Serie A 2016/2017

• Креатор на темата Креатор на темата Stefan-kobe
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе го освои Скудетото?

• Вкупно гласачи
    170
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Ако имаше замена, играта ќе се прекинеше и одма ќе се изведеше замената...

Де бе до толку не може да прифатите дека судиите го ебеа натпреварот, ова во цела Италија се збореше уште кога вие тука Уфо го правевте будала, сега се ви е пред очи и пак не си верувате.

Најитересен ми беше Џонтре Скокале дека никој не му бил на Интер крив што не дал гол, а кај е ситуацијата кога Сандро сам падна исто Икарди да излезе пред гол сам? Втора иста ситуација...
Чист фаул свирен 1000 пати на утакмица, ако на Миранда му свиреше фаул од Игуаин, и ова е 3x пофаул од тоа.
Не можам да најдам снимка од утакмицата за да го видам детално моментот, биди сигурен дека нема теорија ова да е пропуст на Рицоли.
Вие за некакви пенали го дрвите три дена, нешо шо сите се сложија дека ги немаше на утакмицата, а не па за ваква ситуација, ќе ги растргнеа досега, можда и уше некое скудето ќе ви препишеа :D

Normalno ke pokaze deka topkata bila vo dvizenje kako ke se izvadi sudijata, a toa deka Kelini sakal da zadrzi vreme na mali deca. Sto k*r bara da smiruva topka pa da ja podava, klasicna krazba, baska neli igraci na Juve ne se legacat po teren i pravat finti za zadrzuvanje na vreme

Брозгарата иначе се повреди кога клоцаше по клупата кога го заменија или друга е причината ?

Епилогот, два недосудени пенала од кој за едниот навивачите на Јувентус се вадат ''Па Киелини цел живот така се гради'', две шанси на Икарди сам пред гол, една непостоечки фаул една ''Киелини ја враќал на голманот'' :pos:[DOUBLEPOST=1486498337][/DOUBLEPOST]И уште еден доказ дека медиумите го фаворизираат Јувентус е непокажувањето на оваа ситуација повеќе пати. Едноставно гнасите ги држат сите конци преку Фиат, Нутела и останатите нивни компании...[DOUBLEPOST=1486503043][/DOUBLEPOST]
Monkey_4.jpg

Ова не е пенал, Киелини цел живот така се гради, тоа е дозволено ама само кога станува збор за Киелини

Последно уредено од модератор:
Обично не ги критикувам судиите,можеби Јувентус пак ќе победеше..за доминацијата во Италија што ја имаат си е заслужена бидејќи се најдобар тим моментално и работат најпрофесионално од сите во секоја можна фудбалска сфера..ова неможи чоек да го оспори.

Ама дека судиите му поможија веќе очигледно против Интер некни тоа неможи туку така да се замижи..сепак Интер не е Барселона или Реал Мадрид па да игра против Јувентус + судиите во Торино..го немаат тој квалитет и таа малце шанса што ја имаа Рицоли му ја одзеде со клучни грешки каде директно влијаеа на резултатот..страмота .

Како прво Киелини е заштитен од сите судии,секој друг дефанзивец онака да дели лакти и шамари ќе му судат пенали ама овој дека има некое стекнато реноме не го гибаат што е тука прва помош за Јувентус..и втората е катастрофалната грешка каде му ја враќа на Буфон и му вели пу пу не важи,исто кога ќе играме вмала мал фудбал и кога ќе си речиме на некое погрешно изведување "вратија бе не ја изведов" и сите ќе застанат и другиот играч или другар од солидарност мора да ја врати..ако се погоди некој инаетчија ќе си дај гол и ќе си рачуна гол за неговата екипа и тука доаѓа до кавга:pos:.

Признаете веќе еднаш,значи баталете доминација,титули,бодовна предност се останато..се пишува тука стриктно за тој натпревар каде за Јувентус не знаечеше којзнае што ама за Интер значеше многу бидејќи Рома и Наполи победуваат како ненормални и мораше да држи чекор со нив а вака крилјата му се скратени директно од судијата..значи никој не му ја оспорува доминацијата и титулите на Јувентус туку натпреварот,не смееше на ваков начин да победи Јувентус ,ова беше лакрдија

Нутела бе....
Дарко Нутела.

А добро зашо никој не го кажива пеналот за Јуве кога Медел на прими со две раце у шеснаесетник?

Или тоа не ви одговара?

Последно уредено од модератор:
А добро зашо никој не го кажива пеналот за Јуве кога Медел на прими со две раце у шеснаесетник?

Или тоа не ви одговара?

Пенал како пенал бе брат,судиска одлука,некогаш ќе ја види некогаш не..ама она е ПОЧЕТНИИЧКА грешка на Рицоли,она нешто не смееше да го досуди,она е директно помагање,за она неможи да се извади да речи стопиранат играта или топката не беше застаната,или пак топката не беше на место..она се си беше во ред и Киелини си подава и играта продолжува..зошто ја прекина играта шо беше муабетот?

Епа ондак прашајте го Рицоли што сакал со одлуката, и зошто ја прекинал играта. Ние не сме ви должни за секоја ебана судиска одлука да ви одговараме... Трите бода останаа во Торино, утре играме со Кротоне и е одлична можност да се одалечиме уште повеќе од Рома.

А вие продолжете да се тешите со судиите... Калимеровци, нема правда.

Se nadevam deka i so Krotone ke vi treba pomos makar neka bide sitna, neprimetliva sudiska pomos so protisok, zolti, scekanje na igrata... Nisto da ne se ostava na slucajnosta, ne daj boze Krotone da iznenadi ili da imaat ramnopraven pristap od sudiite.

Dobro de Fererro znaes i sam...[DOUBLEPOST=1486506838][/DOUBLEPOST]
Takvo nesto nemase...

Сигурно постои во литературата за психологија некој стручен термин за твојава умствена состојба.[DOUBLEPOST=1486507919][/DOUBLEPOST]
Пенал како пенал бе брат,судиска одлука,некогаш ќе ја види некогаш не..ама она е ПОЧЕТНИИЧКА грешка на Рицоли,она нешто не смееше да го досуди,она е директно помагање,за она неможи да се извади да речи стопиранат играта или топката не беше застаната,или пак топката не беше на место..она се си беше во ред и Киелини си подава и играта продолжува..зошто ја прекина играта шо беше муабетот?

Аха. Коа се греши против Јуве е само судиска грешка,а кога се греши за Јуве е теорија завере?

Јас ова не го приметив во текот на мечот... Ова е срамно, све у пичка да ти ебам Јувентус и све у пичка да ти ебам Рицоли, да ти ебам умрениот тим скапан мртов покварен гомнарски, да бог да се распаднете во најкраток можен рок. Леле уопште не се изнервирав у неделата, мирно го прифатив поразот, кај ми требаше ова да го видам, Урко све да ти ебам што го постираше видеото.

Аха. Коа се греши против Јуве е само судиска грешка,а кога се греши за Јуве е теорија завере?

Значи погоре напишав дека не ме интересираат натпреварите на Јувентус со другите екипи,никој не му ја оспорува доминацијата и дека се најдобар тим,ние го оспоруваме овој натпревар бидејќи бодовите за Интер значеа се, а за Јувентус и да изгубеа никому ништо а тоа го добија со директна судиска аматерска помош..и за Интер се грешело и ќе се греши,и за Јувентус се грешело и ќе се греши..ехе онде на Пјанич чист гол со Милан ви поништија мислам ама не е битно бидејќи ионака бевте први тогаш со солидна предност и пак ќе бидите први бидејќи имате најквалитетен тим..а Интер е лабилна екипа и секоја победа му значи во овој момент за на ваков начин да му бидат одземени шансите..затоа не споредувај судиска грешка против Јувентус за некојси несвирнат пенал со оваа на Рицоли..мислам она беше срамота

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom