Serie A 2016/2017

Кој ќе го освои Скудетото?

• Вкупно гласачи
    170
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
23 јуни 2008
Мислења
9.265
Поени од реакции
5.045
Реално Сладоледот е океј чоек ако би го споредуел со некои од фановите на Јуве - рецимо Викса ЛАЛ или Торпедо хаха - па и Невидливион е со блага-ретардација

Член од
7 август 2010
Мислења
3.518
Поени од реакции
5.385
Не разбирам што ви е толку чудно за Сладоледџијата.
Шо има врска професионалниот живот со однесувањето и пишувањето тука?
Еве например Киелини има факултет завршено, а според кондуктерскана фаца и однесувањето изгледа како тешка бараба.

Член од
5 јуни 2015
Мислења
696
Поени од реакции
445
Не разбирам што ви е толку чудно за Сладоледџијата.
Шо има врска професионалниот живот со однесувањето и пишувањето тука?
Еве например Киелини има факултет завршено, а според кондуктерскана фаца и однесувањето изгледа како тешка бараба.
Во Средата, на РТС1 Александар Стојанович познат со прекар Аца информација тропна коментар дека од играчите на Јувентус само Киелини знае Англиски јазик.

Не ми се верува дека е тоа точно. Од толку играчи на Јувентус само еден да знае Англиски.

Сладоледџија

Ванила & Чоколадо
Член од
8 декември 2009
Мислења
14.458
Поени од реакции
11.917
Во Средата, на РТС1 Александар Стојанович познат со прекар Аца информација тропна коментар дека од играчите на Јувентус само Киелини знае Англиски јазик.

Не ми се верува дека е тоа точно. Од толку играчи на Јувентус само еден да знае Англиски.
Sto se cudis be drugar, bev 5 dena vo Torino za utakmicata so Genova, nieden ne znaese angliski vo gradot, ni vodicot na turata koga go setavme stadionot ne zborese na angliski tuku ni dadoa po edno aparatce i slusavme na angliski..

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Sto se cudis be drugar, bev 5 dena vo Torino za utakmicata so Genova, nieden ne znaese angliski vo gradot, ni vodicot na turata koga go setavme stadionot ne zborese na angliski tuku ni dadoa po edno aparatce i slusavme na angliski..
Скапо е да најмиш водич во Италија од било која сфера, не дека не знаат англиски. Отприлика 300 евра на саат чинат и затоа го имаат смислено ова со апаратчињата. :)

Член од
5 јуни 2015
Мислења
696
Поени од реакции
445

Познато ми е дека телевизиите во Италија и остатокот од слични држави, серии и филмови кои ги емитуваат ги синхронизираат и со тоа се губи можност да се биде во тек со јазикот, плус има и казни ако некој проба да симне серии и филмови се казнува пиратерија.
Глупаво е да се гледа филм и да се слуша Бред Пит, Џорџ Клуни на Германски или Италијански јазик.

Кај нас, ако некој сака да работи за 200 евра му бараат јазици да знае. :(

Член од
7 август 2010
Мислења
3.518
Поени од реакции
5.385

Мислам дека и Пјанич знае. Едно време кога играше за Рома читав негово интервју во кое кажува дека знае неколку јазици.
Мене не ми е чудно повеќето да не знаат англиски.

Член од
11 јули 2008
Мислења
4.805
Поени од реакции
3.921

Сладоледџија

Ванила & Чоколадо
Член од
8 декември 2009
Мислења
14.458
Поени од реакции
11.917
Скапо е да најмиш водич во Италија од било која сфера, не дека не знаат англиски. Отприлика 300 евра на саат чинат и затоа го имаат смислено ова со апаратчињата. :)
Абе ај ок со водичот, ама у градот бе ? Идеш во Мекдоналдс не знаат, едвај сум нарачал храна, односно јас убаво му нарачав тој не знаеше да ми објасни некои работи... на пр. дека не може тоа и тоа, мора да иде како оброк итн.

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.925
Поени од реакции
41.901
Не оти си го разбрал и тоа на англиски де :icon_lol:

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.925
Поени од реакции
41.901
Не е скапо 300 евра од саат. По 10 евра од посетител може и помалку. И во Англија има вакви каде сите разбираат англиски.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom