Serie A 2016/2017

• Креатор на темата Креатор на темата Stefan-kobe
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе го освои Скудетото?

• Вкупно гласачи
    170
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Стави се во обратна ситуација, Милан да доминира 6 години и од нигде никаде, Јуве, тим кој завршувал макс 6то место го купуваат нови газди, ветувања за сензационални трансфери и што ти јас знам. Дали ќе се загрижиш и ќе кажеш „еееееееееееј со еден преоден рок од екипа што макс и било 6то место, ќе ни се замешаат во борба за титула“?
Па така беше за Јуве, Интер беше шампион пост Калчополи, за тоа време Јуве еднаш се пласираа во ЛШ со Раниери мислам дека 2-3то место завршија па после Џиџи Дел Нери се плеткаше 5-6то место, па Чиро Ферара истотака, Милан освои титула и веќе следната сезона Јуве го ангажираа Конте, секако дека никој не ги сфати сериозно, го земаа Пирло без пари, Пациенца, Елија, Красиќ, Видал, Барзаљи од мртвите го вратија... освои титула без пораз со Матри-Вучиниќ у напад.
Ама тоа е кога имаш на клупа некој што знае што сака.

Јас само пробувам да ви кажам дека еден преоден рок не може да ве донесе во борба за ЛШ, колку сака нека е тој паметен. Всушност може, само што под „трансфер период кој ќе ве однесе во ЛШ“ значи менување менаџер (докажан) и купување 1-2 класа играчи, плус зголемување на длабочина на состав.

Реално, Милан летово најверојатно (ова е мое гледање на работите) нема да донесе класа играч, нема да менува менаџер (Монтела заслужува доверба, се слагам) туку само ќе проширува состав и може да се отарасува од одпадоци. Со таков преоден рок, тешко е да се очекува борба за ЛШ, со оглед на тоа што (исто, според мене и тоа што јас го гледам од Серија А сезонава) Наполи и Рома имаат далеку поскоцкани состави (не зборам за квалитет, зошто не секогаш квалитетот влодува со плод).

И да не обезбедите ЛШ следна сезона, нема да биде страшно, доколку се квалитетно се продлабочи составот и се покажуваат квалитетни партии.

Јас само пробувам да ви кажам дека еден преоден рок не може да ве донесе во борба за ЛШ, колку сака нека е тој паметен. Всушност може, само што под „трансфер период кој ќе ве однесе во ЛШ“ значи менување менаџер (докажан) и купување 1-2 класа играчи, плус зголемување на длабочина на состав.

Реално, Милан летово најверојатно (ова е мое гледање на работите) нема да донесе класа играч, нема да менува менаџер (Монтела заслужува доверба, се слагам) туку само ќе проширува состав и може да се отарасува од одпадоци. Со таков преоден рок, тешко е да се очекува борба за ЛШ, со оглед на тоа што (исто, според мене и тоа што јас го гледам од Серија А сезонава) Наполи и Рома имаат далеку поскоцкани состави (не зборам за квалитет, зошто не секогаш квалитетот влодува со плод).

И да не обезбедите ЛШ следна сезона, нема да биде страшно, доколку се квалитетно се продлабочи составот и се покажуваат квалитетни партии.

Сакаш да кажеш, може, ама Милан нема тоа да го направи. По мое, Милан е многу блиску до тие позиции, и за прв пат по подолго време, не мењам канал кога ке ги начекам да играат. Само да не им отидат Сусо, Деулофеу, Џиџи или Монтела.

4 екипи одат директно од наредна сезона. Не знам зашто не би се можело да се обезбеди тоа. Со еден трансфер период добар ЛШ и те како е достигна. Па милан скоро пола сезона ја игра без Бонавентура клучен играч за тимот па пак 4 место е само 3 бода разлика.

Па тоа и ја ти зборам, коа можеше Јуве да освои титула без пораз во конкуренција на Интер кој 5 години по ред беше шампион, Милан истотака последен освојувач на скудето со Ибра и Тијаго СИлва у состав, дое Конте со Пациенца им зема титула без еден ебан пораз.

Лани у Интер и Манчини до негде знаеше што сака, есенски шампион :icon_lol: беше, 20 јебени бодови му бегаше на Јуве и на крај мораше да глуми Џек Ла Лејн и да се испокара со 2-3ца играчи што ја носеа екипата на грб.

После тоа Де Бур ја еба скроз работата, мислеше ова му се децата од Ајакс и уште у прва минута сакаше да им каже ало момци ја сум главен овде, одма му ебаа матер играчите. Пиоли си начека шанса, го води Интер, ќути ко куртон им дозволува све на тоа разгалените играчи и чао, си тепаат шабанарии и на дерби утакмица коа треба тактика не знаат што да праат и поздрав, 0 победи на јаките утакмици. Ок се извинувам, нема пораз од Милан hehe

Скроз изумив дека од следна сезона одат 4 екипи, моја грешка, што веројатноста за пласман во ЛШ ја прави доста поголема.[DOUBLEPOST=1492281274][/DOUBLEPOST]
Сакаш да кажеш, може, ама Милан нема тоа да го направи. По мое, Милан е многу блиску до тие позиции, и за прв пат по подолго време, не мењам канал кога ке ги начекам да играат. Само да не им отидат Сусо, Деулофеу, Џиџи или Монтела.
Монтела не е ни под закана да си оди, каде би одел, кој го бара? Проблем е Делофеу, кој го бара Барса назад, за да го продаде. Бурнеманија и Сусо нема каде да одат.

Абе за титула треба да се борат, ме боли кур за ЛШ мене ако Јуве завршува со 20 бода предност.

Скроз изумив дека од следна сезона одат 4 екипи, моја грешка, што веројатноста за пласман во ЛШ ја прави доста поголема.[DOUBLEPOST=1492281274][/DOUBLEPOST]
Монтела не е ни под закана да си оди, каде би одел, кој го бара? Проблем е Делофеу, кој го бара Барса назад, за да го продаде. Бурнеманија и Сусо нема каде да одат.
И мене не ми текна за 4те места :D Во таков случај ќе имаат поголеми шанси. Ама сепак ќе е тешко. Јувентус настрана, Рома и Наполи имаат воиграни состави па ако и тие паметно се засилат тешко дека и Интер и Милан би фатиле топ 4 двете

Абе за титула треба да се борат, ме боли кур за ЛШ мене ако Јуве завршува со 20 бода предност.
Добро, вие со таа страшна средина уште бекчиња во фалат и освајате уште у Октобар.

Во Премиер лига каде конкуренцијата е појака може не може,али во Серија А еден добар трансфер период може да значи второ-трето место и пласман во ЛШ.Не е толку квалитетна Серија А,за да Наполи и Рома се класи над другиве под нив,По средени се секако,али не се класи над нив.Ете го спомнаа примерот со Јуве каде од 6то место претходната сезона во едно лето,со паметни трансфери и добар( тогаш амбициозен) тренер ја освоиа титулата без пораз.Не викам дека Милан или Интер ќе се најдат во сигурност во таа позиција ко Јуве,али да имаат барем некоја си слична таква сезона може и те како да стигнат до место во ЛШ

Интер веќе и требаше да бидат на некое од местава кои водат во ЛШ,ако работеа како што треба оние што го превземаа тимот од Морати.Од како ги зема оној Тохир до сега со овие оризариве Сунинг или како и да се викаат фрлиа доста пари на глупости.Со добар трансфер директор и некој добар транер(а да не ги мењаат по 2-3 во сезона) да ја почнеа реконструкцијата на тимот пред 2 години до сега ќе беа како Наполи или Рома во борба за скудето.

Милан еве летово има шанса со новиве сопственици да ја почне таа фаза.Монтела им е добра основа,бар добро се покажа со оглед на какви играчи имаше во тимот.Имаат некои надежни играчи да ги задржат нив и полека да го чистат ѓубрето и со паметни трансфери летово имаат шанси за ЛШ,зашто не и за скудето.Може нема да дојдат некои ѕвезди во тимов со оглед дека нема да играат во ЛШ,али ни во Јуве не дојдоа некои ѕвезди пред 6 години,само треба да се купат квалитетни играчи на позициите каде сега им игра ѓубрето.

Тоа зборам, има многу АКО, за да имаш успешна сезона (пласман во ЛШ). Не е толку едноставно, како што делува и како што секој посакува да биде за својот тим. Да, во право сте дека ПЛ и Серија А не се за споредување по квалитет ама не е ни толку едноставно, да ако има нови газди и желба за инвестиција, ЛШ ќе дојде сама по себе.

ало лестер освоие премиер лига кое потешко било

Во Премиер лига каде конкуренцијата е појака може не може,али во Серија А еден добар трансфер период може да значи второ-трето место и пласман во ЛШ.Не е толку квалитетна Серија А,за да Наполи и Рома се класи над другиве под нив,По средени се секако,али не се класи над нив.Ете го спомнаа примерот со Јуве каде од 6то место претходната сезона во едно лето,со паметни трансфери и добар( тогаш амбициозен) тренер ја освоиа титулата без пораз.Не викам дека Милан или Интер ќе се најдат во сигурност во таа позиција ко Јуве,али да имаат барем некоја си слична таква сезона може и те како да стигнат до место во ЛШ

Интер веќе и требаше да бидат на некое од местава кои водат во ЛШ,ако работеа како што треба оние што го превземаа тимот од Морати.Од како ги зема оној Тохир до сега со овие оризариве Сунинг или како и да се викаат фрлиа доста пари на глупости.Со добар трансфер директор и некој добар транер(а да не ги мењаат по 2-3 во сезона) да ја почнеа реконструкцијата на тимот пред 2 години до сега ќе беа како Наполи или Рома во борба за скудето.

Милан еве летово има шанса со новиве сопственици да ја почне таа фаза.Монтела им е добра основа,бар добро се покажа со оглед на какви играчи имаше во тимот.Имаат некои надежни играчи да ги задржат нив и полека да го чистат ѓубрето и со паметни трансфери летово имаат шанси за ЛШ,зашто не и за скудето.Може нема да дојдат некои ѕвезди во тимов со оглед дека нема да играат во ЛШ,али ни во Јуве не дојдоа некои ѕвезди пред 6 години,само треба да се купат квалитетни играчи на позициите каде сега им игра ѓубрето.
Ама тогаш Милан беше актуелен шампион и откако Јувентус ја освои титулата на овие им заминаа Ибрахимович и Силва и почнаа да се распаѓаат. Сега веќе има една стабилна екипа која неколку сезони по ред станува шампион, инвестира и барем нареднава сезона не би требало да се распадни (иако веќе има играчи на кои треба да и се бара замена). Муабетот ми е, Јувентус тогаш го имаше Милан за конкурент, кој патем не беше на ова доминатно ниво на кое е сега Јувентус. Башка последниве 4 сезони потсеќаат една на друга. јуве недостижен напред, Рома и наполи зад него. Нема да е лесно да се наруши оваа хиерархија да ја наречам. Многу ќе им е потешко на Милан и Интер отколку шо им беше тогаш на Јувентус

Милан со 4-5 првотимци и другите шарам барам ене ги 3 бода од 4 то место а не па со добри засилуања и стандарден состав.... Сезонава кој ги прати ќе види дека освен Бака, Сусо, Ромањоли и Донарума другите секој натпревар други играчи се... нема стандарден тим, еве и Бонавентура и Абате дур не беа повредени... Денеска играле Соса Кучка и Мати, наредна ќе ги видиш Пашалич Локатели и Бертолачи... исто и у одбрана, сеа Калабрија наредна Антонели!
Друго е кога имаш 11 првотимци, а не Лападула и Окампос се тепаат кој да шутне у гол со Пескара, ниедно меѓусебно подавање си немаа пошто двајцата сакаа гол да дадат...

I ja se slagam deka sledna sezona ke ima dobra borba za titulata ama ako inter i milan kupat 2-3 klasa igraci i ne im otidat segasnive zvezdi ko igardi donaruma itn...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom