Serie A 2015/2016

• Креатор на темата Џонтра Волта
  • Време на започнување

Кој ќе биде шампион во новата сезона?

• Вкупно гласачи
    197
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.667
Поени од реакции
88.548
Не негирaм тoa.
Нo, мене тимoт нa Бoлoњa сезoнaтa кoгa испaднa ми изгледa пoдoбaр oд oвoј штo гo имaaт сегa.
Диaмaнти, Кoне, Сoренсен, Чех...
Го имаат Делио Роси на клупата, тешко дека ќе испаднат

C

Castiel

Гостин
Maрио Гомез блиску бил до Бешикташ.:eek::eek:

Зашто фиорентина се откажува од него не ми е јасно.

Член од
8 јануари 2012
Мислења
14.028
Поени од реакции
36.813
Зашо не стапнаа на терен заедно со Роси

C

Castiel

Гостин
Не го биваше за свирки минатата сезона.
Можеа да го почекаат уште една сезона. Али добро. Сеа кој им останаа шпицови на Виола?[DOUBLEPOST=1438185541][/DOUBLEPOST]И Влад Чичереш блиску до Наполи. Солиден трансфер ќе им биде ова.

Член од
11 јули 2011
Мислења
1.726
Поени од реакции
1.997
Реално гледано во случај Јувентус да не биде шампион годинава тоа ќе биде Рома... Не знам кој се тие глупи моабети од членовите дека Рома тапка во место и не се засилила !? Земавме добар голман, ни се врати Ромањоли кој вреди над 20 милиони и кој доколку отиде во Милан би бил екстра засилување, а кај нас гледам не се ни спомнува !? Мора да го спомнам враќањето на Кастан после повредата, а исто така и на Стротман кој кај и да е треба да се врати... Ако на овие се додадат Фалке и Салах тимот е значително засилен, со тоа што ни фали само уште еден шпиц, гол играч и еден лев бек... Друга предност кај Рома е тоа што нема многу промени, главниот костур на играчи го задржаа, а тоа е голема предност, односно воиграноста и зрелоста на тимот... Во моментов во тимот како што кажав ни фали само еден екстра шпиц, лев бек и повеќе храброст од страна на Руди, а доколку се случи тоа со сигурност ви кажувам дека ќе бидеме рамноправни со Јувентус и мали нијанси ќе одлучуваат за титулата...
Еве сега гледам заборавив и Ибарбо да го напоменам, не е Ибракадабра меѓутоа верувајте годинава ќе биде опасен . :cool:[DOUBLEPOST=1438185833][/DOUBLEPOST]
Можеа да го почекаат уште една сезона. Али добро. Сеа кој им останаа шпицови на Виола?
Дестро ќе им го дадеме за да не се лутат за Салах...

C

Castiel

Гостин
Реално гледано во случај Јувентус да не биде шампион годинава тоа ќе биде Рома... Не знам кој се тие глупи моабети од членовите дека Рома тапка во место и не се засилила !? Земавме добар голман, ни се врати Ромањоли кој вреди над 20 милиони и кој доколку отиде во Милан би бил екстра засилување, а кај нас гледам не се ни спомнува !? Мора да го спомнам враќањето на Кастан после повредата, а исто така и на Стротман кој кај и да е треба да се врати... Ако на овие се додадат Фалке и Салах тимот е значително засилен, со тоа што ни фали само уште еден шпиц, гол играч и еден лев бек... Друга предност кај Рома е тоа што нема многу промени, главниот костур на играчи го задржаа, а тоа е голема предност, односно воиграноста и зрелоста на тимот... Во моментов во тимот како што кажав ни фали само еден екстра шпиц, лев бек и повеќе храброст од страна на Руди, а доколку се случи тоа со сигурност ви кажувам дека ќе бидеме рамноправни со Јувентус и мали нијанси ќе одлучуваат за титулата...
Еве сега гледам заборавив и Ибарбо да го напоменам, не е Ибракадабра меѓутоа верувајте годинава ќе биде опасен . :cool:[DOUBLEPOST=1438185833][/DOUBLEPOST]
Дестро ќе им го дадеме за да не се лутат за Салах...
Абе секоја година рома се засилува али а почне втор дел на сезона све ги реди нерешени и паѓа ритамот. Мора да се научат на константност иначе далеку ќе бидат од скудетото.

Член од
4 мај 2009
Мислења
2.173
Поени од реакции
1.372
Јувентус пак ќе биде шампион, можеби и не така лесно како лани, ама ќе бидат.
За 2 и 3 место ќе биде зезнато, никој лани не очекуваше дека Лацио ќе игра ЛШ ова година.

Sent from my Xperia SP using Tapatalk

Член од
11 јули 2011
Мислења
1.726
Поени од реакции
1.997
Абе секоја година рома се засилува али а почне втор дел на сезона све ги реди нерешени и паѓа ритамот. Мора да се научат на константност иначе далеку ќе бидат од скудетото.
Го спомнав и тој дел во делот кај што ни фали храброст од страна на Руди...
Како и да е, моабетот ми беше дека и оваа година доколку има шанси некој да им ги замрси сметките на Јувентус и да им биде конкурент тоа ќе бидеме ние, и дека погрешни ви се мислењата дека тупкаме во место, односно не сме се појачале ич...

Член од
10 февруари 2015
Мислења
85
Поени од реакции
48
Се надевам дека годинава ќе почне да се враќа сјајот на Сериа А што беше пред 10 години. Многу ми е чудно коа ги гледам табелите од последниве сезони и екипи како Џенова, Сампдорија, Торино..., да бидат пред гигантите Милан и Интер. Со сета почит кон нив меѓутоа не можат они да ја претставуваат Италија во Европа, дури ни квалификации за ЛШ и ЕВРОПА ЛИГА не поминуваат. Најсмешно од се е што некои од нив не добиваат ни лиценци за Европа, што мислев дека го има само во нашата скапана лига.
Порано Парма и Фиорентина со ПРЕјаки состави беа страв и трепет за Јуве Милан Интер, Лацио, Рома... па пак на крајот 6-8 место се бореа. Па сеа со тие состави ќе беа шампиони на Италија...

interlove

Die with memories not dreams
Член од
14 ноември 2014
Мислења
2.441
Поени од реакции
3.699
Еве и јас да си кажам мое предвидување за ова сезона...

1. Интер
2. Милан
3. Рома
4. Лацио
5. Јувентус

:D

Член од
5 април 2011
Мислења
1.920
Поени од реакции
925
јас мислам дека вака ќе биде
1.јуве
2.милан
3.интер
4.лацио/рома
5.наполи/лацио/рома

многу многу заебана конкуренцијата е оваа година
ништо чудно и наполи или лацио да бидат второ место, а да не праиме пак муабет за рома која може и страшно да се јади со јуве за скудетото :)

според мене најубит напад ќе има милан и доста постабилен среден ред и одбрана него претходните неколку сезони
прв стрелец бака би бил според мене :)
а ќе треба да се пази и на тутунот (дуван запата... патем дуван на српски значи тутун :kuracc:)

Tegla

Interista
Член од
20 февруари 2012
Мислења
5.118
Поени од реакции
9.068
Според мојот палантир Јуве и Рома ќе се борат за првите 2 места, третото место е отворено за едно 4-5 екипи (Лацио, Наполи, Интер, Милан) а Фиорентина ќе биде фејл на сезоната.

Џенова лани играше најатрактивен фудбал, ги прати некој да знаеме до кај се сезонава?

Џ

Џонтра Волта

Гостин
Според мојот палантир Јуве и Рома ќе се борат за првите 2 места, третото место е отворено за едно 4-5 екипи (Лацио, Наполи, Интер, Милан) а Фиорентина ќе биде фејл на сезоната.

Џенова лани играше најатрактивен фудбал, ги прати некој да знаеме до кај се сезонава?
Знам само дека ги земаа Муњоз и Пандев а им отидоа Бертолачи, Фалке и Ронкаља а најверојатно и Пероти.

едит. и Нијанг се врати у Милан.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom