Serie A 2014/2015

• Креатор на темата Креатор на темата Mondonico
  • Време на започнување Време на започнување

Кој да ја отвори новата тема?

• Вкупно гласачи
    96
Статус
Затворена за нови мислења.
После овој мачен натпревар нема ’калчо солидарност’, во среда навивам за ЦСКА Москва. :)[DOUBLEPOST=1410630956][/DOUBLEPOST]Добро, не ми е јасно како може толку физички да не се спремни Емполи. Па не можеа да го издржат и ова депресивно темпо што го наметна Рома...

Последно уредено:
Рома ептен на мускули, да не беше фрљотката на Раџа веројатно и 0:0 ќе завршеше. Сепак не е толку страшно, претпоставувам уште им се тешки нозете од припреми и слично. Имаат страшна екипа за оваа лига и очекувам пак да не предизвикаат за прво место.
Дестро ме разочара искрено, буквално цел натпревар оди на терен, никаква активност, нит да се врати малку топка да прими, нит да побрка малку во одбрана, ништо апсолутно.

Единствен проблем кај Рома беше пристапот кон натпреварот. Второ полувреме оладија како да водат 3-0, премногу се опуштија, точно Емполи премногу слаби, ама запни дај уште еден гол па после можеш малку да се опуштеш. Мајкон за две секунди со Флоренци направиа 100% шанса, значи доколку сакат можат, ама премногу несериозност, Мајкон можеше да бира кај да шутира, тој правше лжњаци и лобуваше, да не ја имав на спортска ќе сакав да и го плеснат еден во 60-70мин па да видам после како ќе играа.
Лошата игра на Рома а посебно во нападот се должи и на одсуството на Жервињо и Тоти, па и Итурбе кој се води на некој начин како првотимец со овие двајца.

Јуве вечер во доста шарен состав, може да биде интересно. Ако помнам добро последниве три сезони на Јуве му одеше доста лесно со Удинезе, баш ме интересериа дали и вечерва ќе биде така.

Одбраната на Јуве доста ослбанта, средина повторно со Маркизо како региста, а го нема ниту Видал, единсетвено нападот е какошто треба.

А и интересно е да се види што ќе направи Мр. Бин во Удинезе... :)

Многу ми е бавен некако италијанскиов фудбал и затоа од страна изгледа премногу лежерен и лесен. Играат како без душа играчиве, многу статички и како без емоции. Самиот фудбал уште повеќе тоне затоа и од година во година им паѓа рејтингот.
Никако неможе со другите лиги да се спореди.
Многу бавна игра и на Рома и на Емполи денес од моја гледна точка, многу тактички се игра и се чека на грешка...но како и да е битно забележани три бода.
DAJE ROMA!!!

Јас пак поради таа тактичка и бавна игра го сакам италијанскиот фудбал. Англичанине со онаа брза игра неможам да ги смислам.

Само да ме видите како играм Фифа, тактички:pos:

Единствен проблем кај Рома беше пристапот кон натпреварот. Второ полувреме оладија како да водат 3-0, премногу се опуштија, точно Емполи премногу слаби, ама запни дај уште еден гол па после можеш малку да се опуштеш. Мајкон за две секунди со Флоренци направиа 100% шанса, значи доколку сакат можат, ама премногу несериозност, Мајкон можеше да бира кај да шутира, тој правше лжњаци и лобуваше, да не ја имав на спортска ќе сакав да и го плеснат еден во 60-70мин па да видам после како ќе играа.
Лошата игра на Рома а посебно во нападот се должи и на одсуството на Жервињо и Тоти, па и Итурбе кој се води на некој начин како првотимец со овие двајца.

Опуштено некако излегоа. Љајич беше најслаб поединец на теренот за Рома без никаква идеја.
Дестро исто не покажа многу, но тоа е повеќе кривица на Љајич и Пјанич.
Никаков сервис не добиваше.

Манолас МОТМ. Досега покажа дека е добра замена за Бенатија.

http://gfycat.com/ThatPastGlassfrog
https://vine.co/v/Oa12Ov3Zbti

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom