Клуб со амбиција, клуб како што би требало да бидее Интер, несмее да си дозволи да игра курташак и да губи "за да не се пласира" (истово и со милан) во ЛЕ.
Интер мора да се залага за излез во Европа, макар ЛЕ, не да ми праат какви такви калкулации. За озбилен клуб е стандард барем до 1/4 финале да стигнеш во тоа натпреварување, и во исто време да бидеш трет/четврт (пошо нели за 2 сезони 4 екипи ќе идат у ЛШ).
Колку и да е финансиски неисплатливо, постои нешо што се вика реноме, плус нели Интер има 3 титули во натпреварувањево. A не да губат таму од некои имбецили Беер Шева. Нит пак е Интер Тотенхем за да ги боли кур (пошо немаат никакво реноме во европа), а ниту пак е Италијансково Премиер Лига кај што секој викенд те чека изгор утакмица.
Плус, неможеш да ми кажеш дека е финансиски неисплатливо за Јунајтед на пример, или за Ливерпул лани што стигнаа до финале, и тн. Сепак, тоа е респектабилен профит кој може да донесе екстра трансфер(на пример) во лето.
Сеа ќе ми кажеш дека Интер нема тим за да се бори на два фронта. Да, ама ако има клубов тенденција следна година да напаѓа на топ 4, тогаш зашто да не играат и во Европа. Ако се у план да инвестираат, не гледам дека тоа не може да се постигне.
Со еден од тие тренери вие би можеле да се борите во ЛЕ и топ 4. Исто и милан. Секако нели и со доста засилувања.
Но дали со овие потези на интер покажуваат дека нема да има толкави инвестиции во лето, и ќе се гледа со eco сезона да се дојде до 4то место, останува да видиме.
Тотално ист муабет и за Милан.