Serie A 2015/2016

• Креатор на темата Креатор на темата Џонтра Волта
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде шампион во новата сезона?

• Вкупно гласачи
    197
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Znaci ja ti zboram za prodavanje igrac, ne kupuvanje, od 5-6 igraci noseni ne moze site klasa da se sto gi kupuvas, glavni zasiluvanja trebase da bidat Jovetic, Ljaic, Murilo, Miranda, Kondogbija, sea drugoto jebesh ga, nejse toa, sto ako do 30ti juni morale da pokrijat, toa e nivni propust, i ako veke pokrivaat ubeden sum deka ima i drugi klubovi koi za nego bi dale tolku, ne mozes da mi kazes deka od cela evropa oni moraa bas u juve da go dadat Pjanic.
Greska u cekori im e ova kako i da ja vrtime, golema, ne smeea da dozvolat ova da se sluci.

Абе кои други клубови?? Нели гледаш дека нема, имаше шпелулации за Јунајтед, Атлетико и Баерн, ама никој од овие тимови не превзема ништо, никој не сака уште до 10јуни да искешира 38мил за Пјанич, сите чекаат да заврши европското и тактизираат, многу од тие тимови во овој период се со нови тренери и немаат конкретно создадено трансфер стратегија, многу ќе менуваат голем дел од составот, не е се така едноставно. Од друга страна, Рома сигурно знае до кога може да си дозволи да чека и кога би станала алармантна ситгуацијата. Паралено со тоа, за разлика од Јунајтед и Минхен, Јуве веќе втора сезона по ред веднаш реагираат на трансфер пазарот, бидејќи се скоцкан тим, знаат што сакаат и само го надополнуваат тимот и спремни се веднаш да реагираат.

Реков јас, грешката на Рома е што постои таа клауза, која и не е ставена од стграна на Сабатини и не е во полза на Рома, туку од агентот на Пјанич.
До душа, доколку не беше таа клауза Јуве ќе можеше да се ценка и ќе го земеше и на рати:cenzura:

epa ja gleam deka juve ja aktivirale klauzulata, spored toa sto go citam, znaci ponudile tolku, a za dogovorot da, taka i ke bese ali eve juve normalno ubrza pametno postapija, Roma ne, ke najdea minimum uste 2 golemi tima, ili finansiski jaki timovi, koi ke mozea isto da ja aktiviraat klauzulata pa da bidat i u situacija da se nadevaat deka nema da im ide ovoj u juve.
Што може да направи Рома ако Јуве ја платиле клаузулата? Значи тука Рома веќе ништо не се прашува, мора да прифати понуда.

Мене ми е сумлив целиот трансфер..Јувентус како да се спрема изгледа за продажба на Погба а верувам дека ќе запни Сити да го доведи,со арапите нема играње тие сите пари на светот ги имаат само дали ќе запнат доволно е прашање...иначе кај би играл Пјанич?..онај шестдимензионалниот Переира уште е во Јувентус?..Маркизио мислам повреден е ама сигурно ќе се врати до септември а многу клучен играч му е,Кедира е тука и чат пат Стураро,Aсамоа и Падоин за покривање..многу средни играчи ќе се сторат во Јувентус па голема е веројатноста Переира или Погба да си одат.

Мене ми е сумлив целиот трансфер..Јувентус како да се спрема изгледа за продажба на Погба а верувам дека ќе запни Сити да го доведи,со арапите нема играње тие сите пари на светот ги имаат само дали ќе запнат доволно е прашање...иначе кај би играл Пјанич?..онај шестдимензионалниот Переира уште е во Јувентус?..Маркизио мислам повреден е ама сигурно ќе се врати до септември а многу клучен играч му е,Кедира е тука и чат пат Стураро,Aсамоа и Падоин за покривање..многу средни играчи ќе се сторат во Јувентус па голема е веројатноста Переира или Погба да си одат.
Погба би требало да остане сезонава...
Маркизио ќе се врати најрано Декември...
Переира и Асамоа и Хернанес ќе бидат најверојатно продадени.. барем 2ца од нив.
Така да остануваат Погба, Ќедира, Пјанич, Маркизио, Лемина, Стураро како сигурни играчи...

I Pereira e pred transfer vo Watford.

Sent from my D2403 using Tapatalk

Што може да направи Рома ако Јуве ја платиле клаузулата? Значи тука Рома веќе ништо не се прашува, мора да прифати понуда.
Da mu najde kupec so brzina na svetlina, za Pjanic mozat minimum 3 giganti da najdat drugi, sto sekako ne se od Italija, na koi bi mozele da im go prodadat, a i koi mozat duplo pobogat dogovor da mu dadat ...
Interesot za Pjanic od Juve ne e od denes, ili vcera, se tegavat mesec dena, poveke od dovolen period ako veke se prinudeni da go prodavaat, da najdat kupec nadvor od Italija, a potvrdeno e i od negoviot agent deka imalo zainteresirani i drugi timovi.
Juve denes, ili vcera mislam ja aktivirale klauzulata, normalno deka u takva sostojba oni nisto ne mozat da napravat.

Da mu najde kupec so brzina na svetlina, za Pjanic mozat minimum 3 giganti da najdat drugi, sto sekako ne se od Italija, na koi bi mozele da im go prodadat, a i koi mozat duplo pobogat dogovor da mu dadat ...
Interesot za Pjanic od Juve ne e od denes, ili vcera, se tegavat mesec dena, poveke od dovolen period ako veke se prinudeni da go prodavaat, da najdat kupec nadvor od Italija, a potvrdeno e i od negoviot agent deka imalo zainteresirani i drugi timovi.
Juve denes, ili vcera mislam ja aktivirale klauzulata, normalno deka u takva sostojba oni nisto ne mozat da napravat.

Единствен купец кој во овој период беше спремен да плати е јуве, не е така лесно како што мислиш, ти кажав погоре. А постои и друга варијанта(која е помалку за верување), да постојат неколку тима кои биле спремни да платат 38мил а Пјанич самиот да инсистирал за Јуве

Абе другине европски гиганти ради тоа фер плеј правилото мора првин да продадат играчи до крај на јуни за после да можат да купуваат, ако не продадат тогаш ќе си чекаат од 1ви јули.. А Јуве се знае, превреме си купува тоа што му треба и што сака за да на припреми скоцкани се сите и повеќе време да имаат да се уиграат.. таа е таа стратегија на клубот[DOUBLEPOST=1465580401][/DOUBLEPOST]
Што би било полошо за тебе, екипата за која навиваш да си го продаде најдобриот играч за цена со која на денешниов пазар неможеш да купиш ни пола од тој играч, или екипата да ти купува млади и надежни играчи ?
Ја би сакал Милан да купува 10 Бертолачевци секоја година, ако играат ко он у Џенова лани.
Па нека се посерат свите, ме заболе кур. Е кој екипата за која навивам ќе ги продаде Ибра и Силва за 50 милиони, а Реал бара 45 милиони за еден Иско кој ступнал 3 пута на терен у 3 сезоне, тогаш душава ме боли.
Ваљда ме разбираш !!
Други беа тие времиња, други се овие :D

Последно уредено:
Јас пак мислам колкава рата ти е уплатена, толку пари ти се профит, како може да си рачунаш 60мил заработка кога само 20мил во годината влегле на твое конто??

Според мене, како важи за клубот кој купува и неговиот минус, така важи и за клубот кој продава и неговиот профит:toe:

Сега во Интер новите сопственици можеби преку некоја нивна фирма која би била спонзор ќе внесат многу пари, па така би го покриле и минусот за оваа година и би покажале доволен плрофит за трошење на играчи, а притоа наредниот Јуни да не влезат во минус и да не мора да продаваат
Ме испровоцира да барам, али добро ми дојде, ми се потврдија некои работи плус... Еве ги сметководствените политики на Арсенал (односно на сите клубови бидејќи известуваат исто). Ако после ова не ти е јасно, кажи ќе ти објаснам, инаку е така како што кажав, со што тука се наведени сите(скоро) можни сценарија, дури и за продажбата како се прикажува.Player costs.jpg

Што се однесува до Интер, можеме на празно да збориме, од Арсенал цел извештај имаш, а од нашиве не можеш ни добивката/загубата за годината да ја прочиташ негде, и се расправаме и убедуваме за приходи и трошоци.

Билансите на состојба и на успех се водат по пресметковна основа, а не готовинска.

Тоа мислам дека сака да ти го каже Бенеамата кој ако не се лажам е сметководител :D
Да не се вреѓаме :D Нешто слично сум, а ти беше во право.

Реков јас, грешката на Рома е што постои таа клауза, која и не е ставена од стграна на Сабатини и не е во полза на Рома, туку од агентот на Пјанич.
До душа, доколку не беше таа клауза Јуве ќе можеше да се ценка и ќе го земеше и на рати:cenzura:
Tuka si greska, klauzula u dogovor se stava koga se potpisuva dogovorot, znaci roma gi videle uslovite koi gi baral pjanic i negoviot agent, i se soglasile da stavat potpis na dogovor kade pokraj plata, bonusi, traenje i tn i tn, ima i otkupna klauzula za koja oni dale zeleno svetlo da e 38m evra.

Pjanic i agentot negov pobarale, ovie se soglasile i toa e toa, oni mozele da ne se soglasat, ili da recat nek e 50, na primer kaj spancite skoro site igraci imaat otkupni klauzuli so toa sto zvezdite imaat nad 100m evra, i toa ne samo od barsa, real ili atletiko, i kaj drugite timovi klauzulite otkupni im se ogromni.

Ne e bitno i ova, Roma tuka napravija niza greski sto ne treba da se karakteristika za tim so visoki ambicii, ova cisto sumjam deka MORALE da pokrijat 30m evra, ali eve i dokolku e ova tocno, so koj pamet se dovele u takva situacija, ova demek izgovor e zasto go davaat ? : ))), pak, mestenje na penal e, klasicen debakl i kontradiktornost, sakaat skudeto a go pojacuvaat najgolemiot rival za istoto.

Za pjanic i nelojalnosta batali muabet, veke videno u fudbalov, toa e ...

Tuka si greska, klauzula u dogovor se stava koga se potpisuva dogovorot, znaci roma gi videle uslovite koi gi baral pjanic i negoviot agent, i se soglasile da stavat potpis na dogovor kade pokraj plata, bonusi, traenje i tn i tn, ima i otkupna klauzula za koja oni dale zeleno svetlo da e 38m evra.

Pjanic i agentot negov pobarale, ovie se soglasile i toa e toa, oni mozele da ne se soglasat, ili da recat nek e 50, na primer kaj spancite skoro site igraci imaat otkupni klauzuli so toa sto zvezdite imaat nad 100m evra, i toa ne samo od barsa, real ili atletiko, i kaj drugite timovi klauzulite otkupni im se ogromni.

Ne e bitno i ova, Roma tuka napravija niza greski sto ne treba da se karakteristika za tim so visoki ambicii, ova cisto sumjam deka MORALE da pokrijat 30m evra, ali eve i dokolku e ova tocno, so koj pamet se dovele u takva situacija, ova demek izgovor e zasto go davaat ? : ))), pak, mestenje na penal e, klasicen debakl i kontradiktornost, sakaat skudeto a go pojacuvaat najgolemiot rival za istoto.

Za pjanic i nelojalnosta batali muabet, veke videno u fudbalov, toa e ...

Па гледаш истото и ти го збориш, го кажав и јас, обично клауза се става кога клубот се заштитува од продажба на некој си играч за џабе. Тука ситуацијата е обратна, играчот е тој што се штити со клаузата, јбг..

А 30мил мораат да покријат, тоа е жива вистина. Туку после ова гледајте да не ви го земеме Икарди за Џеко и 20мил па на вас дебакл да ви се случи:icon_lol:

Тогаш Јуве Ибра и Виера не им ги продаде на најголемиот ривал за титула, туку на Интер.
Нивни ривали за титула тогаш беа Мантова, Асколи, Караресе и Комо. ххуехуехаухуаехуахххеуахуееахе
A замисли ни сега после десет години не се ривали за титулата.....
грмехехехехе, што би рекол ти:D:D:D

Ме испровоцира да барам, али добро ми дојде, ми се потврдија некои работи плус... Еве ги сметководствените политики на Арсенал (односно на сите клубови бидејќи известуваат исто). Ако после ова не ти е јасно, кажи ќе ти објаснам, инаку е така како што кажав, со што тука се наведени сите(скоро) можни сценарија, дури и за продажбата како се прикажува.Прегледај го приврзокот 149740

Што се однесува до Интер, можеме на празно да збориме, од Арсенал цел извештај имаш, а од нашиве не можеш ни добивката/загубата за годината да ја прочиташ негде, и се расправаме и убедуваме за приходи и трошоци.

Да не се вреѓаме :D Нешто слично сум, а ти беше во право.
Зошто вреѓање бре, повисока функција ли имаш :icon_mrgr:? Ревизор, финансиски аналитичар, можеби некој овластен проценител или вештак?

За што сум во право, не те укапирав баш. Не се надевај иначе Бум да го разбере она што му го напиша, па дури и на англиски :pos:

Гарант за глава се чеша :icon_lol:

У време кога некои луѓе у мк трпат за леб и молат за било каква работа,некој се навреди дека му рекле сметководител [emoji1]
Абе само нуклеарка,и тоа од најголемите!

Sent from my SM-G920F using Tapatalk

Ја колку што разбрав и прочитав сабајлево , пјанич изјавил како никој ништо не го прашал него , но дека рома ПРВО го понудила него на јувентус па после на другите и дека за брзо време Јуве и Рома постигнале договор и дека не му било сеедно ама дека преферирал да остане во Италија него да иде во Англија,Франција,Шпанија . Така да главен кривец овде само Рома е , а трансфер гуруто на Јуве си го искористил тоа најдобро што знае :)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom