- Член од
- 22 јули 2010
- Мислења
- 32.528
- Поени од реакции
- 81.968
Добро, може да не ме глушиш со истиот муабет и тука и на фб?Па ако не тепале значи ли дека се подобри? Селта ја тепаше Барса 4-1, подобри ли се од нив? Пу да ти ебам мртвата логика.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Добро, може да не ме глушиш со истиот муабет и тука и на фб?Па ако не тепале значи ли дека се подобри? Селта ја тепаше Барса 4-1, подобри ли се од нив? Пу да ти ебам мртвата логика.
Не смееше со рака да игра. А ни фаул врз голманот мислам не досуди, зашо Донарума после ја уфрли топката од петерец линијата... Али чист индирект за Интер требаше.ситуацијата помеѓу Едер и Донарума кога голманот лошо ја испуца топката и после играше со рака. Судијата свирна фаул у напад што е и очекувано во таква ситуација каде голманот игра прв со топката. Е сеа прашањето ми е дали тука се свири индиректен удар пошто топката беше вратена од играч на Милан, лошо ја испуца голманот и после играше со рака.
Ја мислам не.
ја како што знам за играње на голман со рака надвор од 16 метри се дава црвен...Абе каков црвен ќе ти се смее некој, индирект МОЖДА, ама пенал и црвен тешко.
Епа брат збориме ако имаше индиректен удар поради игра со рака на Донарума, тогаш треба и црвен да јаде пошо Едер ќе имаше празен гол, малце од косо, али празен гол. Значи хипотетички зборам, он не смееше да игра со рака, а свесно отиде да ја боксува топката, чист црвен според мене.
А чекај, пример ситуација кога играчот му ја дава на голманот и противничкиот играч врши пресинг и голманот намерно ја фати со рака, тогаш жолт или црвен се дава? Не тролам, озбилно прашувам, не знам точно какви се правилата. Идам по логика, ако не смее голманот да ја фати со рака и притоа свесно оди да интервенира со рака тогаш логички е црвен да јаде.Не се дава црвен картон за тоа..во каква сака ситуација нека се наоѓа противничкиот играч..за индиректен удар максимум што можи да се додели е жолт картон..црвен нема шанси
Најправилно е да си легнете и ако може да ја заборавите неделава што побрзо тоа подобро...не знам точно какви се правилата. .