Serie A 2016/2017

• Креатор на темата Креатор на темата Stefan-kobe
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе го освои Скудетото?

• Вкупно гласачи
    170
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Па Јуве освои дупла круна и изгуби финале од Барса у ЛШ. Тоа не го прави местачки тим што влакно го делело од триплета. Еве хипотетички, да освоеше некако Јуве со Барса, дали сега тоа ќе те спречеше да кењаш за нив?
Дупла круна во Италија не коментирам со помош од судии, а за ЛШ им се потрефи на среќа, само јак Реал го поминаа ама ете во финалето без помош од судии изгубија од Бареслона и тоа е тоа, судиите си го прават своето. Рома и Наполи сезониве беа доста оштетени не директно туку со тоа што Јувентус добиваше ветер во грб, затоа не добија права прилика за титулата.

Дупла круна во Италија не коментирам со помош од судии, а за ЛШ им се потрефи на среќа, само јак Реал го поминаа ама ете во финалето без помош од судии изгубија од Бареслона и тоа е тоа, судиите си го прават своето. Рома и Наполи сезониве беа доста оштетени не директно туку со тоа што Јувентус добиваше ветер во грб, затоа не добија права прилика за титулата.
Ако идеме по таа логика, Интер 5 години освојуваше со судии, ја помина Барса со судии и у финале победија мртов Баерн. Ништо не им се важи од 2006-2010. Ама толку им беше 5 години местеа да се порадуваат и сега следно 2050 можеби.

Ако идеме по таа логика, Интер 5 години освојуваше со судии, ја помина Барса со судии и у финале победија мртов Баерн. Ништо не им се важи од 2006-2010. Ама толку им беше 5 години местеа да се порадуваат и сега следно 2050 можеби.
Само еден клучен факт забораваш, Интер никогаш не беше исфрлен во втора лига и казнет поради местење и подмитување на судии...

^ Добро и како сето ова што го наброја има врска со навивач што навива за одреден клуб? Извини ти Јувентус како го одбра? Или како мал виде колку титули во Италија освоиле па така почна да навиваш за клубот.

Тоа се тие плитки размислувања кога во прашање е фудбалот, не сите го одбираат клубот ради титули или такви работи, има и други димензии, не е се во историјата.

Некои ликови како се преставуваат тука како да се основачи на клубот или па се родиле во провинција на Милано па крв ќе дадат за Јувентус.[DOUBLEPOST=1486688411][/DOUBLEPOST]@Кајганеро[DOUBLEPOST=1486688478][/DOUBLEPOST]
Мртвиот Интер освои тирплета и ЛШ, така да не бил мртов туку заслужено ги освојувал титулите и дека немал судиска помош една година влакно фалеше Рома да ја лапне титулата...

Што си збунет? Дечкото горе вика дека фановите на Јувентус неможат да писнат кога се работи за судиски одлуки и ако Рома освои титула нема да го трогне ич тоа доколку фановиве на Јувентус се бунат за некоја спорна одлука од судиите. Што има ова врска со твоево прашање на како сум го одбрал Јувентус? Ако баш сакаш да знаеш е ради Дел Пиеро. Ама пак, што има врска ова со тоа јас горе што му пишав на БумШакаЛака?

Ова е форум, не сите размслувања се длабоки и поткрепени со факти добро како што ти знаеш, пошто изгледа работаш у Италијанска Федерација па знаеш од прва рака како ида работите и одлуките на судиите. Свекој го брани своето, никој не пробува да ти смени мислење нити па ти си толку моќен да смениш на некого. Има фанатици од сите страни, на крајов од денов затоа постои форумов за дискусија баш за ние што навиваме за италијанските клубови. Каде сум навредил јас некој навивач на Интер,Милан,Рома, или се понашам ко газда на тимот? Преку 300 пати имам пишано дека ми е ќејф кога некој од тимовиве ќе се дигне пошто е супер за компетитивноста на лигата, како да не ми биде мерак за бумот што го направи Милан со младинциве или Интер со последниве 9 утакмици што тепаше све живо и диво?

И сеуште стојам на тоа дека Рома нема идентитет шампионски нити конзистентност да издржи притисок до крај, рока полусезона, вториот дел паѓа.

Само еден клучен факт забораваш, Интер никогаш не беше исфрлен во втора лига и казнет поради местење и подмитување на судии...
И Јуве сега не е исфрлен. Ако збориме напамет, за мене Интер се што освои е со помош на судии. Дај ми доказ за глупостиве што ги трескате сите топтан. Ако ги немаш тогаш можеме сите да збориме напамет а во тој случај и на Интер сите титули се наместени со помош на судии. Од друга страна за мечот со Барса не е зборење напамет. Интер стварно помина со судии. Мора да потплатиле на повисоко ниво во УЕФА.

И Јуве сега не е исфрлен. Ако збориме напамет, за мене Интер се што освои е со помош на судии. Дај ми доказ за глупостиве што ги трескате сите топтан. Ако ги немаш тогаш можеме сите да збориме напамет а во тој случај и на Интер сите титули се наместени со помош на судии. Од друга страна за мечот со Барса не е зборење напамет. Интер стварно помина со судии. Мора да потплатиле на повисоко ниво во УЕФА.
Edinstven dokaz e kalcopoli, za drugi ne znam. A so Barselona imase dve sudiski greski edna vo polza na Barsa edna vo polza na Inter i toa bese toa. Sepak 3-1 bea porazeni. Plus glumata na Buskets koa zirkase so okoto za sto bese nepravedno isklucen Motta da ne pravime muabet... A za sudii i Inter zboris od pamet, daj eden dokaz deka Inter mestele, jas za Juventus ti go dadov Kalcopoli.

Edinstven dokaz e kalcopoli, za drugi ne znam. A so Barselona imase dve sudiski greski edna vo polza na Barsa edna vo polza na Inter i toa bese toa. Sepak 3-1 bea porazeni. Plus glumata na Buskets koa zirkase so okoto za sto bese nepravedno isklucen Motta da ne pravime muabet... A za sudii i Inter zboris od pamet, daj eden dokaz deka Inter mestele, jas za Juventus ti go dadov Kalcopoli.
Како што вас не ве интересира титулата на Јуве од 96, така мене не ме интересира калчополи од 2006. Да живееме во сегашноста, дај ми доказ за доминацијава на Јуве дека е со судии. Ако збориме напамет и за мене на Интер титулите се наместени и ако бараш клипови со судиски грешки, верувај дека и јас ќе најдам исто толку клипови со грешки во корист на Интер и ќе го тераме муабетот до бескрај.

Како што вас не ве интересира титулата на Јуве од 96, така мене не ме интересира калчополи од 2006. Да живееме во сегашноста, дај ми доказ за доминацијава на Јуве дека е со судии. Ако збориме напамет и за мене на Интер титулите се наместени и ако бараш клипови со судиски грешки, верувај дека и јас ќе најдам исто толку клипови со грешки во корист на Интер и ќе го тераме муабетот до бескрај.
Ok znaci nemas dokazi, oceluvav barem eden deka Inter mestel, kako sto dobi ti za Juventus, crno na belo.

Ok znaci nemas dokazi, oceluvav barem eden deka Inter mestel, kako sto dobi ti za Juventus, crno na belo.
Не добив никаков за доминацијава. Ти имаш доказ за две години а сега тераш дека Јуве мести. По таа логика Интер местеше од 2006-2010 со се полуфиналето со Барса. Значи и ЛШ им е наместена.

Пак ќе се повторам како што не ве интересира последната титула на Јуве во ЛШ, и мене не ме интересира нешто од пред 11 год. Било некад у историјата. Не ми текнува, од пред 5 години гледам фудбал, кур ме боли за пред тоа.

@Boom Shaka Lakka на друг да кажуваш дека Интер кога освојуваше Рома пак не плачеше по судии :D Немој ти се молам да не се разбарам видеа по јутуб од романисти или миланези пред се правени за судиски грешки во полза на Интер тој период. Или ќе ми кажеш дека 07/08 сезоната кога Занети ви даде гол во 90та за 1-1, а пред тоа Мексес беше исклучен и имаше доста контроверзни моменти не само на тој меч, туку и преку целата сезона, Рома не се расплача на сите страни?

@Boom Shaka Lakka на друг да кажуваш дека Интер кога освојуваше Рома пак не плачеше по судии :D Немој ти се молам да не се разбарам видеа по јутуб од романисти или миланези пред се правени за судиски грешки во полза на Интер тој период. Или ќе ми кажеш дека 07/08 сезоната кога Занети ви даде гол во 90та за 1-1, а пред тоа Мексес беше исклучен и имаше доста контроверзни моменти не само на тој меч, туку и преку целата сезона, Рома не се расплача на сите страни?
Сака он да буцне за Јуве и да им држи грб на Интерашиве а не сфаќа дека никад не ни биле конкурентни за титула. За да те оштетат судии треба да се бориш за титула а не да заостануваш 10 бода и Киево да ти даде гол од офсајд и Јуве да зголеми на 13 бода. Они и да се оштетени се за "a биле, а не биле бодови". На страна тоа што им судат по 20 пенали по сезона, кои нормално, сите се чисти.

Ај малце присети се што правеше Мурињо со рацете, неговата гестикулација дека некој треба да оди зад решетки, во период кога Рома со Раниери ја претопи предноста од 10-15 бода и кога сите интераши плачеа тука и го ставаа казнетиот Мурињо на аватар со рацете прекрстени. Тогаш братко имаше обострано 'плачење' али тоа беше нормално во ситуација кога два клуба се борат за титула.

@Bianconero vero не сакам да се повторувам, али Рома никогаш од 2002 година не била во потесен круг на фаворити за освојување на Скудето и во ерата на Интер, Рома имаше два пати послаб состав од конкурентот, во тој период иако слаби и Јуве на хартија имаа појак состав.
А ти, не ги прави ситуациите толку безболни, прашина никад не се дигала кога Рома заостанувала 10 бода, па дали ќе била 13 немој молим те, никој во таква ситуација не се буни. Али сакам да осетите како е кога противникот е појак од вас и дури и во таква ситуација добива помош од судиите, а вашиот тим се труди со два пати послаб состав и дава се од себе, во таква ситуација и најмалите судиски грешки влијаат, иако појак тимот, сепак повторно има ветар у леџа, тоа вие го имате осетено, но никад не сте осетиле како е од другата страна:toe:[DOUBLEPOST=1486711302][/DOUBLEPOST]
Па нема да те погоди, немате видено титула 300 години, немате чувство на тоа како е да ти освои клубот титула. Рома не се идентификува ко шампион немаат ни таков дух, просечно тимче* со падови и подеми, на рамниште на Наполи. Последниве години најголемо достигнување второ место ви е.

*Просечно тимче не е тимче без историја и традиција, туку тимче кое е цело време во сенка на поголемите тимови.

Нема да ме погоди бидејќи вие не сте тие што треба да зборите за судиски одлуки, има да ве искулирам:cool:

А тоа што вас вреѓа нешто кога некој ќе ве пецне за судиски одлуки, тогаш има нешто:toe:

Ако твојот колега Бјанконеро веро се фали дека Јуве играл 4ри финалиња од 96та година, можеме ли и ние да се фалиме дека од 2006 година имаме завршено највеќе пати второ место и имаме освоено највеќе поени од сите тимови од сериа а? Не прави тоа величина како што Бјанконеро веро го кажува 4те изгубени финалиња? :icon_lol:

Последно уредено:
Ширеа друже немој да ме јебеш! Ние сме биле со фрустрации...:LOL:
Вие сте тие кои се исфрустрирани до даска. Доказ е тоа што изјавите на „кур факторите“ во фудбалскиот свет Наинголан и Земан ве возбудуваат толку силно, што не знаете како да ја излечите фрустрацијата, па овде на форумов во темата Серија А (ѕидот на плачот) трескате зелени како 15 годишни деца! Ама во народот се вели: „кој си ја има мувата на капата!“ ;)
Никој не се ложи на никого. Ние не ја постиравме никаде изјавата на Раџа со цел да се ложиме. Ти си прочитал некаде и така силно те има погодено, што си решил да покукаш овде. Ако со навредувањето играчи ви се билда егото, ондак имате голем проблем.
Мондонико друже, вие си измислувате работи како вам ви одговара. Никој не деградира овде успех на база на трескање глупости. Ние не го измисливме калчополи или сл. за да биде глупости, туку тоа беше(е) реалност, која не можете да ја избришите ни со сите ваши „заслужни“ титули!

И сеуште стојам на тоа дека Рома нема идентитет шампионски нити конзистентност да издржи притисок до крај, рока полусезона, вториот дел паѓа.

Ти зорле се правиш на тошо или не разбираш фудбал ??
Рома немала идентитет шампионски ?? абе кој ростер го има Рома, а кој Јувентус, не е проблемот во менталитетот, туку во моќноста на тимот, играчкиот кадар. Рома купува лев бек Марио Руи за 3+6мил а Јуве Алекс Сандро 30мил, Рома го зима Џеко за 14мил. вие Игуаин за 100мил. го купувате Пјанич директно од Рома, а овие не беа можни ни замена ефтина да му најдат, тек сега Греинер дојде на позајмица и откуп за 3мил .. кој црни шампионски менталитет ми збориш, не се прави зорле будала ..[DOUBLEPOST=1486713680][/DOUBLEPOST]као демек Рома у последните 15 години има страшен тим и секогаш се фаворити за Скудето, а сиромашките ради менталитетот неможат титула да освојат .. тој муабет на Интер може да му го зборите, Морати беше вложил милијарда во засилувања, секоја година тим кадарен за Скудето, а 16-17 години не видоа Скудето, е тоа ти е менталитет .. додека кај Рома, Франко Сенси(бог да му душа прости) една година го излажаа да потроши некој милион повеќе и одма титула освоија во Калчо кое тогаш беше НБА за ова моментално мочано првенство

Ти зорле се правиш на тошо или не разбираш фудбал ??
Рома немала идентитет шампионски ?? абе кој ростер го има Рома, а кој Јувентус, не е проблемот во менталитетот, туку во моќноста на тимот, играчкиот кадар. Рома купува лев бек Марио Руи за 3+6мил а Јуве Алекс Сандро 30мил, Рома го зима Џеко за 14мил. вие Игуаин за 100мил. го купувате Пјанич директно од Рома, а овие не беа можни ни замена ефтина да му најдат, тек сега Греинер дојде на позајмица и откуп за 3мил .. кој црни шампионски менталитет ми збориш, не се прави зорле будала ..[DOUBLEPOST=1486713680][/DOUBLEPOST]као демек Рома у последните 15 години има страшен тим и секогаш се фаворити за Скудето, а сиромашките ради менталитетот неможат титула да освојат .. тој муабет на Интер може да му го зборите, Морати беше вложил милијарда во засилувања, секоја година тим кадарен за Скудето, а 16-17 години не видоа Скудето, е тоа ти е менталитет .. додека кај Рома, Франко Сенси(бог да му душа прости) една година го излажаа да потроши некој милион повеќе и одма титула освоија во Калчо кое тогаш беше НБА за ова моментално мочано првенство

Тогаш кога Морати трошеше милијарди во тимот играа Роналдо,Виери,Баџо, Рекоба,Заморано да не набројувам...

Интер имаше далеку појак состав од било кој НО...Вистинското Калчополи не беше 2006 туку од 1996-2006,еве впрочем што имаше да каже Роналдо после невидената КРАЖБА во 98,која директно одлучуваше за титула (разбирате италијански)

https://www.youtube.com/watch?v=6D_IpK-DqDk

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom