Се надевам дека нема да си замине. Иако е Рома ривал на Јуве, сепак глупо ми е да се ослабне на таков начин.
Него, инспириран од дискусијата за капитените во ПЛ, може некој да ми каже кој ќе биде капитен на Интер сезонава?
И јас искрено сакам Видал да остане, сакам целокупно лигата да се подигне на едно поголемо ниво, во последните години на ништо не личи, освен Јувентус, другите екипи се како супермаркет за тимови како Баерн. Челзи, ПСЖ, Реал,Барса итн .. еве сега гледам овие Милан не се толку моќни еден Черчи да го земат па човекот ќе заврши во Атлетико Мадрид, не дека Черчи е некоја ѕвезда, ама лани имаше страшна сезона, топ играч за во сериа а, даваше голови и делеше асистенции подеднакво, зошто да заврши во Атлетико а не во Милан?
За Квадрадо, тешко дека Фиорентина ќе го задржи, но доколку Бенатија и Видал останат тоа ќе биде добар знак. Рома лани продаваше ради тоа што немаше приходи, немаше спонзор на дресот, сами си правеа дресови(Асикс ги изработуваше, но таа фирма не беше спонзор), не играа ЛШ, затоа Ламела и Маркињос беа жртви. Со редовно играње во ЛШ до изградбата на новиот стадион, Рома ќе биде во можност да си ги задржи најдобрите играчи, веќе од 2016 година ќе може дури и по малку да се луксузира

Јуве веќе неколку години одлично функционираат како клуб, еве веќе и Рома, сега гледам кај Интер со новиот газда работите тргнаа во добар правец, тоа што се случува во Интер ми е како дежаву кога во Рома дојдоа американците.