Serie A 2015/2016

• Креатор на темата Џонтра Волта
  • Време на започнување

Кој ќе биде шампион во новата сезона?

• Вкупно гласачи
    197
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.576
Рома хихихи дуванела циганчиња,боље Лука Тони да го земевте,како ви ја шалташе одбраната мајсторски,на моменти изгледаа ко дефанзивците на ФК Кривогаштани :icon_mrgr::icon_lol:

Член од
13 февруари 2007
Мислења
5.163
Поени од реакции
6.040
Браво за Рома, +1 пред Јувентус на само 37 кола до крајот на првенството! Главни кандидати за титулата.

Уа Лацио, уа Кишна, пичка им матер нацистичка, видете го што број носи на дресот, одма суспензија за него и казна за Лацио.

позз :kuracc:

Последно уредено:
Член од
7 август 2010
Мислења
3.518
Поени од реакции
5.385
Добро е лацијаливе на форумов се живи ... :backa:
Поздрав муциња :kuracc:..

Не требаше да гласам Џонтра да отвора тема, оти баксуз невиден е. Ако имаше среќа немаше Ранокија да им биде капитен.
Гласај си за Монотонико ко чоек и загарантирана ти е победа прво коло и второ место. :свиркам: Вака за трето да се тресиме цела сезона.
Можи и Лацио не знам не ја гледав, ама Верона вчера играње со срце тврд фудбал ... Оној викингот ебаси му спечалот ни го шекна паметот. :sekc:

Виолинчињава се закон ... Сигурно од пред 2-3 месеци ви се спремни и едвај чекавте за да ги постирате. Ама како и да е оригинална идеја. :aplauz:

Не знам само зошто овие од Рома Б се палат како млади мајмуни. :confused:

D

Darko_ufo

Гостин
Ovoj pa uste Prirlo go cuva na avatar, zali za starite dobri vreminja koga Juventus gubese finalinja vo LS . Ovaa sezona tesko i grupi da pominat, a za naredna i plasmanot im e doveden u prasanje.

DeviAngel

Un vero cavaliere non lascia mai la sua signora
Член од
6 април 2010
Мислења
19.770
Поени од реакции
17.691
#Parma Calcio 1913, now of Serie D, drew 2-2 against Pontedera on their return to the Tardini

Bianconero vero

Il Capitano
Член од
10 ноември 2008
Мислења
9.242
Поени од реакции
8.142
Ovoj pa uste Prirlo go cuva na avatar, zali za starite dobri vreminja koga Juventus gubese finalinja vo LS . Ovaa sezona tesko i grupi da pominat, a za naredna i plasmanot im e doveden u prasanje.
Он барем жали за нешто што било пред два месеци а вие уште жалите за нешто што било во минатата деценија, па никому ништо.

DeviAngel

Член од
6 април 2010
Мислења
19.770
Поени од реакции
17.691
Кога сме кај ФФП

Cuadrado signed a four and a half year deal, and for the purposes of FFP accounting (which, for Chelsea, is the only sort of accounting that matters), when a player is purchased, the transfer fee is amortised over the life of the player's contract.

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.327
Поени од реакции
15.586
Шала на страна, нема врска со ФФП, од друга страна бонусите имаат, пример за Дреклсери нудите 15 мил + 9 во бонуси, на три годишен договор. Тогаш, договорот на Дреклсер секоја година ќе влегува по 5 милиони во ФФП и во income statement, а доколку се исполни бонусот, годината ќе имате 5+9=14 милиони за Дреклсер во ФФП... Дали ќе го платиш кеш одма, или во наредни 15 години по еден милион, ФФП не го интересира, како што е всушност финансиското известување. Мислам дека е појасно малце.
Кога сме кај ФФП

Cuadrado signed a four and a half year deal, and for the purposes of FFP accounting (which, for Chelsea, is the only sort of accounting that matters), when a player is purchased, the transfer fee is amortised over the life of the player's contract.
Истото ти го пишав пред некој ден

DeviAngel

Член од
6 април 2010
Мислења
19.770
Поени од реакции
17.691
Не ми треба јувенташ за да ми каже дека сум во право :pos:
Мрш бе, и ова мислењево за ФФП го имаш од некој Јувенташ копирано и го имаш обвинето за фалсификат :D

C

Castiel

Гостин
И уште 50 да им дадеме пак све нерешени ќе ги играат.[DOUBLEPOST=1440341329][/DOUBLEPOST]Palermo (3-5-2): Sorrentino; Vitiello, Gonzalez, El Kaoutari; Rispoli, Chochev, Rigoni, Jajalo, Lazaar; Vazquez; Trajkovski. Allenatore: Giuseppe Iachini.
Genoa (3-4-3): Lamanna; De Maio, Burdisso, Marchese; Cissokho, Tino Costa, Kucka, Laxalt; Lazovic, Pandev, Ntcham. Allenatore: Gian Piero Gasperini.

Трајковски стартер за Палермо, Пандев за Џенва.

Последно уредено од модератор:
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom