Serie A 2014/2015

• Креатор на темата Креатор на темата Mondonico
  • Време на започнување Време на започнување

Кој да ја отвори новата тема?

• Вкупно гласачи
    96
Статус
Затворена за нови мислења.
Ех лесно е да се курчиш ко знаеш дека си јак,ја знам како стои Лацио годинава,ама секако ќе се појвам.реметот ќе биде ваш ако ве лупнат до земја:D.

Па јас Рома и кога е јака и кога е слаба се курчам на сите тимови од северот:pipi:

Јуве без Видал може да остане на врвот, ама Рома без Бенатиа малку потешко. Покрај тоа, убаво вели Ди Марцио. Јуве нема продадено ѕвезда од тимот последните 5 години и се единствени во тоа од Италија. Лошо би било за Рома доколку првата посериозна сезона веднаш продадат играч како Бенатиа, кој е екстра дефанзивец.

Јуве без Видал може да остане на врвот, ама Рома без Бенатиа малку потешко. Покрај тоа, убаво вели Ди Марцио. Јуве нема продадено ѕвезда од тимот последните 5 години и се единствени во тоа од Италија. Лошо би било за Рома доколку првата посериозна сезона веднаш продадат играч како Бенатиа, кој е екстра дефанзивец.
Шансите Бенатија да биде продаден се минимални. Уште кога Сити напнаа за него, Сабатини јавно излезе на прес и ги исмеја сите со изјавата дека послабата нога на Бенатија вреди 30мил, па играчот би бил достапен за 61мил. После таа изјава сега не верувувам дека ќе се избламира цела управа на чело со Сабатини да го дадат за "само" 30-35мил. Моментално постои една варијанта каде Бенатија го гледам како продаден, а таа е кога Манчестер Јунајтед би пратил некоја луда понуда, Сабатини рече 61мил, но за 50мил или 40мил + некој играч на Јунајтед се реални и доста примамливи понуди. Реков Манчестер бидејќи повеќето големи клубови завршија со купување на дефанзивци, Мурињо денес испадна со изјава каде кажа дека не се заинтересирани за Бенатија.

Шансите Бенатија да биде продаден се минимални. Уште кога Сити напнаа за него, Сабатини јавно излезе на прес и ги исмеја сите со изјавата дека послабата нога на Бенатија вреди 30мил, па играчот би бил достапен за 61мил. После таа изјава сега не верувувам дека ќе се избламира цела управа на чело со Сабатини да го дадат за "само" 30-35мил. Моментално постои една варијанта каде Бенатија го гледам како продаден, а таа е кога Манчестер Јунајтед би пратил некоја луда понуда, Сабатини рече 61мил, но за 50мил или 40мил + некој играч на Јунајтед се реални и доста примамливи понуди. Реков Манчестер бидејќи повеќето големи клубови завршија со купување на дефанзивци, Мурињо денес испадна со изјава каде кажа дека не се заинтересирани за Бенатија.
Се надевам дека нема да си замине. Иако е Рома ривал на Јуве, сепак глупо ми е да се ослабне на таков начин.

Него, инспириран од дискусијата за капитените во ПЛ, може некој да ми каже кој ќе биде капитен на Интер сезонава?

Се надевам дека нема да си замине. Иако е Рома ривал на Јуве, сепак глупо ми е да се ослабне на таков начин.

Него, инспириран од дискусијата за капитените во ПЛ, може некој да ми каже кој ќе биде капитен на Интер сезонава?

Ранко такопрезимени Ранокија.

Иначе и јас не верувам Бенатија да си иде,не личи на таков човек Сабатини.

Ако ништо друго, барем сега гледаат да не продаваат за кило семки.... решени се посериозните тимови да ги задржат играчите кај себе, или пак во краен случај ако дојде до некаков трансфер на некој поединец, гледаат што поскапо да го продадат.
Таква е ситуацијата со Видал, Бенатиа и Квадрадо... тимовите несакаат да се одкажат од нивните услуги, НО ако дојде до нивна продажба, епа тогаш спротивниот тим ќе треба да ја протне раката подлабоко во џебот.
Сигурно се сеќаваме на продажбата на Милан пред 2 сезони, кога пола од тимот им се пензионираа, а пола ги дадоа за кило семки. Замисли ти да ги дадеш Ибра и Силва во пакет за 60 милиони евра :facepalm:. Вака поединечно Т. Силва го продале за 40, додека Ибрахимовиќ за 20 милиони :tapp:. Башка што сеуште во лигата постојат тимови како Удинезе, Палермо и уште 2-3 тима, кој да им побараш играч за еве одприлика 10 милиони, одма ќе ги навлажнат гаќите.

Морам да признаам, дека колку и да е мизерна лигата, сепак тимовите (барем оние што се на врвот на табелата) почнуваат да се опаметуваат по малце

И јас искрено сакам Видал да остане, сакам целокупно лигата да се подигне на едно поголемо ниво, во последните години на ништо не личи, освен Јувентус, другите екипи се како супермаркет за тимови како Баерн. Челзи, ПСЖ, Реал,Барса итн .. еве сега гледам овие Милан не се толку моќни еден Черчи да го земат па човекот ќе заврши во Атлетико Мадрид, не дека Черчи е некоја ѕвезда, ама лани имаше страшна сезона, топ играч за во сериа а, даваше голови и делеше асистенции подеднакво, зошто да заврши во Атлетико а не во Милан?
За Квадрадо, тешко дека Фиорентина ќе го задржи, но доколку Бенатија и Видал останат тоа ќе биде добар знак. Рома лани продаваше ради тоа што немаше приходи, немаше спонзор на дресот, сами си правеа дресови(Асикс ги изработуваше, но таа фирма не беше спонзор), не играа ЛШ, затоа Ламела и Маркињос беа жртви. Со редовно играње во ЛШ до изградбата на новиот стадион, Рома ќе биде во можност да си ги задржи најдобрите играчи, веќе од 2016 година ќе може дури и по малку да се луксузира:rolleyes:
Јуве веќе неколку години одлично функционираат како клуб, еве веќе и Рома, сега гледам кај Интер со новиот газда работите тргнаа во добар правец, тоа што се случува во Интер ми е како дежаву кога во Рома дојдоа американците. :)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom