Толстој
екс Бомбастичен
Па Сампдорија - Џенова е утакмица нешто како Шалке - Баер Леверкузен во Бундес Лигата 
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Termin nedeljom u 15.00 i derbi kola u 20.30 časova garantovao je najbolji fudbal na svetu. Popodnevna druženja sa Simonom Venturom i nekim čudnim ljudima u šarenom studiju u kojem se zbijaju šale na italijanskom koji ne razumemo, ali nam ipak deluju simpatično da razvučemo osmeh i da zamišljamo o čemu to Žabari pričaju.
Poslednja decenija prošlog veka ostaće upamćena u fudbalskim almanasima kao epoha najjače lige koju je svet ikada video. Njegovo veličanstvo Kalčo. Serija A je tada bila suva esencija najboljeg mogućeg fudbala. Gladijatorska arena kao u Rimu dva milenimujma ranije. Ko se tada nije oprobao u Seriji A propustio je najteži filter i priliku da vidi gde je njegovo mesto među najboljima.
Bilo je to vreme Sedam sestara. Juventus, Milan, Inter, Roma, Lacio, Fiorentina i Parma. Imali su pare, moć, stil, svetske zvezde i trenerske mozgove. I iznad svega toga lutkare koje su vukli konce. Sedam Donova. Sedam prebogatih familija koje su nemilosrdno upumpavale stotine miliona nemačkih maraka (ili milijardi lira) u stvaranje dinastija koje će od Kalča napraviti do tada neviđen fudbalski spektakl.
Anjeli, Berrluskoni, Morati, Kranjoti, Sensi, Čeki Gori i Tanci. Kakvi tipovi!
ЦЕЛ ТЕКСТ

100 пати се наежив додека читав![]()
Не можеме да го преболиме грабежот, многу јак играч ни земавте пред нос, ние 4 години се бориме за него а вие за 1 минута го земавте, браво за Галијани што успеа играч кој вредеше 20 милиони за го земе за 2.Овие од FC Inter Fans Macedonia станале бетер од Панче. Денес повеќе слики и статуси имаат за Черчи него за Подолски.![]()

Не можеме да го преболиме грабежот, многу јак играч ни земавте пред нос, ние 4 години се бориме за него а вие за 1 минута го земавте, браво за Галијани што успеа играч кој вредеше 20 милиони за го земе за 2.![]()

Не можеме да го преболиме грабежот, многу јак играч ни земавте пред нос, ние 4 години се бориме за него а вие за 1 минута го земавте, браво за Галијани што успеа играч кој вредеше 20 милиони за го земе за 2.![]()
Знам бе и мене не ми се свиѓаат такви натписи, му се јавиле на Черчи и му рекле да не потпишува со Милан.Премногу значење давате на играч кој ви го земале мислиш се работи за Ројс и Роналдо. Такви селски работи прават Панче и компанија Супер Спорт и долу коментари на дечишта аауууу кој е овој.
Ги следам често на фб и до пред еден месец леле кај нас ќе дојде му се јавиле преку телефон, Мурињо не го пушта Торес... итн
Сега тие коментари ги избришале, педери сте бе на сите ќе ви подарам диња.![]()
![]()

Ај баш би сакал да видам што му фали на Подолски?ja би разбрал да правиш заебанции за Черчи што сам по себе не ништо посебно ако Интер не го донел ... Подолски![]()
![]()
Ај баш би сакал да видам што му фали на Подолски?
Еве просветлиме со стручна експертиза ти се молам.
Освои светско со 54 минути играњепа ако тоа што е отеран од Арсенал, тоа што пред да дојде таму испадна со Келн во втора лига, тоа што пред да иде во Келн беше најслаб шпиц што пипнал топка во Баерн и технички има кариера од две-три асални години ако му се изземат сите овие години мотање и не правење ништо асално не ти е доволно, ондак ништо. Топ е закон е.