Serie A 2015/2016

• Креатор на темата Креатор на темата Џонтра Волта
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде шампион во новата сезона?

• Вкупно гласачи
    197
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Ma jebem ti MILAN i kladenje :( Da gi imas i 1 i 2 i pak da te butne ;) Cicko Marfi resil denes da si igra so mene [emoji14]

ROMA ROMA ROMA

Ја имаш пишано сто посто, инаку во Италија секој може да издоминира секого, само тебе ти е изненадување што една Аталанта може да издоминира едно полувреме против Милан без Бонавентура ..
епа то ми е муабетот де, ме чуди дека пред нецела недела ги газат Лацио а денес како закочени, немаат константност, ете пример Наполи, Фиорентина, Рома можи немаат некоја долга форма ама пак малите екипи си ги шлакаат дома, сега има исклучоци да се сопнат со некој аутсајдер ама да бидат доминирани како шо беше денес Милан од Аталанта не вервам.

Ова милансково голманче Јувенташиве и експертите Јувенташки го исфалија денес, толку имаше добра утакмица?

Ова милансково голманче Јувенташиве и експертите Јувенташки го исфалија денес, толку имаше добра утакмица?
Се одбрани и тоа неколку чисти шанси.

Појќе глупости у еден пост не сум прочитал одамна...
Прво недај боже да се ко навивачите у Шпанија. Уствари тамо нема навијачи на стадионите на Барса и Реал 80 % од навијачите се туристи кои незнаат основни правила на фудбал и чуле само за Меси и Кристијано
Нешто вака

_MG_8043.jpg

У Англија постојат ултраси само душичките мора да платат поскупа сезонска карта за да го гледаат Честерфилд него ли да ја гледаат Валенсија на пример,и не идат по стадиони туку се берат по пабови и бај д веј се кршат од ќутек.

У Германија немало жестоки ултраси :vozbud::icon_lol:[emoji14]os::bravobe:

И да се свртимо у круг тие што ги наброја на крај у реченицата тије се ултрасите, а хулаганите се сасвим друго, тоа се ситни фракции меѓу улстрасите по големиве земји и кои се главни само у балканскиве земји и земји ко полска и романија.

Тие што својата страст кон клубот ја изразуваат, тие се ултрасите, и ако нешто не им се свиѓа и те како имаат право да протестираат..
Они се срцето на фудбалот, и фала му на бога што сеуште постојат у Италија и имаат каков таков збор, а не се кои оние од сликата погоре !!
Cela diskusija probav da ja donesam ma najnisko i najednostavno nivo, ednostavno e, tie sto protestiraat nemaat sto da baraat na stadion, fudbalot ke se igra i bez niv.

Sent from my D2403 using Tapatalk

Исто име како Буфон, иста конституција како Дида.
Да му ебам фацата пубертетска, уште влакна на муда нема, а по втор пат ќе биде у тим на колото у серие а.

Милан требало рутински да добива натпревари :pos:

Со што треба да ги добива, со името? Оти со играчкиот кадар со кој располагаат не може рутински да се добиваат мечеви.

епа то ми е муабетот де, ме чуди дека пред нецела недела ги газат Лацио а денес како закочени, немаат константност, ете пример Наполи, Фиорентина, Рома можи немаат некоја долга форма ама пак малите екипи си ги шлакаат дома, сега има исклучоци да се сопнат со некој аутсајдер ама да бидат доминирани како шо беше денес Милан од Аталанта не вервам.
Кога може во Англија тим како Вест хем да ги плесне скоро сите фаворити, тогаш зашто да не може Аталанта да издоминири со еден ваков Милан? Така е кога не ги гледате натпреварите убаво и си вадите информации од ракав и вакви резултати и игри ве чудат.

Аталанта е можи најзаебаниот тим, од овие маливе тимчиња тие стално ирале страшен фудбал со пресинг и Гомез и Моралез се одлични фудбалер за ваков клуб, овај првиот има неверојатен талент али малце во глата. Естигарибиа исто, можи не блесна во Јуве ама зато тука си е за во ваков клуб одличен.

Малите клубови во Серија многу сменија стил на игра поќе не се плашат барем поголемиот дел од големите клубови туку играт напаѓачки фудбал и со пресинг гледаш во Серија А нема поќе од 0-2 гола утакмици чести пособено Серија Б.

Убаво ти рече @Castiel сограѓанќе :D кога можи Вест Хем оти не па Аталанта овај тим до пред некоја година беше и претендент за Лига Европа ако не се лажам.

Оној Еди Реја од Аталанта мислев дека има негде 50 години, или пак 55 максимум, а тој да ти имал 70... :unsure: Младолик да му ебиш тоа тимот утепан со чело на Герман Денис

Него полека малце со Донарума, треба сезони и сезони да поминат за да се види дали ќе стане новиот Буфон (или приближно барем), вака од само 2-3 натпревари беспотребно му ставаат притисок на детето. Овие неколку сезони многу нови Џиџиевци излегоа, па сите си останаа онака добри солидни голмани, далеку од класата на Буфон

Последно уредено:
Абе полека али на 16 години да браниш во прв тим на Милан па и не е мала работа, нарочит за голмани кои не се пробиваат на толку млади години како фудбалерите. Е сеа никој не може да знае дали ќе успее во кариерата, тоа останува да видиме, али дека е одлично детето сега за сега тука нема збор.

Милан кај мене в ливче не влегва макар и Берлускони да ми се јави да ми речи сигурно добиваме денес ;)
Више ако ти звони Берлускони сигурно нема да ти звони за Милан :icon_lol:

Еве го Донарума:Д

Последно уредено:
Еднаш во животот сум бил толку блиску да фатам сериозна сума на кладилница (50.000) и ми го начука Милан. Кур да ме утепа црнечки уште еднаш ако ги изиграм...да ме утепа

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom