Serie A 2014/2015

• Креатор на темата Креатор на темата Mondonico
  • Време на започнување Време на започнување

Кој да ја отвори новата тема?

• Вкупно гласачи
    96
Статус
Затворена за нови мислења.
10944916_10205369602337187_978863871_n.jpg

Noviot avtobus od Milan :D

NEMA SANSI DA E OVOJ VIDI GO OVOJ KAKOV E, OVA SAMO LEPENKA NA ZNAKOT E OVA

Милан го продаде тимскиот автобус за да ги намали трошковите :facepalm:

Milan have sold their official team bus in an effort to minimise costs, but fans have not reacted kindly on the internet.
Си склучија договор со превозна компанија, трошок е стариот автобус да стои паркиран во тренинг кампот :LOL:

Си склучија договор со превозна компанија, трошок е стариот автобус да стои паркиран во тренинг кампот :LOL:
Сепак и сам се надевам знајш колку е ниско да си го продајш тимсиот автобус ито да речиш дека е поради трошкој кој ги прави. Нема тим во светот што го има тоа направено...

Се нема пари, 150 000 евра го продале, плус ќе заштедат 300 000 евра со новиот договор, тоа 2-3 играчи им се :D (или приватни забави)

Мене сеуште не ми е јасно како Милан и Интер толку паднаа во финансиски долгови... Цело време беа на врвот на Италија и Европа, и наеднаш за сезона/две им се случи колапс.

Да се осфрниме малце на Јувентус...

- Во 2006 кога беа преселени во втора лига, покрај се мораа да платат и 150 милиони + на ФИГЦ за наводното местење на натпреварите

- Одиме потоа, периодот меѓу 2007 до 2011 тимот потроши 221 милиони на засилувања... се разбира тука беа и сезоните кога тимот на двапати завршуваше на 7-мо место, но сепак Јувентус продолжи да троши

- Во меѓувреме во ист тој постКалчополи период, тимот реши да изгради свој стадион кој го кошташе негде над 120 милиони евра (со се земјиштето кое го откупи од градот Торино за наредните 99 години)

- Одкако Јувентус го освои скудетото во 2012 година, како да се смирија малце со трансферите, но пред неколку месеци беше решено да се градат спортски терени, центри, детски игралишта и ресторани околу Јувентус Арената, што за тоа Ањели ќе издвои 150 милиони + за тој проект

Заклучок: Вака ако гледаме Јувентус досега требаше да банкротира заради ненормалното трошење на паричните средства, но сепак е најстабилниот тим во Италија во моментов, гледано од финансиски план. Интер и Милан се познати по тоа што со години беа водени од Морати и Берлускони, и не штедеа пари кога стануваше збор за нивните омилени тимови, но сепак пак ќе повторам мене ми е чудно како тие (навидум) учени луѓе не забележале или пак предвиделе дека нивното трошење на огромни парични средства може да биде кобно за Миланските клубови.
Лацио и Интер не ги ставив тука, дека тие истотака едновреме имаа финансиски проблеми, но претседателите им се сменија, ова важи и за Фиорентина која после тоа што им се деси во 2001, на чело седна Дела Вале кој засега солидно го раководи тимот. Парма не ја спомнувам дека кај нив главниот спонзор им банкротираше

Или ова е можеби еден вид на Карма за тоа што се случи во 2006 :icon_mrgr:

Сепак и сам се надевам знајш колку е ниско да си го продајш тимсиот автобус ито да речиш дека е поради трошкој кој ги прави. Нема тим во светот што го има тоа направено...
Медиумите тоа чекаат одма пресметки за трошкови да направат. Си имаат нова превозна компанија со поголем автобус не гледам причина зошто да не го продадат автобусот.

И ако добро се сеќавам вие пред една година земавте нов автобус, што му направивте на стариот? Сигурно не ви остана паркиран со издишани гуми. :D

Медиумите тоа чекаат одма пресметки за трошкови да направат. Си имаат нова превозна компанија со поголем автобус не гледам причина зошто да не го продадат автобусот.

И ако добро се сеќавам вие пред една година земавте нов автобус, што му направивте на стариот? Сигурно не ви остана паркиран со издишани гуми. :D
:D Не ни остана ама ние земавме нов клубски автобус, a тоа дека било за трошкови го извади SKY кој тешко грешат вакви работи :) .. Не знам можеби грешам ама за мене да продај клубот тимскиот авботус е најниско нив. Замисли дури бреша има автобус нивни

:D Не ни остана ама ние земавме нов клубски автобус, a тоа дека било за трошкови го извади SKY кој тешко грешат вакви работи :) .. Не знам можеби грешам ама за мене да продај клубот тимскиот авботус е најниско нив. Замисли дури бреша има автобус нивни
Да останеш без тимски автобус е најниско ниво, а да си најдеш компанија што ќе те вози и рекламира е друго. Направивте дека до толку немаат 150.000 евра за да си купат нов автобус. :icon_mrgr:

Абе што не си земат даблдек автобус заедно со комшиките, горниот дел црвено-црн, долниот сино-црн или обратно како сакаат. Паре су скупе,ск е оскудација :D

Kakov penal za Roma hahahahahhahaha

Nepostoecki penal za Roma sviren od sudijata Di Bello, edvaj Roma se plasirase vo slednata faza. Skandalozno e da pobedis vo Coppa so pomos na sudiite, ednostavno vo posledniot period Roma i nema igra i rezultati, ama ima favoriziraje nenormalno.

Garcia ne svira vishe?

Последно уредено:
Катастрофална игра од Рома, незнам како планираат да се борат за титула со онаква игра, ни организирана одбрана, ни организиран напад, неможеа на Емполи кој играше со играчi од втора постава да ги издоминираат.

Последно уредено:
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom