Serie A 2016/2017

• Креатор на темата Креатор на темата Stefan-kobe
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе го освои Скудетото?

• Вкупно гласачи
    170
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Просечен Јувенташ кога судиите судат во нивна корист...

mOzjYUC.jpg

Бреј ни за голот на Мунтари не признавате дека ви беше огромна помош за титула нит ваква брука од одлука не признавате дека можела да донесе до тотално поинаков расплет на настаните.

Во вакви ситуации се добиваат и губат титули само што смешно и жално е што одлуките скоро секогаш се во корист на Јувентус.
За гол ди Мунтари никој од тука не се бунел оштетен беше и те како Милан,али на истиот тој меч чист гол на Матри беше поништен.А Милан после имаше и меч топка против Фиорентина која не ја искористи,кога индијанецон Амаури ве реши,али нормално ради судиите и гол ди Мунтари се криви за пропуштеното скудето.

И како тоа само вакви ситуации каде Милан/Интер се оштетени се губи или добива титула,а ситуации каде Јуве е оштетен како голот на Пјанич против Милан(кој директно влијаеше на резултатот),не се решавачки.

Едино јувенташиве со оправдувањата се посмешни од одлуката на Рицоли. :D
Мех, очекував да го спомнете голот од офсајд на Самуел против Сиена за 3-2. (n)

Добро Милан беше нешто ситно казнет само со 7 бода одземање или колку таму не знам искрено, нешто за давање поклони на судии или не знам што како...
Абе у осумдести години и Милан бил исфрлен у Серија Б :)

Едино јувенташиве со оправдувањата се посмешни од одлуката на Рицоли. :D
Мех, очекував да го спомнете голот од офсајд на Самуел против Сиена за 3-2. (n)
Не даде Самуел гол од офсајд за 3-2, него Маикон на гости кај Сиена за 1-2.

Ме немаше на темава зашто мислам дека е залудно да се препукаваме околу недосудени пенали,фаули и сл.
Не планирав да се објаснувам,факт е дека 3 бода однесе јуве.

АМА онаа ситуација у целата напнатост ја имав забораено.Она од видеото на Син е страшна работа другари,страшна!Ме потсети на едни мрачни времиња.Во истите тие времиња јувенташи (нормално не на форумов) се правеа будали,како тоа биле обични грешки,ама другари јувенташи вистината е како што знаете понекогаш спора ама стално на крајот излага на виделина и фино лепо си завршивте таму кај што тогаш си заслуживте.Истото се надевам ќе го снајде јуве повторно.Ова не е судиска грешка!Ова не е превид!Ова е класично помагање и перење на гомната на оној носоња киелини од страна на гомното рицоли 100 мајки да му изнаебам!

И за крај да не се чудите драги јувенташи зошто јувентус е синоним за нечесност и криминал во светот на фудбалот.

Sent from my SM-G920F using Tapatalk

Не бе јас убаво пишав дека повеќето (ако не и сите... :unsure:) интераши потајно се надеваат дека на Јуве ќе му се деси уште едно Калчополи, али @Чекич ме прекори да не генрализирам врз основа за фанови од типот на Дарко Уфо... мислам факт е, повеќето (не сите, и општо зборам) фанови на Интер едвај чекаат да му се деси на Јуве Калчополи нумеро дуе.
Рицоли направил грешки, ајде Јуве ќе го кривиме... а имаа некои право погоре што пишаа за дуелот со Милан кога истиот судија ни поништи чист гол, али јас бев еден од оние што НЕ се бунев за таа ситуација. Тогаш Рицоли згреши, и не доби казна од ФИГЦ... по се изгледа нема да добие и за овој дуел, како? зошто? тоа треба да го прашате Тавекио.

Да земеме сеа ние јувенташите да сумираме на секој натпревар кој судија колку помогнал на секој тим, ќе треба на форумов да не се појавите, али знаете што... не се замараме, тие работи ги оставаме за тие што се под нас, им оставаме чуство на надеж дека нешто ќе му се деси на нашиот тим, и тие некако ќе пркнат од таа евентуална казна. А нажалост по нив тоа нема да се деси, али ај нека си прават филмови :love:

Не бе јас убаво пишав дека повеќето (ако не и сите... :unsure:) интераши потајно се надеваат дека на Јуве ќе му се деси уште едно Калчополи, али @Чекич ме прекори да не генрализирам врз основа за фанови од типот на Дарко Уфо... мислам факт е, повеќето (не сите, и општо зборам) фанови на Интер едвај чекаат да му се деси на Јуве Калчополи нумеро дуе.
Рицоли направил грешки, ајде Јуве ќе го кривиме... а имаа некои право погоре што пишаа за дуелот со Милан кога истиот судија ни поништи чист гол, али јас бев еден од оние што НЕ се бунев за таа ситуација. Тогаш Рицоли згреши, и не доби казна од ФИГЦ... по се изгледа нема да добие и за овој дуел, како? зошто? тоа треба да го прашате Тавекио.

Да земеме сеа ние јувенташите да сумираме на секој натпревар кој судија колку помогнал на секој тим, ќе треба на форумов да не се појавите, али знаете што... не се замараме, тие работи ги оставаме за тие што се под нас, им оставаме чуство на надеж дека нешто ќе му се деси на нашиот тим, и тие некако ќе пркнат од таа евентуална казна. А нажалост по нив тоа нема да се деси, али ај нека си прават филмови :love:

Си го заборавил денот пред околу 10-тина години кога ве удри гром од (за ѓубренташ) ведро небо,тоа беше во време кога не постоеа фејсбуци,јутјуби,социјални мрежи,генерално многу многу помал достап на информација...

Мислиш ли дека не гледа светот што се случува во Италија?

Мислиш ли дека светот не знае кои се Ањели во Италија?

Трето ЗОШТО никој не спомнува дека ВО МОМЕНТОВ против Андреа Ањели и јувентус се води судиска постапка за поврзаност со мафијата??

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom