Serie A 2015/2016

• Креатор на темата Креатор на темата Џонтра Волта
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде шампион во новата сезона?

• Вкупно гласачи
    197
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Па ако не тепале значи ли дека се подобри? Селта ја тепаше Барса 4-1, подобри ли се од нив? Пу да ти ебам мртвата логика.
Добро, може да не ме глушиш со истиот муабет и тука и на фб?

diazepam-2mg.jpg

Нема што кур да замарам, слободно дупете не и јадете гомна, ви се може и тоа е тоа.
Ние се ударавме у груди и не треснаа од земја поштено.
Чим едни Кучка и Хонда ти изиграваат Зидан и Иниеста у средина се е кажано тука, нема што да бараш поише.

Немаше пенал, реално, тоа ни на мал фудбал не се бара фаул а камоли пенал.

Него, баш со Стекот зборевме за ситуацијата помеѓу Едер и Донарума кога голманот лошо ја испуца топката и после играше со рака. Судијата свирна фаул у напад што е и очекувано во таква ситуација каде голманот игра прв со топката. Е сеа прашањето ми е дали тука се свири индиректен удар пошто топката беше вратена од играч на Милан, лошо ја испуца голманот и после играше со рака.

Ја мислам не.

Гол аут свирна милсам, иначе чист индиректен удар и црвен за Донарума, не смееше со рака да игра.

ситуацијата помеѓу Едер и Донарума кога голманот лошо ја испуца топката и после играше со рака. Судијата свирна фаул у напад што е и очекувано во таква ситуација каде голманот игра прв со топката. Е сеа прашањето ми е дали тука се свири индиректен удар пошто топката беше вратена од играч на Милан, лошо ја испуца голманот и после играше со рака.

Ја мислам не.
Не смееше со рака да игра. А ни фаул врз голманот мислам не досуди, зашо Донарума после ја уфрли топката од петерец линијата... Али чист индирект за Интер требаше.

Се знаеше со ова дека ќе има нешто играње курот :D

12645172_681303401972212_6736465945356657626_n.jpg

Абе каков црвен ќе ти се смее некој, индирект МОЖДА, ама пенал и црвен тешко.
ја како што знам за играње на голман со рака надвор од 16 метри се дава црвен...

Епа брат збориме ако имаше индиректен удар поради игра со рака на Донарума, тогаш треба и црвен да јаде пошо Едер ќе имаше празен гол, малце од косо, али празен гол. Значи хипотетички зборам, он не смееше да игра со рака, а свесно отиде да ја боксува топката, чист црвен според мене.

Епа брат збориме ако имаше индиректен удар поради игра со рака на Донарума, тогаш треба и црвен да јаде пошо Едер ќе имаше празен гол, малце од косо, али празен гол. Значи хипотетички зборам, он не смееше да игра со рака, а свесно отиде да ја боксува топката, чист црвен според мене.

Не се дава црвен картон за тоа..во каква сака ситуација нека се наоѓа противничкиот играч..за индиректен удар максимум што можи да се додели е жолт картон..црвен нема шанси

Ја мислам дека нема индирект пошто голманот ја изби таа топка, значи топката веќе беше во игра, не е класично да си ја понесе или смири па тогаш да ја фати со рака.
Ама ај, да му верувам на јувенташот пошто они се тата мата со судиите хехе.

:sramezliv:

869e127d3317a6b33519d6e8bc5d4158.jpg

Sent from my D2403 using Tapatalk

Не се дава црвен картон за тоа..во каква сака ситуација нека се наоѓа противничкиот играч..за индиректен удар максимум што можи да се додели е жолт картон..црвен нема шанси
А чекај, пример ситуација кога играчот му ја дава на голманот и противничкиот играч врши пресинг и голманот намерно ја фати со рака, тогаш жолт или црвен се дава? Не тролам, озбилно прашувам, не знам точно какви се правилата. Идам по логика, ако не смее голманот да ја фати со рака и притоа свесно оди да интервенира со рака тогаш логички е црвен да јаде.

не знам точно какви се правилата. .
Најправилно е да си легнете и ако може да ја заборавите неделава што побрзо тоа подобро...:backa:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom