Serie A 2016/2017

• Креатор на темата Креатор на темата Stefan-kobe
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе го освои Скудетото?

• Вкупно гласачи
    170
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Е тоа е разликата меѓу Јуве и останатите екипи во Италија... Јувентус и кога игра слабо во повеќето од натпреварите знае да се врати дома со целиот плен, додека другите екипи кои претендираат за шампионската титула и излез во европските натпреварувања, кога играат незаинтересирано и мизерно неможат да се докопаат до трите бода.

Јас се надевам дека ако Алегри на лето не напушти, негова замена нема да биде Спалети... Каква пичкарска игра, кој лузерски менталитет, по фацата му се познава дека е пропалица од тренер.

Не бе, разликата е во финансиите, заеби менталитет.. Рома две години во последните 20 имаше конкурентен тим од кои една освои а другата второ, кога Интер со Грешко ја изгубиа титулата.. И тоа е тоа, не збори менталитет и др глупости, од конкурентите ги земате двајцата најјаки играчи за 130мил треба ли натака да се коментира нешто?

Јувентус не е шампион од лани, туку веќе пет години по ред, а на повидок е и шестата. Во 2011 после две 7ми места Јуве почна од нула што се вели, направи состав со тоа што располагаше плус со неколку паметни трансфери од кои ниеден не вклучуваше скап играч од конкурентите во Италија. Не им ги зедовме Ето и Тиаго Силва на Милан и Интер, заедно со Де Роси на Рома за 150 милиони и да се прошетаме. Пирло дојде без пари од Милан според кој веќе ништо не вредеше.

А и кога сме кај финансиите никој не им е крив што Порто победи 0-3 во Рим :toe:

Токму за тоа зборува Ширеа, не може во најбитниот двомеч во последните неколку години да си го дозволиш луксузот за 180 минути три играчи да ти бидат исклучени.

Не бе, разликата е во финансиите, заеби менталитет.. Рома две години во последните 20 имаше конкурентен тим од кои една освои а другата второ, кога Интер со Грешко ја изгубиа титулата.. И тоа е тоа, не збори менталитет и др глупости, од конкурентите ги земате двајцата најјаки играчи за 130мил треба ли натака да се коментира нешто?

Настрана оваа сезона, кажи ми прошлите сезони од каде купувавме играчи, по колкава сума и на колку рати?
Дај не ме јеби, Рома овој период Февруари-Март секогаш паѓала со формата... А има јак тим, посебно во нападот и средниот ред, одбраната малце им чкрипи, али гледајќи го костурот напред, греота е да речеш дека немаат тим конкурентен за титула.

Купувањето на Пјаниќ и Игуаин не е никакво оправдување за она што Рома денес го покажа.

Настрана оваа сезона, кажи ми прошлите сезони од каде купувавме играчи, по колкава сума и на колку рати?
Дај не ме јеби, Рома овој период Февруари-Март секогаш паѓала со формата... А има јак тим, посебно во нападот и средниот ред, одбраната малце им чкрипи, али гледајќи го костурот напред, греота е да речеш дека немаат тим конкурентен за титула.

Купувањето на Пјаниќ и Игуаин не е никакво оправдување за она што Рома денес го покажа.

Колку површно размислуваш или се правиш на тошо??

Рома го даде Пјанич? Купи достојна замена? Не. Купи некаков плеј? Не.

Кој тим го им Рома а кој Јувентус не ме зезајј.. Плус Јуве има широка клупа, 22 квалитетни играчи.. А Рома игра среда-недела и нема некои солидни замени, кажи ми освен Џеко шпиц имаме?? Не. Човекот изигра 50 утакмици до сега, нема кој да го замени и во овој период кога се игра по две утакмици во недела нормално е да го стигне замор, истото важи и за Наинголан.. Јуве ги има Манџукич, Игуаин, Дибала, Пјаца, Квадрадо.. А нир освен Џеко, Пероти и Шарави, Тоти незнам дали да го бројам.. Одбраната да не ја зборам, 4ри класа централни бекови, наспроти играчи кои ветуваат како Манолас, Рудигер и пропаднатите Вермален и Хесус и Фазио кој фала му на господа ако не беше изненадување оваа сезона, немаше Рома ни второ да биде.. Имате лев бек од 30мил а Рома Руи кој покина лигаменти и Емерсон кој го откупија пред некој ден за 2мил,десни бекови Лихштајнер и Дани Алвешш.. Абе нема што да зборам, нема споредба никаква, не ми збори менталитети, играчите толку им е силата, изморени се, немаат замени и тоа е тоа.. А лани како за спореба Рома играше мн јако овој период и редеше победи.. Ич не си у право, незнам како на поинаков начин да ти објаснам..

Кој тим го им Рома а кој Јувентус не ме зезајј.. Плус Јуве има широка клупа, 22 квалитетни играчи.. А Рома игра среда-недела и нема некои солидни замени, кажи ми освен Џеко шпиц имаме?? Не. Човекот изигра 50 утакмици до сега, нема кој да го замени и во овој период кога се игра по две утакмици во недела нормално е да го стигне замор, истото важи и за Наинголан.. Јуве ги има Манџукич, Игуаин, Дибала, Пјаца, Квадрадо.. А нир освен Џеко, Пероти и Шарави, Тоти незнам дали да го бројам.. Одбраната да не ја зборам, 4ри класа централни бекови, наспроти играчи кои ветуваат како Манолас, Рудигер и пропаднатите Вермален и Хесус и Фазио кој фала му на господа ако не беше изненадување оваа сезона, немаше Рома ни второ да биде.. Имате лев бек од 30мил а Рома Руи кој покина лигаменти и Емерсон кој го откупија пред некој ден за 2мил,десни бекови Лихштајнер и Дани Алвешш.. Абе нема што да зборам, нема споредба никаква, не ми збори менталитети, играчите толку им е силата, изморени се, немаат замени и тоа е тоа.. А лани како за спореба Рома играше мн јако овој период и редеше победи.. Ич не си у право, незнам како на поинаков начин да ти објаснам..
Тоа е веќе паметно трошење на парите добиени од играч и паметно инвестирање како е тука Јувентус крив? Рома дека не купи достојна замена за Пјанич треба кривицата во управата на Рома да се гледа не кај Јуве.

За другиот дел не се мешам :D

Тоа е веќе паметно трошење на парите добиени од играч и паметно инвестирање како е тука Јувентус крив? Рома дека не купи достојна замена за Пјанич треба кривицата во управата на Рома да се гледа не кај Јуве.

За другиот дел не се мешам :D

Не достојна, Рома не купи никаква замена ради финансиски причини, тоа е проблемот.. Абе нели ме сваќате или намерно се правете така?? Не купија играч бе.. Кај се тие пари од Пјанич?? Кое паметно трошење?? Кога тие ништо не потрошија... Башка, Рома не се толку моќни за плати одвојуваат како Јувентус, провери колку даваат двата тима за плати и направи споредба..

По кои правила ова е пенал бре?

+ чист офсајд при нафрлањето

Па да ти ебам и судии и лига мртва и сфе по список........

хахаха кој пенал човече...

Чекај, чекај, чекај... ти ми кажа дека сме ги купиле најдобрите играчи од Италија, имаме пари да фрламе по 30 милиони на фудбалери итн. Јас убаво те прашав, значи НАСТРАНА оваа сезона, прошлите сезони од кои тимови купувавме играчи, колку ги плаќавме и на колку рати? Да не фрлавме тогаш по 30 милиони за еден играч?
Јас сеуште тврдам дека Рома да имаше барем малце менталитет и поасален тренер што ќе ги дигнеше играчите на повисоко ниво, ќе беше тука рамо до рамо со Јувентус во борба за титулата. Алвеш и Лихтштајнер знаеш колку ги земавме? Кедира? Квадрадо на колку рати го плаќаме?
Не донесовте замена за Пјаниќ, а ви го плативме 30 и кусур милиони... ние сме криви?
Викаш изморени биле играчите... извини а таму во Август што испаднаа од мртвиот Порто, и тогаш да не беа изморени? Од предсезонските пријателски ваљда што ги играле.

Сакам да кажам дека ова и се дешава постојано секоја сезона, ќе избега малце Јувентус на табелата, и одма паѓаат во депресија.

П.С. Дедо Дајнели :cuc:

Италија се смешки со судиите, толкава непрофесионалност нема во друга нација на светов.

Коментаторот на Арена вчера после пеналот на Киево вика, какви грешки има у Италија последниов период нема ни во нашата хрватска лига, а знаете какви се судиите кај нас !

:icon_lol:

• Ми се допаѓа
Reactions: M-1
У право е , чист пенал не досуден за Јуве , еј ми текна ај да се понашаме како ништо да не се десило хе хе

Ќе голафоо ди Евер Банегаааааа[DOUBLEPOST=1488725276][/DOUBLEPOST]Ау ау каква утакмица. Бориело со вакво темпо ќе си лапа челепур одмор. Бобо спремај парите :pos:

Abe cim roma kiksna ke kiksne i juve denes znaev jas uste vcera.. srekja 1-0 e za udine pa ima nadez juve da dae gol poso toa gi turiv inace kako so trgna tekmata mislev 0-0 ke bide..

Abe cim roma kiksna ke kiksne i juve denes znaev jas uste vcera.. srekja 1-0 e za udine pa ima nadez juve da dae gol poso toa gi turiv inace kako so trgna tekmata mislev 0-0 ke bide..

Шо не кажа со време да ја пишиме ние ко знаеше :D

Бонучи како му сте 'тргна' на запата :D

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom