Serie A 2016/2017

• Креатор на темата Креатор на темата Stefan-kobe
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе го освои Скудетото?

• Вкупно гласачи
    170
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Уфо седи мирен, и немај гајле ќе се бориме за титула, што те боли кур тебе, ионака ти си сигурен дека сезонава ќе освоиме Сериа А.
Чак што више и шпанско ќе освоите:D

Maurizio Zamparini reveals Roberto De Zerbi will be due “a lot of money” if he sacks him as Palermo Coach.

De Zerbi was officially announced as the new Rosanero boss earlier today, but tacticians tend not to last very long at Renzo Barbera, as demonstrated by Davide Ballardini’s departure after two games.

“I haven’t started as before, because I didn’t fire anyone,” Zamparini insisted on Radio 24.

“It was Ballardini who walked away. It’s my destiny that for my last year at Palermo I’m not to stay with Ballardini.

“We had a better transfer window than our competitors. Ballardini is a great football Coach, but off the pitch he’s unsatisfactory because you can’t send a text message after two months saying ‘I don’t agree with you, I’m going’.

“I’ll seek damages from him.

“De Zerbi? There will be a clause in his contract which will see him earn a lot of money in the event of being sacked.”

Zamparini also gave an update on the ownership situation, as he’s looking to sell.

“I prefer the Chinese, because they want to make investments in the stadium and the training ground, they don’t want to make it just about football.”

Интер вајда треба малку повеќе да обратат внимание на друштвените мрежи и оваа бројка би се сменила, ај да беше Морати сеуште сопственик немаше да ме чуди ова, али со новите газди ова е недопустливо или па едноставно толку фанови имаат :icon_lol:

xku3j7.jpg

Милан оваа бројка од 23-24 милиони фанови на фб ја држат долго време... Статус кво се како и на теренот, така и на социјалните мрежи :icon_mrgr:. Јуве пак постојано си добива нови фанови, маркетингот што го прават им е чиста десетка :)

Интер вајда треба малку повеќе да обратат внимание на друштвените мрежи и оваа бројка би се сменила, ај да беше Морати сеуште сопственик немаше да ме чуди ова, али со новите газди ова е недопустливо или па едноставно толку фанови имаат :icon_lol:

Едноставно толку фанови имаат и толку е популарен клубот во свеЦки рамки.

Апсолутно, исто ко што Милан има поише фанови од Јувентус a пустите ни у Милано не се клуб број 1. :kuracc:
Интер 6 милиони има само во Милано.

Интер не е сфатен како гигант на ниеден ќош на светов, не се чудни бројкиве, сегде ги гледаат како ретардираното братче на Милан, како Симоне Инзаги .. како Фил Невил, као такво нешто.
Јуве памтам порано имаше многу фанови по скопје , ми текнува девојчиња со дресови шетаа кај малага па позади ескимо исто многу имаше со дресови, стварно беа популарни.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom