Serie A 2015/2016

• Креатор на темата Креатор на темата Џонтра Волта
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде шампион во новата сезона?

• Вкупно гласачи
    197
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Хернанес е срање играч tbh, ја би го земал ако сум менаџер на Емполи,Геноа таков некој тим али да го земеш за тим што лани играше у финале на ЛШ............:coffee:

Хернанес е срање играч tbh, ја би го земал ако сум менаџер на Емполи,Геноа таков некој тим али да го земеш за тим што лани играше у финале на ЛШ............:coffee:
Подобар е од Дракслер.... кој го немаме :coffee:

Хернанес ме потсеќа ко типот со сливите, ова мочана-ова не мочана:D

• Ми се допаѓа
Reactions: Mud
И така е доведен како некоја си замена..Кога ќе се врати Маркизио ќе биде зацементиран на клупа.. Нека пружа што повеќе партии како вчера немам ништо против.

@Џонтра Волта мислење од чоек шо го прати вашиот свет тренер цела кариера

Arquitescu напиша:
I have actually never seen any coach let alone specimen like Walter Mazzarri. The Alec Baldwin doppelgänger (or Dustin Hoffman as McLewis states) has got to be one of the most bitter and bickering men in football. Flashback to when against Milan a ref tells him off, he turns around and animatedly imitates hims like a spoilt child.

Mazzarri is known to scapegoat, make excuses and roast anyone but himself for the result, not as a weakness but how emotionally invested he is within his results that he takes so seriously, that it affects his judgement within the game.

Tactically believe it or not, he is borderline genius and comes up with superb solutions or ideas as there is no doubt of his managerial capability yet one must understand his emotion, anger and irritability frequently clouds his judgement, hence a result of him performing the most peculiar acts on the pitch and animations.

Perfect for Newcastle.

И двајцата знаеме шо сакав да кажам. Нема теорија да му се дигне формава нагло. Го пишав тоа бидејќи мислам дека Хернанес е една од главните причини зашто на Јувентус му иде така како што му иде, за Серие а зборам.
А тоа што реков дека доколку дае 40 гола (што нема теорија да се деси). Oн остави трага у играта на Јувентус која може да ги кошта многу бодови, па и титула.
Значи незнам колку вие сте свесни, ама Хернанес е земен за да ја зајакне играта у средина и притоа да овозможи некаква цврстина на истата. Но, пред се тој трансфер е земен бидејќи (претпоставувам) Алегри сака да има играчи кој знаат и умеат да ја задржат топката и да играат possesion game, односно да бидат достојни замени за Видал и Пирло. Баш тука е проблемот на јуве. Што Алегри игра скоро ИСТА игра како лани. Не ја смени ни 1% тактиката од претходнава година. Дури мислам дека и самиот не е свесен оти неможе да бара игра како лани (поставеност,тактички и тн) со играчи какви што ги има. Значи ќе мора да смени нешто (тактички). Неможе со овие играчи(за серие а зборам) да форсира игра на посед на топка. Тука лежи зајакот мислам.
А верујте, доколку дојде до тактичка промена у организација на играта, и да речеме алегри почне да преферира игра по страна, проблемите (веројатно) ќе продолжат, пошто реално Јуве (по 100 пат повторувам) игра исто како лани (тактички, што се однесува до организација на напади), дури тогаш (доколку дојде до промена, што е морална за серие а) ќе почне вистинското воигрување (а и со самото тоа) и проблеми за Јувентус. Пошто сеа за сеа концептот е ист, а резултати нема.
Добро(се разбравме), немај(гајле)
Чао (позз)

Sent from my D2403 using Tapatalk

Lord Spencer напиша:
All Serie A teams have won their matches in Europe this round with the exception of Roma, who lost theirs.

If Serie A and the EPL continue in their respective paths, Serie A can take the 4th spot from the EPL starting the season after the next.

Како се сега поените после денешните победи?

Како се сега поените после денешните победи?
Италија денес освои 1 поен , а Англија 0,250 .
Моментална ситуација на табела

1-png.129724

Така да, ако денес заврши сезоната, Италија е 3-та.

Не , има уште 0,327 заостаток.

Моментално се Анг 66,409, а Ит 62,939.
Ако им се одземат поените од 11/12, што ќе се случи на крај на сезона, моменалните поени би биле следни:
Англија 66.409 - 15.250 = 51.159
Италија 62.939 - 11.357 = 51.582

Според горната табела, кога сега би завршила сезоната и при тоа се тргнат реузлтатите од 11/12, поени ќе бидат како оние погоре. Италија би дошла 3-та. Ако нешто сум утнал :cautious: , поправка е добредојдена.
Сето ова е моменално, но тоа не значи дека Енглезите нема да се подобрат, или пак Италијаните да се повампират како лани.

Јувентус првите два меча во сезонава ги загуби без Хернанес, а едино не кошташе бодови против Наполи. Ти очигледно го имаш гледано само тој натпревар па вадиш заклучоци од истиот. Јуве оваа сезона загуби бодови баш од тоа што го рече, дека Алегри не знаеше да зафати некој нов начин на игра со новите играчи кои ги поседува. А не поради Хернанес што ја загубил топката.

Јувентус губи натпревари од тоа што Алегри очекува дека може да игра ист начин на игра ко лани токму со бившиот лацијал, тоа ми беше муабетот...
А ја нигде не реков дека само заради тоа што напраил еден фатален кикс изгубиле 13 бода, туку изричито наведов дека на текмата против наполи ве кошташе бод.

Добро коло за италјианиве у Европа Лига . Реално на хартија само енглезиве(сега за сега) имаат подобри екипи од италијаниве, но тие не се умараат и знаеме дека ќе отпаднат кога-тогаш бидејќи е доста изгледно оти борбата за 3 и 4 место оваа година у енглеска ќе биде жестока.
Е сеа, оваа година Европа Лига ќе биде доста тврдо натпреварување у понатамошниот дел, бидејќи доста добри екипи изгледа дека ќе испаднат од групи у ЛШ (ќе завршат трето место). Од тие што се моментално натпреваруваат у ЛЕ, само Тотенхем и Ливерпул (како што реков-на хартија) имаат подобри eкипи, а тука некаде се и Шалке и Дортмунд по квалитет. Дортмунд сеа за сеа си игра курташак но ќе ги помине групиве кај и да е, али играат доста лошо у ЛЕ земено у обзир каква екипа имаат и со какви противници се мачеа овие 2 кола.

Моментално се Анг 66,409, а Ит 62,939.
Ако им се одземат поените од 11/12, што ќе се случи на крај на сезона, моменалните поени би биле следни:
Англија 66.409 - 15.250 = 51.159
Италија 62.939 - 11.357 = 51.582

Според горната табела, кога сега би завршила сезоната и при тоа се тргнат реузлтатите од 11/12, поени ќе бидат како оние погоре. Италија би дошла 3-та. Ако нешто сум утнал :cautious: , поправка е добредојдена.
Сето ова е моменално, но тоа не значи дека Енглезите нема да се подобрат, или пак Италијаните да се повампират како лани.

Кога ќе се одземе сезона 11/12 , моментална ситуација е

2.png

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom