дека не е ист притисокот на +4 или +7.
Си напишал 10 утакмици погоре,што биле клучни за тоа што Милан ја изгубил титулата.:facepalm:Бил крив Милан што изгубил од умрениот Интер,ти се чини за Пескара правиме муабет.:facepalm:Дури да пишуваш киксови со Фиорентина и Интер,можеше да пишеш само еден меч кој што ја речи титулата и еден момент,не признатиот гол на грдио црн миланов фудбалер.
И гледам дека не си реплицирал ништо за гага бодовите од судиите,најверојатно се сложуваш со мене за таа сезона.
Е сеа ако мислиш дека во период од 2 години,една подарена титула со не признат гол,и една титула со гага 20 бодови не е некое фаворизирање и ветер во грб,тоа е веќе друго.
Што да ти реплицирам на такви глупости бе, 20 гага бодови :LOL::LOL:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom