DeviAngel
Un vero cavaliere non lascia mai la sua signora
- Член од
- 6 април 2010
- Мислења
- 19.776
- Поени од реакции
- 17.693
Шо и да е мислам дека неможи да се мери со она шо Џакерини го промашиДајте да видиме Броз што промашил...
![Зелен :D :D](/styles/default/xenforo/smilies/biggrin.png)
Кој не памти
Шо и да е мислам дека неможи да се мери со она шо Џакерини го промашиДајте да видиме Броз што промашил...
https://www.facebook.com/InterClubBalkan/videos/1193395214081240/Дајте да видиме Броз што промашил...
Па овие уште goal line tech пoкажват
Логично .Имам претчувство дека порано, ајде не којзнае колку, ама да речиме до пред 10 години немаше толку чести случаи на кинење на лигаменти кај фудбалерите. Сега секој клуб има минимум еден со ваква повреда, а некои и повеќе (како нас).
Не само тоа, туку и во последно време многу колабрираа на терен.
Јас колку што ме држи сеќавањето во 90-тите, па до 2005 год. некаде вакви работи беа мног ретки, пред сѐ во Италија.
Џони Митровски - УркоЛогично .
Сега фудбалот е многу понапреден и понапорен отколку порано,се тренира по повеќе пати денот и со тоа се црпат мускулите и самото тело иако фудбалерите денес земаат повеќе суптанци за олабавување на мускулите и протеини како што се Веј и Газеин.
Џони братко се во светот, па така и спортот, а конкретно и фудбалот има тенденција да расте и да се развива. Но тоа не значи дека порано не бил квалитетен или слично. Едноставно не може да споредиш две работи кои се одвиваат во два комплетно различни периоди, со различни услови.Логично .
Сега фудбалот е многу понапреден и понапорен отколку порано,се тренира по повеќе пати денот и со тоа се црпат мускулите и самото тело иако фудбалерите денес земаат повеќе суптанци за олабавување на мускулите и протеини како што се Веј и Газеин.
Се користат разни методи за зацврстување на телото и различни начини на зајакнување на самите мускули на тренинзите и се играат по 15-20 натпревари повеќе за разлика од 90-тите и почетокот на милениумот..со еден збор технологијата како што напредуваше така напредуваше и спортот(фудбалот) воопшто па затоа од исцрпеност се доаѓа до вакви повреди бидејќи и самите фудбалери сакаат повеќе да се докажат и тренираат како да нема утре за да направат кариера(пари) и сето тоа оди поврзано.
Во еден збор денешните фудбалери се роботи и робови во едно,и се многу поспремни физички за разлика од порано каде на форумот нон стоп се величи фудбалот во минатото што мене ми е смешно искрено..Баш денес се игра 100 пати појак и побрз фудбал за разлика од пред 10-15 години ..
Кај имаше порано екипи како Барса,Баерн,Дортмунд и Атлетико Мадрид да играат 90 минути пресинг?..и менување на формации на сред натпревар?..постатичен беше порано фудбалот
Во случајот си во право бидејќи ме надополна односно не се изразив најдобро и наједноставно..поентата баш ми беше истата дека денес условите се поинакви за разлика од порано што доведува до поголем број на повреди.Џони братко се во светот, па така и спортот, а конкретно и фудбалот има тенденција да расте и да се развива. Но тоа не значи дека порано не бил квалитетен или слично. Едноставно не може да споредиш две работи кои се одвиваат во два комплетно различни периоди, со различни услови.
Тоа ти е исто како да кажеш дека дедо ти(небитно, било кој постар човек) е 1000 пати поглуп од тебе, затоа што нема појма што е тоа интернет, не знае да ракува на компјутер, не знае ниту пари од банкомат да извади што е многу едноставна операција (конкретно ова го земам како пример од мене бидејќи секој месец вадам пензии на моите баба и дедо). А тоа се разбира не е точно, бидејќи луѓето исто како и фудбалот исто како и сите други работи во ова време, треба да се споредуваат согласно времето во кое опстојувале, согласно условите во кои опстојувале и компарациите да се водат исклучиво во исти рамки.
Конкретно еве пример Марадона и особено Пеле, со нивните способности од тогашно време да ги донесеш денес сигурно ќе се изгубат оти нормално фудбалот во физичка смисла е многу напред со времето, но тоа не значи дека не се меѓу најдобрите играчи во историјата, затоа што неправедно е нивното време во фудбалот во комплетна слика да се пренесе во денешното.