Serie A 2016/2017

• Креатор на темата Креатор на темата Stefan-kobe
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе го освои Скудетото?

• Вкупно гласачи
    170
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Не знам како не ви скурчи секој ден исти муабети да терате,ко да немате друга работа па цел ден да дремеш на форум и да пишуваш за судии и местење:toe:

Досудени пенали у последни 10 години

CLASSIFICA RIGORI A FAVORE NEGLI ULTIMI 10 ANNI
Milan 89
Roma 76
Napoli 73
Juventus 61
Inter 54

значи Рома има 15 пенали повеќе од Јуве кои немаат освоено ниедно скудето во последни 10 години наспрема 5 скудета на Јуве,да не праиме муабет што Јуве беа во Сериа Б и изгубија пола тим и стотици милиони евра,нели ради судиитен освоија ништо иначе они си се квалитетни и си го имаат менталитетот,најгреота е што си мислат дека се голем тим.

После 28 пенали помалку од Милан кој има освоено само едно скудето у последни 10 години,значи да повторам Милан има 28 пенали повеќе од Јуве со едно скудето освоено во последни 10 години наспрема 5 скудета по ред на Јуве.

На крај само 7 пенала повеќе од Интер кои земаа 5 по ред исто(едно на маса).

Наполи не го коментирам пошо ни го нема неодолив на темава:)

Не ми реплицирајте пошо неам намера да се замарам со саати а и знам што ќе ми реплицирате,калчополи судиите местите .. терајте даље.
Пенал при резултат 2-0 и пенал при резултат 1-1, не е исто.

Ова фан на Барса не го памти и не би го напишал. :icon_mrgr:

Да бе, океј - Пошо Тиаго Мота беше исклучен правично у Барселона :) А почисто одземање на топка од тоа на Пандев врз Меси (мислам Пандев беше) НЕ ПОСТОЕЛО.

Кај е пеналот за Алвес од страна на Снајдер ? Аааааа ... Коа му влезе со РАШИРЕНИ нозе као Џена Џејмисон у порнич и не го ПИПНА пошо знае какви шупаци се куртоните од Барса? тој Пенал ?

Дечко, иди лечи се ако е тоа пенал за тебе ... искрено @Bianconero vero или бар биди реален па ако тоа го сметаш за Пенал, ондак не тупи како ниеден Пенал шо не е досуден против Јуве не е Пенал пошо Буфон ќе ја стигнел, Киелини увек така играл, Ова било Италија, Бонучи имал фамилијарни проблеми, НЕдвед е Педер итн.

Нема врска ова со Раџа, сфака част за момаков, премногу далеку отиде ова фер плеј па нема дрски интервјуа, сите демек се поштуваат бла бла бла...

Баш со Стек и со Марио дискутиравме на темава вчера, мора да се врати таа жустрина и на терен и вака преку медиуми.

Раџа си ги мрази Јуве и може комотно како сака да си се изрази.

Баш за ова сакав да пишам после 100те утакмици што ги изиграа Милан и Јуве во последниве неколку месеци. Она гушкање, лапање, драпање уште во тунел пред се помеѓу итаљаните, па пред да почне утакмица Абате/Монтоливо глумат нешто лудило со Џиџи како капитени се гушкаат, се смешкаат нешто со судиите ... :shook: Уште на старт се добива впечаток на пријателска утакмица, а не на утакмица помеѓу два ривали кои што низ историјата играле утакмици еднакви на војна. Јас разбирам и репрезентативни колеги и се тоа, но мора да постои она старото ривалство и жарот на терен кој што е карактеристичен за дерби утакмиците низ Италија. Исто имам приметено и дека на другиве утакмици (Рома-Лацио, Сампдорија-Џенова итн.) каде што порано паѓало крв сега некако се тоа е млитаво и бледа сенка на она што порано значеше дерби во Италија.

Ова фан на Барса не го памти и не би го напишал. :icon_mrgr:
Сигурно го памтат и на Барса фановите ама знаат дека реакцијата ќе биде "така и ви треба" па не се впуштаат до дополнителни дискусии.

Инаку никој интераш не ми одговори за споредбата на Јуве и Интер во ЛШ, која толку ја форсираат. "Ние со Интер сме виделе титула а вие со Јуве не", беше нивниот аргумент. Еве заклучивме дека јас сум ја видел од 96та титулата. Значи сме 1-1 во титули. Единствено што останува за компарација се поединечните успеси на тимовите во ова натпреварување. Кој до каде стигнал, кој испаднал во квалификации за ЛШ и колку сезони одиграл таму. Ајде некој Интераш нека направи споредба.

Баш за ова сакав да пишам после 100те утакмици што ги изиграа Милан и Јуве во последниве неколку месеци. Она гушкање, лапање, драпање уште во тунел пред се помеѓу итаљаните, па пред да почне утакмица Абате/Монтоливо глумат нешто лудило со Џиџи како капитени се гушкаат, се смешкаат нешто со судиите ... :shook: Уште на старт се добива впечаток на пријателска утакмица, а не на утакмица помеѓу два ривали кои што низ историјата играле утакмици еднакви на војна. Јас разбирам и репрезентативни колеги и се тоа, но мора да постои она старото ривалство и жарот на терен кој што е карактеристичен за дерби утакмиците низ Италија. Исто имам приметено и дека на другиве утакмици (Рома-Лацио, Сампдорија-Џенова итн.) каде што порано паѓало крв сега некако се тоа е млитаво и бледа сенка на она што порано значеше дерби во Италија.
Мене многу ми смета тоа, не може бе така да им се пичкаш на Јуве, да ги гушкаш а да сте најголеми ривали, мора да бе да има крв и да пршти дуел игра.

Се надевам ќе се опраи ова у иднина, вакво лигавење не ми се допаѓа ич.

Мене многу ми смета тоа, не може бе така да им се пичкаш на Јуве, да ги гушкаш а да сте најголеми ривали, мора да бе да има крв и да пршти дуел игра.

Се надевам ќе се опраи ова у иднина, вакво лигавење не ми се допаѓа ич.

Искрено не верувам дека некогаш ќе се врати оној стариот фудбал. Полека но сигурно модерниот фудбал си го зема данокот и во иднина некако пореално ми е да се очекува уште по лигав фудбал него ли на терен да се врати онаа стара гарда што го оставаше срцето на терен. Сигурно важна улога игра и смената на генерациите...во Рома од онаа стара гарда се останати само Тоти и Де Роси, Лацио нема ниту еден таков играч, Милан и Интер исто, во Јуве се останати уште Џиџи и Киелини, а Сампдорија и Џенова (едниве мислам и серија б играа?) нема ни потреба да ги коментираме.

Искрено не верувам дека некогаш ќе се врати оној стариот фудбал. Полека но сигурно модерниот фудбал си го зема данокот и во иднина некако пореално ми е да се очекува уште по лигав фудбал него ли на терен да се врати онаа стара гарда што го оставаше срцето на терен. Сигурно важна улога игра и смената на генерациите...во Рома од онаа стара гарда се останати само Тоти и Де Роси, Лацио нема ниту еден таков играч, Милан и Интер исто, во Јуве се останати уште Џиџи и Киелини, а Сампдорија и Џенова (едниве мислам и серија б играа?) нема ни потреба да ги коментираме.
Не е до фудбалот туку до мајндсетот на играчите. Ако некоја особа излегува на терен со помисла да се изгушка или да смени дрес со противникот, тури му пепел на тој играч.
Кога играчите од двата тима ќе делат исти апетити, амбиции и приоритет тек тогаш ќе се вратат и другите карактеристики што ги бара Клипче.
Сигурно го памтат и на Барса фановите ама знаат дека реакцијата ќе биде "така и ви треба" па не се впуштаат до дополнителни дискусии.
Така е, они се плашат од реакцијата на некоја небитна личност скриена со ник на форум. Затоа кај тебе нема трте-мрте...

Не е до фудбалот туку до мајндсетот на играчите. Ако некоја особа излегува на терен со помисла да се изгушка или да смени дрес со противникот, тури му пепел на тој играч.
Кога играчите од двата тима ќе делат исти апетити, амбиции и приоритет тек тогаш ќе се вратат и другите карактеристики што ги бара Клипче.

Така е, они се плашат од реакцијата на некоја небитна личност скриена со ник на форум. Затоа кај тебе нема трте-мрте...
Исто ко што за нив нема трте-мрте да оспоруваат титули без докази (не се доказ никакви јутјуб клипови за недосуден пенал/и или поништени голови затоа што и јас имам еден тон такви "контрааргументи"). Исто така не е доказ некоја си изјава на играч дека биле оштетени. Сигурно нема да рече "Да, подобри беа и заслужено не победија". Изговори, изговори...

Исто ко што за нив нема трте-мрте да оспоруваат титули без докази (не се доказ никакви јутјуб клипови за недосуден пенал/и или поништени голови затоа што и јас имам еден тон такви "контрааргументи").
Чекај ги сега навивачите на Барса ќе дојдат на помош... Да ти возвратат на "услугата" :icon_mrgr:

Двете играа серија Б последниве години

Чекај ги сега навивачите на Барса ќе дојдат на помош... Да ти возвратат на "услугата" :icon_mrgr:
Нема потреба, Барса ја земав само како пример каде Интер направи речиси ненадоместлива разлика за реваншот со гол од метар офсајд.

Исто ко што за нив нема трте-мрте да оспоруваат титули без докази (не се доказ никакви јутјуб клипови за недосуден пенал/и или поништени голови затоа што и јас имам еден тон такви "контрааргументи"). Исто така не е доказ некоја си изјава на играч дека биле оштетени. Сигурно нема да рече "Да, подобри беа и заслужено не победија". Изговори, изговори...
Само ти веруваш во тоа дека Интер незаслужено ја помина Барса таа сезона.

Sent from my SM-A510F using Tapatalk

Само ти веруваш во тоа дека Интер незаслужено ја помина Барса таа сезона.

Sent from my SM-A510F using Tapatalk
Ова што си го цитирал нема врска со Барса. Ај препрочитај го уште еднаш.

Милан и Јувентус секогаш имале пријателски односи меѓусебе. Тоа не е од последните години како што кажувате сега.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom