Serie A 2016/2017

• Креатор на темата Креатор на темата Stefan-kobe
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе го освои Скудетото?

• Вкупно гласачи
    170
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Полека малку, не знам што толку се распламтуваш, гледај си го Интер и уживај во резултатот. Никој ни те ѓиба. Ниту те терам да го сакаш Јувентус, ниту па ми е гајле дали ќе го сакаш, и дали имаш причина да го сакаш :).

Според мене Јувентус да води 7-1 со некој, а јас истовремено да замарам на форум за Интер, тоа според мене е опседнатост, комплекс, како сакаш наречи го, твое си е..
Па муабетот не е од пред 5 минути, кога Интер водеше 7-1. Уште од петокот се дискутира за спорните одлуки на судијата во утакмицата со Милан.
Најлесно е така, кога и сам си свесен за очигледните грешки и одлуки во корист на тимот за кој навиваш па или ќе се бламираш со измислени правила и правдање на судијата или ќе го искористиш џокерот воедно и најглупото нешто, наречено комплекс.

Секако дека некој го тепаат комплекси зашто на неговиот тим не му судат непостоечки пенали и не измислуваат нови правила на изведување прекини. Муабети за 7мо одделение.

Абе не знам што се чудиш некои луѓе кои немаат работа и се неуспешни во животот, фудбалот го сфаќаат премногу сериозно и лесно се комплексираат, така ли е БјанкоНеро СтокоМак?

Ама зашто идете со глава у ѕид? Ај види на пеналот на Икарди колку играчи влегоа у шеснаесетник пред да шутне. Зошто кога ти оди во полза нешто, тогаш е нормално а кога не ти оди тогаш вадите судиски учебници, правилници и не знам ти што?

Мораше да го повтори, и нема тука што, има правила. Никој од нас не рече дека тоа било пракса, вие сте такви створења што мора секоја одлука на судиите да ја браните. Правилата се јасни и мора да се почитуват, нема тука дали бил Интер или Јувентус во прашање.

Последно уредено:
Абе не знам што се чудиш некои луѓе кои немаат работа и се неуспешни во животот, фудбалот го сфаќаат премногу сериозно и лесно се комплексираат, така ли е БјанкоНеро СтокоМак?
Не се секирај, доволно сум успешен во животот да те купам сосе партали. Овде тепам само време. А ти,не за џабе си им на игнор на пола форум. Сигурно не ради тоа што пишуваш нешто паметно.

Марли ако е пола форум, не е ни чудно што дно допира кајганава. :icon_lol:

Мораше да го повтори, и нема тука што, има правила. Никој од нас не рече дека тоа било практика, вие сте такви створења што мора секоја одлука на судиите да ја браните. Правилата се јасни и мора да се почитуват, нема тука дали бил Интер или Јувентус во прашање.
Требало да се поништи ама не се поништил ни во двата случаи. Значи дека тоа правило не се применува.

Па муабетот не е од пред 5 минути, кога Интер водеше 7-1. Уште од петокот се дискутира за спорните одлуки на судијата во утакмицата со Милан.
Најлесно е така, кога и сам си свесен за очигледните грешки и одлуки во корист на тимот за кој навиваш па или ќе се бламираш со измислени правила и правдање на судијата или ќе го искористиш џокерот воедно и најглупото нешто, наречено комплекс.

Секако дека некој го тепаат комплекси зашто на неговиот тим не му судат непостоечки пенали и не измислуваат нови правила на изведување прекини. Муабети за 7мо одделение.
Во однос на пеналот досуден во корист на Јувентус против Милан, поставив видео од досуден пенал во корист на Интер против Парма не знам точно која сезона беше кога Интер имаше серија од титули, никој не го искоментира. И двата пенали беа досудени во последната минута, и двата пенали беа досудени поради игра со рака ненамерна, која игра не менува многу траекторија на движење на топката.

Игра со рака во 16тик се санкционира со пенал, единствено во случај ако судијата оцени дека играта со рака нема да ја промени траекторијата на движење и нема да спречува постигнување гол или шанса за гол, но и да свирни судијата пенал во тој случај, тоа не се зема за грешка.

И тогаш имаше жолчни расправии на форумов, паметам Син убедуваше во ова истово што го зборувам јас сега.

Не се секирај, доволно сум успешен во животот да те купам сосе партали. Овде тепам само време. А ти,не за џабе си им на игнор на пола форум. Сигурно не ради тоа што пишуваш нешто паметно.
Па да бе јас за мене кажав, ти требаше само да потврдиш не те прашав за твојата финансиска состојба, ама пошто сам се пофали гледам на крај на сезона ќе ја частиш цела тема за скудетото што ќе го освои Јувентус

topkata nebese namestena ubavo na tockata trebase da go ponistat penalot na jubeee u selaci

евидентна е, да, 16 бода хехе
Минус 3 бода со Интер и 2 бода со Милан, кај Интер додади 3 бода пошто ќе го прегазеше Јувентус со два пенали и два зицери ете ти на 8 бода разлика... А ако коментирам и за другите судиски грешки Јуветнус ќе биде на 3 место :pos:

Требало да се поништи ама не се поништил ни во двата случаи. Значи дека тоа правило не се применува.

Не тоа значи дека судиите на Јувентус не се во тек за ова правило.
Инаку овој истиот судија требаше да покаже црвен картон, кога го фаулираа Икарди за првиот гол, ама не го стори тоа, според некоја пракса, нели.

Последно уредено:
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom