Serie A 2015/2016

• Креатор на темата Креатор на темата Џонтра Волта
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде шампион во новата сезона?

• Вкупно гласачи
    197
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Еве Милан сега го има тој период, а и Интер, Јуве го имаше од 2005 до 2010 итн итн.
За разлика од вас и Милан, ние бар имаме тутула во период на криза... каква-таква :kezec: :D

Вуки, брате никој од нас не рече дека е Михајловиќ добар тренер :icon_lol:
Али реално ни Монтела филмашот не е многу многу добар тренер :icon_lol:

Во 2003 игравме 1/2 финале кога Калон промаши зицер што не се промашува на 1-1 во вториот натпревар,а во 2005 се сретнавме во 1/4 финале каде Милан беше подобрата екипа ,на домашен терен славеа 2-0 а на реваншот имаа водство од 0-1 и навивачите на Интер направија прекин кога го погодија Дида со бакла...
Прво Малдини му поклони гол на Мартинс и после Калон што утна на 1-1 мајко мила :facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm: Го погоди во бут Дида, а овој више беше совладан и веројатно помирен со судбината дека ќе прими гол. Ќе цркнев од нервоза тогаш...

Ama vie ne razbirate deka Milan igral kup natprevar so Krotone i toa 120 minuti i deka se ZAMORNI ??? :icon_lol:

ти повеќе интер си го глеал од мене бе. :pos:
И куроф ми што се на среќа :), тој со Торино која среќа е жити све, или па снаодливоста на икарди у шеснаестерец. Инаку со Џенова реално миниму 2 гола предност требаа да имат, среќата у голот не ја глеам, може Перин згреши ок, али центар шутот беше предобар а тие топки се доста сјебани за било кој голман, башка што Перин е еден од најперспективните голмани моментално во Италија у пакет со средношколецов у Милан

Многу потсеќате на нас, фановите на Милан такоџе, сезоната кога Конте прв пат стапна у Јуве ко тренер. :)

Ке оставам периодов да помине ама после последниве 3 натпревари мислам дека нивото на игра е подигнато 2 скалила минимум кога Интер се во прашање, пример кај Наполи никад не изиграле ко што изиграа сеа, никад, или стигале до килави бодови без буквално ниту една шанса асална, или губеле, сеа со играч помалце им ебаа матер, штета не и резултатски али јебига, фудбал, Џенова и Фросиноне ги утепаа, сеа јесда се тиња тимови ама па со колку тиња тимови нула игра имаа, да не набројувам.
Сменет е системот, шанса добива Љаич кој во моментов е у топ 5 фудбалери у Италија според начинот на игра и форма што ја има, а и квалитет, и Манчини не е селски тренер и докажан лузер, си има шампионско сиви колку и ја да го нејќам, така да со сигурност да каже некој дека ке потонат е глупо, башка што Јануари дополнително ке се засилат сигурно, мубаетот ми е дека полека но сигурно може да се смета на Интер ко посериозен конкурент за титулата, далеку се од најсериозен, ама со вакво темпо до крајов на годинава, и јануари некаде, може и да истапат у пол позиција на тој план на фаворити.
Штета само братот Шаќири што си отиде, на овој тим ке легнеше убаво али го избркаа најверојатно ради Станкович, да се паметни и Икарди би го продале за 40ка минимум и би направиле ебење од тим, зашто Манчини ако за нешто го бива, тоа е за носење на квалитетни играчи за тим ко Интер, драстично се смени трансфер работењето у клубов откако он дојде, исто и Аусилио, нецела година е тука а веќе тимот е тотално различен од оној лани што ја почна сезонава, и у секој сегмент подобро функционира.
Абе види сега Син Стратев бадијала е да се правиме чесни и да велиме дека очекувавме Интер да биде прв после 15 кола, кога реално тоа не беше така. Како полани Рома кога имаше 10 победи во првите 10 кола, бомбастичниот дрогираш се исфрли со муабет дека се очекувало тоа, па Џонтра го искрши од сеир :pos:

Нормално е тоа што Јуве бил потценуван кога пристигна Конте, едноставно никој не е до толку флексибилен да прифати дека тим кој не го сака и тим кој во претходните две сезони бил 7мо место сега наеднаш ќе почне фудбал да игра и ќе заврши без пораз. Иста е ситуацијата и кај Интер, дури и бетер е бидејќи Интер четири сезони по ред не постоеше, губеа во една сезона двапати од Новара, примија четири гола за едно полувреме од Каљари, Роки им играше во нападот, Ранокија беше капитен, Скелото даде гол во дерби, примија 5 гола од Удинезе на домашен терен, Фиорентина ги испосра неколку пати и уште триста други глупости. Не може сега наеднаш да очекуваш од фанови на Јуве и Милан да очекуваат Интер да е прв и лесно да го прифатат тоа, кога не 99 туку 100% од вас фановите на Интер овде не очекувавте прво место после 15 одиграни меча. Еве и натаму самите не се сметате фаворити за прво место, па не очекувајте ние да ве сметаме :D

Долг е патот кој Интер уште мора да го помине за да се задржи на првите три позиции, бидејќи точно има подобрување во играта, али сепак мора да почне да дава повеќе голови, оти кога си одличен во одбрана се изгледа лесно, ама еднаш или двапати ако заебат може да им се наруши концептот и работата и трудот да пропаднат.

Прашај го Стефан-Цобе што му зборував за Икарди уште кога се зачленив на форумот и кога уште беше во дресот на Сампдорија. Иако дава голови и повеќе да игра сигурно константно ќе стига до 15-16 голови на сезона, ама фудбалот отиде малку подалеку од тоа напаѓачите само просекот голови по меч да им го гледаме, едноставно во многу мечеви бескорисно изгледаат тие кои само чекаат топка од соиграчите и кои не можат сами да создадат акција. Особено на дербо мечеви се доста бескорисни, како што и фактички беше Икарди против Наполи.

Види го Цобе ме пишал :tapp: Го сквернавиш името на овој што ми е на аватар алоооооо, срамота е:D

Извинете за офф...

Лука Тони ќе се пензионира на крајот од сезоната.

Продолжете со дискусијата
И Фреи отиде у мировина.

Види го Цобе ме пишал :tapp: Го сквернавиш името на овој што ми е на аватар алоооооо, срамота е:D
Па та преку кур!

Вуки, брате никој од нас не рече дека е Михајловиќ добар тренер :icon_lol:
Али реално ни Монтела филмашот не е многу многу добар тренер :icon_lol:
Епа јас ти дадов неколку факти за Монтела, што направил човекот во просечен тим со годишен биџет колку што во Милан е купен рецимо Бака. На Михајлович, еве му солиден тим кога дојде, ете му МИЛИОНИ, му направија неколку значајни инвестиции. Неможам со сигурност да тврдам кога би бил Монтела што би било, ама бар играта сигурно би била по стабилна и нема еден Капри кои дошол без гаќи во Серија А како дебитант (ако не се лажам) да им игра пресинг и да им дозволи во првите 20 мин да ги стиснат и половина да не поминат Милан. Михајлович е умислен со некој стари принципи на работа што се применувале уште во Југославија, дека со некој строг пристап ќе биде авторитет во тимот, а дека играчите ќе гинат на терен за него. Така беше и во Фиоре, глумеше лабуд, тимон незнаеше кај тере, распашана команда...

Абе не сум го гледал многу интер за да зборам за среќата, ама знам само дека со Болоња мислам дадоа гол на среќа, имаа играч помалце, играа на гости, и некако тој одбранбениот му избега топката и овие дадоа гол за конечни 0-1 со игач мање.. Е тоа е среќа, а за другите натпревари не знам и не коментирам, само знам дека немаа среќа со Наполи ...

Пу пу, не го сквернавам името на играчиштето, туку те дупам тебе што на 20 и шукадар години имаш ник кој би одговарал на 6то одделенец :D

Пу пу, не го сквернавам името на играчиштето, туку те дупам тебе што на 20 и шукадар години имаш ник кој би одговарал на 6то одделенец :D
Не се мења тоа брате, и меилот ми е таков, кој ги ебе никад не го мењам.

12345652_419632344902678_723701140829987013_n.jpg

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom