Serie A 2015/2016

• Креатор на темата Креатор на темата Џонтра Волта
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде шампион во новата сезона?

• Вкупно гласачи
    197
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Добро а зошто не можеа да почекаат да заврши Европското? Челзи, Јунајтед, Сити што се едни од најголемите купувачи на пазарот добија нови тренери што се исто така трошаџии, што значи ќе трошеа летово. Плус после Европсково ќе има нагло кревање на цени, ќе се појават нови фаци што се увек ризик да се купат.. и во една таква ситуација тие 38 милиончиња за Пјанич ќе беа смешна сума за било која екипа. Ептен избрзаа. За да продадеш таков играч на ривал у ваква ситуација каде за месец два ќе се тепаат за играчи по Европа треба да си шлакнат

Neka spomnat, nit pirlo nit sidorf toj period ne bea bog i batina u Inter, deka se greski toa nikoj ne go negira, deka se retardirani potezi se, nit bile promisleni nit nisto, ama Inter ima realizirano uspesi, go dostignale svojot maksimum osvoile Se, Roma sto ? Kurov mi, so lazio sekoja godina gledaat koj ke e pred kogo na tabela, i eventualno kup ako nekoj krene i posle se rebraat megju sebe hehe hihi, rim e crven, rim e plav kur se trese u ladna voda. :)
Кампионато Примавера, тазе од пред неколку дена. :icon_mrgr:

Dobro be sto se pravat ovde nekoj ulavi ??
Roma morashe da pokrie 30 mil do 30 juni a posle i 1 milijarda da vlezat vo minus ke trebase da mu ja mislat za 30 juni 2017 godina..
Sashenko Bosna ne igra Evropsko za da digne cena shupakot ..I da krene cena na hartijata jasno pisuva otkupna klauzula ili prosto kazano dostapen e za 38 mil evra ni cent pojke..
Edinstveno problemot e sto go dadoja na Juventus pa taka na kurof ke gi simne nekoj od tronot ebate shupacite americhki...

Добро бе, кој дел од реченицата 'до 30ти јуни треба да се уплатат +30мил за да не добијат казна и забрана за ЛШ' ви се нејасни??

И кого да чекаат кога никој друг освен Јуве не почна преговори, а времето тече,плус се работи за сложен трансфер??

Син друже, Рома како клуб е се како што треба, најголемиот проблем се финансиите. Ако ти текнува ради серија б и од финансиска гледна точка и Јувентус им ги продаде на Интер Ибрахимович и Виера и сега што правиме?? Оди муабетов Барса си е Барса, а Јуве си е Јуве?? Нели е исто??

И друга работа, на Интер му доликуваат трансферите од типот на Д'Амброзио, Телеш, Еркин, Едер??
Не ти се лутам оти навикнат сум на тебе да претеруваш и преувеличуваш кога се држиш за некое твое мислење ;)

Znaci ja ti zboram za prodavanje igrac, ne kupuvanje, od 5-6 igraci noseni ne moze site klasa da se sto gi kupuvas, glavni zasiluvanja trebase da bidat Jovetic, Ljaic, Murilo, Miranda, Kondogbija, sea drugoto jebesh ga, nejse toa, sto ako do 30ti juni morale da pokrijat, toa e nivni propust, i ako veke pokrivaat ubeden sum deka ima i drugi klubovi koi za nego bi dale tolku, ne mozes da mi kazes deka od cela evropa oni moraa bas u juve da go dadat Pjanic.
Greska u cekori im e ova kako i da ja vrtime, golema, ne smeea da dozvolat ova da se sluci.

Dobro be sto se pravat ovde nekoj ulavi ??
Roma morashe da pokrie 30 mil do 30 juni a posle i 1 milijarda da vlezat vo minus ke trebase da mu ja mislat za 30 juni 2017 godina..
Sashenko Bosna ne igra Evropsko za da digne cena shupakot ..I da krene cena na hartijata jasno pisuva otkupna klauzula ili prosto kazano dostapen e za 38 mil evra ni cent pojke..
Edinstveno problemot e sto go dadoja na Juventus pa taka na kurof ke gi simne nekoj od tronot ebate shupacite americhki...

Како прво: прашање беше тоа зошто Рома не почека Европското да пројде. Од кај да ти знам јас колку пари, до кога и на кого треба да ти уплати посраната Рома. Второ: Никаде не пишав дека ќе му рипне него цената. Туку дека кога ќе им рипне на другите, неговата цена ќе биде смешна за повеќето Европски клубови.

pa ako imal klauzula koja po avtomatizam se aktivira ondak sekako nikoj nemal da ja nadmine ...

Али кога ќе се вмешаат 2 или повеќе тима за еден играч, тогаш тимот што понудил најмногу го добива, клаузулата паѓа во втор план... а Јувентус сеуште не е рамен да се такмичи финансиски со овие тимови што ги набројав.

Ако ти текнува ради серија б и од финансиска гледна точка и Јувентус им ги продаде на Интер Ибрахимович и Виера и сега што правиме?? Оди муабетов Барса си е Барса, а Јуве си е Јуве?? Нели е исто??

Е синко, што го споредуваш сега Јуве кога требаше да оди втора (или трета лига, по првата донесена одлука) со долгови и казни што од ФИГЦ, што од УЕФА? Што ги споредуваш тој Јуве што и да неќеше мораше да ги продаде тие играчи на најлутите ривали, и оваа Рома што треба да плати 30 милиони за да игра во ЛШ?

На Јуве долгот тогаш му беше преку 200 милиони, пола тим му беше со играчи од младинскиот погон, сосема различна ситуација со оваа Рома што заврши трето место и најверојатно ќе игра ЛШ.

Али кога ќе се вмешаат 2 или повеќе тима за еден играч, тогаш тимот што понудил најмногу го добива, клаузулата паѓа во втор план... а Јувентус сеуште не е рамен да се такмичи финансиски со овие тимови што ги набројав.
Zasto u vtor plan, ako klauzulata e 38, togas nikoj nema da ponudi nad 38 zasto so ponuda kolku sto e klauzulata pod difolt ponudata se prifaka i posle na igracot ostanuva da odluci kade ke odi.

Е синко, што го споредуваш сега Јуве кога требаше да оди втора (или трета лига, по првата донесена одлука) со долгови и казни што од ФИГЦ, што од УЕФА? Што ги споредуваш тој Јуве што и да неќеше мораше да ги продаде тие играчи на најлутите ривали, и оваа Рома што треба да плати 30 милиони за да игра во ЛШ?

На Јуве долгот тогаш му беше преку 200 милиони, пола тим му беше со играчи од младинскиот погон, сосема различна ситуација со оваа Рома што заврши трето место и најверојатно ќе игра ЛШ.
Aко има клаузула што сакат можат да праат за поише неа шанси да го продадат. Никој тим не е будала да понуди повеќе од клаузулата кога сигурно го добива за таа цена. Е сеа ако се вмешаат два или повеќе тима на сите ќе биде прифатена понудата и се си зависи од играчот кај сака да продолжи.

Zasto u vtor plan, ako klauzulata e 38, togas nikoj nema da ponudi nad 38 zasto so ponuda kolku sto e klauzulata pod difolt ponudata se prifaka i posle na igracot ostanuva da odluci kade ke odi.

Да али еве рецимо ПСЖ ќе им понудеше на Рома 38 милиони одма да им ги исплатеше, а ќе му дадеше на Пјаниќ 10 милиони плата по сезона... Јувентус никогаш немаше да ја даде целосната сума за играчот, и никогаш немаше да му ја даде таа плата... Има разлика кога ќе се вклучи друг тим да се наддава за некој играч.

Ако ти текнува ради серија б и од финансиска гледна точка и Јувентус им ги продаде на Интер Ибрахимович и Виера и сега што правиме?? Оди муабетов Барса си е Барса, а Јуве си е Јуве?? Нели е исто?
Тогаш Јуве Ибра и Виера не им ги продаде на најголемиот ривал за титула, туку на Интер.
Нивни ривали за титула тогаш беа Мантова, Асколи, Караресе и Комо. ххуехуехаухуаехуахххеуахуееахе

Да али еве рецимо ПСЖ ќе им понудеше на Рома 38 милиони одма да им ги исплатеше, а ќе му дадеше на Пјаниќ 10 милиони плата по сезона... Јувентус никогаш немаше да ја даде целосната сума за играчот, и никогаш немаше да му ја даде таа плата... Има разлика кога ќе се вклучи друг тим да се наддава за некој играч.
epa ja gleam deka juve ja aktivirale klauzulata, spored toa sto go citam, znaci ponudile tolku, a za dogovorot da, taka i ke bese ali eve juve normalno ubrza pametno postapija, Roma ne, ke najdea minimum uste 2 golemi tima, ili finansiski jaki timovi, koi ke mozea isto da ja aktiviraat klauzulata pa da bidat i u situacija da se nadevaat deka nema da im ide ovoj u juve.

Рома дур се јенките, не ја ни анализирајте како сериозен кандидат за скудето, бидејќи не е, а и во блиска иднина нема ни да биде.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom