Serie A 2014/2015

• Креатор на темата Креатор на темата Mondonico
  • Време на започнување Време на започнување

Кој да ја отвори новата тема?

• Вкупно гласачи
    96
Статус
Затворена за нови мислења.
А демек кажа нешто што не е вистина...

Ти или јас како обични фанови можеме се да зборуваме... но тој е професионален фудбалер, и за ваква изјава се освен казна е премалку за него. И не му е првпат вакво нешто да прави во јавноста, ама ајде... Затоа пишав дека е едно скалило подоле од тројцата горенаведени што ги пишав, не му личи како професионалец, не му личи ни на годините... исти памет како Зденко има.
Ако сака да каже дека Јувентус пак мести, нека земе и нека докаже, а не вака да испаѓа демек фраер пред камери.... Јувентус како клуб може одма тужба да му удри за неговите изјави, ама по се изгледа несакаат да се занимаваат со едно неизживеано лигле.

Најди ми изјава од Дел Пиеро, Буфон, Маркизио, Келини како фудбалери со најдолг стаж во Јувентус, како зборат нешто против другите тимови во Италија

Ти или јас како обични фанови можеме се да зборуваме... но тој е професионален фудбалер, и за ваква изјава се освен казна е премалку за него. И не му е првпат вакво нешто да прави во јавноста, ама ајде... Затоа пишав дека е едно скалило подоле од тројцата горенаведени што ги пишав, не му личи како професионалец, не му личи ни на годините... исти памет како Зденко има
Разбери ја нервозата која мора да се појави, човекот е цел живот во Рома се има израдувано само на едно скудето, оваа година му е веројатно последна како првотимец, не дека нема да игра и догодина... Јесда оваа утакмица ништо нема да реши кој ќе го освои скудетото ама Рома оваа година е блиску како можеби само еднаш што била у задњиве 13 години... И се дешава ова, повторно тенденциозност на судиите кога игра Јуве. Како што трчаат сите на терен да бараат пенал, мора и изјави да се даваат, што ако се помине неприметно, нема никаков притисок да се створи кон судиите...Друго е вака, неможе секоја 50/50 одлука да биде во корист на Јуве, а да не збориме за тие што се 0/100 а сепак се свират за Јуве...
Не ме сфаќај погрешно, не викам дека Јуве е слаб или дека осваја со судии, заслужено освајаат задњи три години, ама факт е дека судиите ги гледаат Јуве и Милан со други очи

И само да додадам дека оваа изјава е дадена веднаш кога пристигнал во Рим... значи не е дадена веднаш после натпреварот кога емоциите/нервозата сеуште се активни. Значи свесно го мисли тоа, е затоа ќе треба и мора да си попие една казна, ама не верувам ништо овие од ФИГЦ да направат

Најди ми изјава од Дел Пиеро, Буфон, Маркизио, Келини како фудбалери со најдолг стаж во Јувентус, како зборат нешто против другите тимови во Италија
Немале потреба. :D

И само да додадам дека оваа изјава е дадена веднаш кога пристигнал во Рим... значи не е дадена веднаш после натпреварот кога емоциите/нервозата сеуште се активни. Значи свесно го мисли тоа, е затоа ќе треба и мора да си попие една казна, ама не верувам ништо овие од ФИГЦ да направат
Лотито ќе среди за казна :X3:
:oops:Упс и вас не ве сака :D

Последно уредено:
И ако на нас ни требаа десетина слики, гифови и клипчиња за да видиме што се случило и уште да не ни е јасно, тогаш што останува за судија кој тоа го гледа само еднаш и во живо?! Не е лесно ни да си судија, мене ми е феноменално кога помошните судии ќе ги видат оние мали офсајди... Првин ги убиеш од пцуење, потоа режисерот го враќа тој момент и ти онака потиштен: ’а бе, мал беше, можеше да не суди’... :D

http://vukajlija.com/k-o-penal-na-ivici-sesnaesterca/111193

1:37

Можеби најдобра слика.
1781533_10152336739962411_4539994364099721139_o.jpg
od los agol e slikata..vaka izgleda kako da e metro nazad desnata noga no spored mene negovata desna noga se naogja tocno nad belata linija (vazdusno gledano)

Го чекам денот кога Тоти ќе се повреди и предвреме ќе се пензионира т.е веќе му помина времето ама ај...

Не знам за вас ама јас уживав во вчерашниот натпревар буквално...едноставно колку грешки да имаше Роки сепак сето тоа го прави едно италјанско класично дерби..утакмицата ми делуваше како во старите добри времиња кога имаше прејаки дерби во Италија со многу жар и страст и секако квалитетен фудбал..најбитното е тоа што конечно се појави екипа која можи да му парира на Јувентус и со самото тоа се ствара поголем ривалитет...публиката урлаше,притисок од сите страни, да фрчат оштри стартој,провокации ти реков ми рече...Welcome to Seria A

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom