Serie A 2016/2017

• Креатор на темата Креатор на темата Stefan-kobe
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе го освои Скудетото?

• Вкупно гласачи
    170
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Tреба да се кренеш на ниво, не да се спуштиш. Спуштањето доле знаеме за што служи. Цело време треска некои глупости на ниво на ретардиран предшколец и он ќе се спуштал, абе оди кради коњи и фрлај ги под мост!!!

Не знам како не ви скурчи секој ден исти муабети да терате,ко да немате друга работа па цел ден да дремеш на форум и да пишуваш за судии и местење:toe:

Досудени пенали у последни 10 години

CLASSIFICA RIGORI A FAVORE NEGLI ULTIMI 10 ANNI
Milan 89
Roma 76
Napoli 73
Juventus 61
Inter 54

значи Рома има 15 пенали повеќе од Јуве кои немаат освоено ниедно скудето во последни 10 години наспрема 5 скудета на Јуве,да не праиме муабет што Јуве беа во Сериа Б и изгубија пола тим и стотици милиони евра,нели ради судиитен освоија ништо иначе они си се квалитетни и си го имаат менталитетот,најгреота е што си мислат дека се голем тим.

После 28 пенали помалку од Милан кој има освоено само едно скудето у последни 10 години,значи да повторам Милан има 28 пенали повеќе од Јуве со едно скудето освоено во последни 10 години наспрема 5 скудета по ред на Јуве.

На крај само 7 пенала повеќе од Интер кои земаа 5 по ред исто(едно на маса).

Наполи не го коментирам пошо ни го нема неодолив на темава:)

Не ми реплицирајте пошо неам намера да се замарам со саати а и знам што ќе ми реплицирате,калчополи судиите местите .. терајте даље.

Овој податок за досудениве пенали во последните 10 години е мерило за што ?

Реков нема да се спуштам на ниво на јувенташ и ке останам достоен на реченото,за крадењето коњи и фрлањето под мост,дискутирај форуме :pos:

Овој Ширеа педерот, ја почна расправијата и си кидна:D

Јас сакам да се дистанцирам од повеќето дискусии кои отидоа предалеку. Незнам зошто ние сме се издувале кога гореспоменатиот јувенташ се фати за една изјава на Наинголан, на која ние фановите на Рома не и дадовме толку значење колку што него го здоболе тоа што белгиецот го кажа па почна да го вреѓа:toe:
А сега дали си ја најде мувата на капата па толку се навреди, тоа незнам, али Раџа не заслужи такви погрдни зборови :)

@Bianconero vero
Абе ако имаш да кажеш нешто паметно кажи, а не кога ти постираат клипчина на некој начин очите сакаат да ти ги отворат ти враќаш со онакви глупави ниски удари.Тој ти кажува едно а ти лацио 2002ра :pos:
Најверојатно да знам што човек седи позади твојот компјутер, ќе ми е мака еден ебан пост што сум ти пишал.

Незнам кој дел од реченицата 'Рома од 2002 година не е имала тим кадарен за освојување на калчото и секогаш конкурентот или конкурентите имале два пати појак состав и дека не се работи за победничкиот менталитет' не ти е јасен? И влегов во дискусија со тебе баш ради тоа, да ти кажам дека не е до шампионскиот менталитет. И кога Интер се распаѓаше на хартија имаше појак состав од Рома и Јуве во тоа време за кое викаш дека биле бедни купуваа играчи од 30мил а Рома таков не можеше ни да намириса, а тој Милан тогаш како што се сеќавам го имаше Ибра во тим, а ние ради тој потег го зедовме Бориело, значи крај на приказната, треба ли нешто да се коментира?
Затоа ти викам фино лепо дека немате победнички менталитет, ни у ЛШ ни у Сериа А, просеци сте со привремени блесоци. Разбираш? Читај како влагаш у дуел што збориш и што ти зборим и ако не ти е јасно што е поентата прочитај пак или прашај да ти се објасни не одма да напаѓаш.

Овој Ширеа педерот, ја почна расправијата и си кидна:D

Јас сакам да се дистанцирам од повеќето дискусии кои отидоа предалеку. Незнам зошто ние сме се издувале кога гореспоменатиот јувенташ се фати за една изјава на Наинголан, на која ние фановите на Рома не и дадовме толку значење колку што него го здоболе тоа што белгиецот го кажа па почна да го вреѓа:toe:
А сега дали си ја најде мувата на капата па толку се навреди, тоа незнам, али Раџа не заслужи такви погрдни зборови :)

Нема врска ова со Раџа, сфака част за момаков, премногу далеку отиде ова фер плеј па нема дрски интервјуа, сите демек се поштуваат бла бла бла...

Баш со Стек и со Марио дискутиравме на темава вчера, мора да се врати таа жустрина и на терен и вака преку медиуми.

Раџа си ги мрази Јуве и може комотно како сака да си се изрази.

Затоа ти викам фино лепо дека немате победнички менталитет, ни у ЛШ ни у Сериа А, просеци сте со привремени блесоци. Разбираш? Читај како влагаш у дуел што збориш и што ти зборим и ако не ти е јасно што е поентата прочитај пак или прашај да ти се објасни не одма да напаѓаш.

Добро, извини, друг пат нема да повтори ;)

@Bianconero vero
Абе ако имаш да кажеш нешто паметно кажи, а не кога ти постираат клипчина на некој начин очите сакаат да ти ги отворат ти враќаш со онакви глупави ниски удари.Тој ти кажува едно а ти лацио 2002ра :pos:
Најверојатно да знам што човек седи позади твојот компјутер, ќе ми е мака еден ебан пост што сум ти пишал.
Напротив, ќе ти биде мило што си ми пишувал. Може комотно да пиеме пиво и да се правиме муабет за нешто неврзано за фудбал. Во приватниот живот не ми се битни клупските бои на другарот, пријателот, познаникот. На форумов се зачленив исклучиво заради фудбал (што може да се види и од никот) и тука има да расправам до 101 и назад. Ако се најдам навреден ќе вратам со иста мера. Ако некој нормално ми се обраќа, ќе добие и нормален одговор и така. Добро, знам да пишам по нешто и по други форуми ама многу поретко. :):):)

Не е работава да се навредуваме овде, се сложувам.
Ама пичкаму коклу и да сакаш да се правиш слеп на минатото, ептен е претеризам ова твоево.
Ми ги правиш мајчина душица дека биле Јуве во минатото,можи ние не гледавме тогаш фудбал.
И можи да олади малце темава од глупостиве, секако нема дасе објасниме инает ќе тераат на големо.
Кога може ова што се случило на дербито во 98ма да им е нормално и имало други утакмици за докажување. Па и она на мунтари не било клучно за титулата.Абе секоја една одлука може да ја смене сезоната, а ова вашево не е минимално и незабележително туку баш напротив.
Јас глава клавам дека да се суди против Јуве како против останативе клубови , а останативе д се фаворизираат како ЈУве, нема шанси титулата да ја освојат годинава.

Пер дај бе стварно , 2000 пати е дискутиран пеналот на Роналдо од 98 и само навивачи на Јувентус (и тоа не сите) тврдат дека се е тоа регуларно ....а шо е најсмешно - Истиот напад свирнаа пенал за Јуве :LOL::LOL:

Искрено ме боли кур, нит иам комплекс од робијашите нит некад ќе иам - Доволно ми е шо си *одлежаа* робија за местеното па сеа нека се фураат како Морати со Телеком и мафијата ги местеле ;)

пс: Дуелот со Лацио мислам дека е причина кај огромен број од навивачите на Интер зашо уште поише го засакале тој смрљив никаков ретардиран клуб!

PAZza!

Нема врска ова со Раџа, сфака част за момаков, премногу далеку отиде ова фер плеј па нема дрски интервјуа, сите демек се поштуваат бла бла бла...

Баш со Стек и со Марио дискутиравме на темава вчера, мора да се врати таа жустрина и на терен и вака преку медиуми.

Раџа си ги мрази Јуве и може комотно како сака да си се изрази.
Мака му е на /чоекот.
Radja Nainggolan je podigao veliku prašinu u Italiji nakon što je jučer izjavio da od rođenja mrzi Juventus, te da nikad ne bi igrao za njih.

No, Tuttosport se dana prisjetio zanimljivog intervjua iz 2012. godine u kojem Nainggolan priča drugu priču.

“Postigli smo dogovor s Juventusom, potpisao sam predugovor. Međutim, ne mogu utjecati na odluku Cagliarija. Zenit je ponudio najviše novca, ali ja želim ostati u Italiji.”

“Žele me Inter, Milan, Roma i Juventus. S tim što je Juventus zaista vrhunac u ovom trenutku i top momčad.”

Затоа ги одби сто пати, дури Јуве сакаше да го земе и кога беше на позајмица во Рома, беше спремен да плати повеќе на Кајари, али играчот категорично кажа НЕ :)

Освоивте ЛШ со судии. Барса беше осакатена на мечот во Милано, Недосуден фаул над Меси при контрата за голот на Мајкон за 2-1, гол од офсајд на Милито за 3-1, недосуден пенал над Алвес од страна на Снајдер.

Кога сме кај гледањето титула, колку што си видел ти, толку сум видел и јас. За твоја информација, завршував 8мо оделение таа 96 кога Јуве зема ЛШ. Разликата е во тоа што Јуве освои затоа што беше најјак а Интер 2010 со помош на судии. Да не беше осакатена Барса, тешко дека ќе видевте финале таа година воопшто.
Ова фан на Барса не го памти и не би го напишал. :icon_mrgr:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom