Serie A 2015/2016

• Креатор на темата Креатор на темата Џонтра Волта
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде шампион во новата сезона?

• Вкупно гласачи
    197
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.

giphy.gif

Не сакам да ве провоцирам, ама Милан колку гола даде на почетокот на првенствово? Некако слабо иде после двете победи над Интер на пријателските....

Брат, најди друг да замараш... :)

Барем конечно уживавме потполно во дербито, одлична игра, израмнета и од двете страни, жар на теренот. Тоа фалеше во ланските дуели. Најзаслужен резултат би бил реми, ама тоа е.

Милан како селска екипа денес,пола и повеке од утакмицава на контри ја играа

Sent from my SM-G920F using Tapatalk

Колку си грешка,прво полувреме Милан како така имаа некоја си иницијатива,а кај Интер ништо не функционираше па се одеше преку Јоветич.. Ма да џабе им иницијативата на Милан кога ништо не вроди со гол и тогаш дури Интер од ништо направија поозбилна шанса ..

Васиљ ќе го цитирам од денес, мечов у гвантанамо да го пуштиш и така да ги мачиш, све ќе признаат ...
Ова иначе нема никаква врска со тоа какви играчи имаат двата клуба него тренерите се виновници за ова издание, Манчини и човекот кој учеше од него за тренер, Михајлович, статичен фудбал, мизерен, али на крај се бројат головите, резултатот е најважен и вакви или онакви so far so good, 3 од 3. :свиркам:
И уште не ми се веруе дека Милан дадоа 70м евра летоска, најмногу во Италија а имаат ваков мизерен составв, а уште поише не можам да го сватам Манчини зашто изигра ваков статичен чекачки фудбал, педерски, да ги остави да нападнат цело полувреме, а имаат таква бедна и смешна средина, кога ќе ми текне дека '' го украдоа Бонавентура '' од Интер ... :popce:
Па и оној Монтоливо, би го тепал со мокра чорапа до смрт.

Реално јас како фан на Интер се разочарав малку со оглед на тоа дека имав нереални очекувања Интер да доминира на ова дерби и да победи полесно од очекувањата..Милан си изигра во рамките на можностите и реално Бонавентура,Кучка,Абате и Балотели немаа никаква идеа кога ќе стигнеа до 25 метри освен да солираат индивидуално..а Адриано изгубен во просторот иако имаше две одлични шанси за да го отвори натпреварот..

Интер играа некако насила(типично Манчини) без никаква идеа во нападите ..Кондогбија и Јоветич убедливо најдобри и доминираа во дуелите..Перишич е изгубен со оглед на огромната промена на лигите и целовкупната средина,Гуарин и Икарди ги изгубија сите можни дуели а Мело класика касапски настроен со цел да се истепа...одбраните не ги коментирам бидејќи си беа стандардни освен тоа што Де Шиљо беше поуспешен и подобар од Сантон во дуелите..

Барем конечно уживавме потполно во дербито, одлична игра, израмнета и од двете страни, жар на теренот. Тоа фалеше во ланските дуели. Најзаслужен резултат би бил реми, ама тоа е.
Па јас после неколку години решив да гледам миланско дерби, не дека гледавме мн јак фудбал,ама новите засилувања на двата тима ме натераа да ја гледам

Па и оној Монтоливо, би го тепал со мокра чорапа до смрт.

Ова е типичен пост кога се пробува на сила да се напише нешто курчевито и интересно.

Монтоливо изигра добро вечерва.

Па јас после неколку години решив да гледам миланско дерби, не дека гледавме мн јак фудбал,ама новите засилувања на двата тима ме натераа да ја гледам
Во однос на претходните дербиња, ова беше закон утакмица.

Се надеваме на повеќе вакви дуели сезонава

фудбалот беше во рамките на можностите,сеа јебига не е супер класико ама си носи свој жар и борба.
За разлика од претходните неколку дербија кога Абате асистираше до Милито и овој ладнокрво им ги шибаше у гол,овој пат имаше посолидна одбрана со касапски среден ред.

Мело у пичку матер каква петарда е секоја му чест,одлично одигра вечерва како за прва утакмица во нов клуб.Без респект кон никого,знае да одигра со топка и добри топки дели напред.
Мурило футуро капитано искина вечерва,изгази.

Икарди,Јојо и Перишиќ добро затворени и чувани беа,ама затоа Гуарин хехехе среќа му легна топката и немаше повредени гулаби

Победите се тие што на крај се бројат во вакви дерби утакмици,а не шансите или што ти јас знам.

И уште еднаш

Il bombeeeerrrrr GUUUUAAARRROOOOOOO

Ова е типичен пост кога се пробува на сила да се напише нешто курчевито и интересно.

Монтоливо изигра добро вечерва.
У пизду матер изигра, ништо не изигра он, цела средина ви беше мизерија, играа само зашто Интер тоа им го дозволи и пак ништо не направија, исто и Хонда кој до 20та минута мислев дека не е дел од теренот. Би го издвоил само Балотели денес, он внесе живост друго нула, и онаа најголема шанса што ја имаа им беше класичен поклон кој не го искористија и тоа беше све од Милан до статувата на Балотели.
Не дека ИНтер беа ваооуув, ама победија, така да џабе ке се дискутира што како нивни поединци изиграле, Монтоливо башка сака да избори репрезентативен статус и игра за Милан, беше сметан на времето за еден од идните носители на играта на Милан, а денес е само дел од сивилото и ништо повеќе.

Иначе ок, може изиграл добро ( според тебе ) со оглед дека стандардод негов за добро е доста паднат, али у секој случај ти гарантирам дека не изиграл добро за потребниот стандард на екипа ко Милан, нит па оној стандард кој му беше препишан кога дојде.

Иначе ок, може изиграл добро ( според тебе ) со оглед дека стандардод негов за добро е доста паднат, али у секој случај ти гарантирам дека не изиграл добро за потребниот стандард на екипа ко Милан, нит па оној стандард кој му беше препишан кога дојде.

Да бе, сега ќе се криеш позади фрази ’не е добар за стандард на Милан’ :)

Не можам да се докажувам, уморен сум, но Монтоливо изигра добро, иако не може цел натпревар.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom