Serie A 2015/2016

• Креатор на темата Креатор на темата Џонтра Волта
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде шампион во новата сезона?

• Вкупно гласачи
    197
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
За мене искрено не постои среќата бидејќи тоа е измислена апстрактна појава,се што се случува се сплет на околности и овие голови што ги нарекуваш од нафрлена топка за мене се чиста случајност а не среќа..со факторот среќа наоѓаат изговори само лузерите

Е овој е гол на среќа, бидејќи несреќно му отскокна топката на дефанзивецот, а тој голот на Алекс со глава ама баш ич не е на среќа...

Втор пат седнувам да гледам утакмица од Сериа А од оваа сезона, и се спремав за мртва утакмица, али...
Милан апсолутно имаше на ум што ке прави утакмицава, али можеа Алекс и Куцка све да им поебат, посебно овој вториот што не доби втор жолт за дајвање.

Брозовиќ и Сантон, како вчера од планина да се симнале. Интер последните 30 минути, распад систем. Нема транзиција, не се отвараат. Одбраната спие.

Играа курот овде на темава КУЦО КУЦО, ама КУЦО ги изеде свите на средината!

ииии кисчеее :*

12646992_1664150500501897_9202942143641395075_n.jpg

Која иронија интераши да зборат за среќа.

Баталете го Џони незнае што зборува нервозен е малку повеќе :icon_lol:

Поглупо мислење од тоа дека головите од нафрлени топки биле на среќа НЕМА..

Значи ти наоѓаш изговор со зборот случајност?:D
Брат ова шо го кажуваш за нафрлени во гужва држи вода само за денешнава утакмица, има тимови кои нон-стоп вежбаат корнери и слободни, ги учат играчите каде да се постават, како да отворат простор во некоја зона каде што ќе нафрли изведувачот,а во тој момент таму да се најде некој што ќе ја чека топката.Не можеш да ми кажеш дека Стоук,Болтон на времето, еве и Атлетико даваат голови од нафрлени топки по случајност.:)

Најмногу ме нервира кога работите односно дискусијата излегува од контекст..

-Мондоико напиша дека Милан претежно победи со гол на среќа ..
-Јас напишав дека Милан како и Интер немаат квалитет да победат со осмислени акции и некоја изградена игра па мораат да се ослонат на вакви случајни голови кои произлегуваат од нафрлени топки.
-Пола фан клуб на Милан ме нападна со реплики
-Јас се решив на сите поединечно да му одговорам и да му нацртам што мислам подетално бидејќи се работи за различни луѓе и секој различно ме разбра.

Поентата ми беше дека токму голот на Алекс е чиста случајност бидејќи е постигнат помеѓу гужва од 10 души и топката имаше таква траекторија што го закачи токму него и си постигна гол,на пример да беше 0,1 секунда побавна или побрза комотно можеше да се случи некоја контра или корнер..затоа фудбалот е интересен спорт што сите го пратиме :D

А тоа дека постојат такви екипи не го негирам,си знаат каде му е најсилната страна и се фокусираат на таков стил на игра,но Милан не е една од тие екипи и сигурно Михајлович не ја базира играта на високи топки спрема Нијанг или Бака па затоа кога се работеше за Милан и поточно за овој натпревар ја спомнав случајноста или како што вие милувате да наречите среќа..

И така на среќа, секоја топка отиде на главата на Алекс... ама затоа го имаат видено случајно кај Иван Исцелител, на бајачка бил.

Баталете го Џони незнае што зборува нервозен е малку повеќе :icon_lol:

Поглупо мислење од тоа дека головите од нафрлени топки биле на среќа НЕМА..
За мене искрено не постои среќата бидејќи тоа е измислена апстрактна појава,се што се случува се сплет на околности и овие голови што ги нарекуваш од нафрлена топка за мене се чиста случајност а не среќа..со факторот среќа наоѓаат изговори само лузерите

Којзнае колку ги боли кога во една недела јадат по 3 комада од тимовите што најмногу ги мразат, да не си им во кожата. :icon_lol:
Какво мочање за една недела за Интер...тешки порази од двата најомразени ривали Јувентус и Милан не исплескаа за сите пари..честито победа Миланези ,не сте подобра екипа од нас но ете оваа вечер е ваша
Џони имате јака фиксација да си мислите дека Интер е на којзнае кое ниво над Милан и време е да си направите една добра ревизија после синоќешниот натпревар и да видите дека не сте во ништо подобри од нас и малку да се спуштите подолу како и во еуфоријата така се надевам и на табелата :icon_lol:

Кој тим го имате вие бе, Брозович лордот кој на мижење ги научил позициите на играчите и мисли дека таму стојат цело време, Перишич за кој се натегавте цело лето и го зедовте за 20 милиони а човекот најсила знае да игра бек, Кондогбија дечкото кој го преплативте а нема видено терен како изгледа, Мело касапот кој игра се освен фудбал, Телес, Хесус, Сантон и Сакатомо, четворицата бекови кои се the perks of being Abate.

Имате тренер кој надвор мисли дека е 1995 година и против провинциски тимови ви чува водство од 1-0 а кога треба да даде гол дури во 90та минута ви ги става најдобрите играчи за сезонава Љаич и Јоветич.

Се гледа резултатот од тоа играње 1-0 и добивање натпревари од индивудални потези на играчи и чиста среќа.
Дали на два натпревари доминиравте сезонава, против Фросиноне и Џенова, на друг натпревар не сум ве видел тактички да го победите противникот.

И нека намали Муриљо со гелот што е тоа 2 кила гел редење, не можеше да види кај е топката од Џек :icon_lol:

п.с. мала пажња :smirce:
CaFH4thWAAIoNTm.png

Последно уредено:
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom