Serie A 2014/2015

• Креатор на темата Креатор на темата Mondonico
  • Време на започнување Време на започнување

Кој да ја отвори новата тема?

• Вкупно гласачи
    96
Статус
Затворена за нови мислења.
Вие за јуве и рома дебатирате дека ќе бидете во блиска трка за титула а заборавате дека Икарди кога ќе се врати од повреда сите пресметки ви паѓаат во вода :/

брат се е тоа ок, затоа реков мое мислење е дека Рома е шпринтерка, и не е за долги стази поготово сега со ЛШ .. Сега е почеток и имаат сила, ама за 2-3 кола ќе мора да стави од втора постава пошто ептен ќе пресисаат вашите првотимци .. Калчото е маратон а не 100 метри слободно :)

Која црна сила и кои црни првотимци, кога на нас ни нема пола од првиот состав, а и полека со тој згуснат распоред се навикнуваме .. вчера не играа Кастан, Де Роси, Итурбе, Ешли Кол, Мајкон, повредени ни се плус и Астори,Ујчан и Бориело, а замисли веќе подолго време ни го нема клучниот играч во средниот ред, Кевин Стротман, тоа е исто како вие да играте без Видал. За седум дена веќе изигравме три натпревари(ЦСКА,Кајари и Парма) и трите ги победивме, засега тоа ти што го зборуваш нам ни се случува и сега за сега добро се снаоѓаме, па ќе видиме што ќе биде во блиска иднина, односно на дуеите со Јувентус и Манчетер Сити кои доваѓаат веднаш по мечот во Сабота со Верона. Јас тебе убаво те сваќам, не мора да ми објаснуваш за Калчото каков вид на трка е, но ти некако не можеш да ме сватиш :)

Која црна сила и кои црни првотимци, кога на нас ни нема пола од првиот состав, а и полека со тој згуснат распоред се навикнуваме .. вчера не играа Кастан, Де Роси, Итурбе, Ешли Кол, Мајкон, повредени ни се плус и Астори,Ујчан и Бориело, а замисли веќе подолго време ни го нема клучниот играч во средниот ред, Кевин Стротман, тоа е исто како вие да играте без Видал. За седум дена веќе изигравме три натпревари(ЦСКА,Кајари и Парма) и трите ги победивме, засега тоа ти што го зборуваш нам ни се случува и сега за сега добро се снаоѓаме, па ќе видиме што ќе биде во блиска иднина, односно на дуеите со Јувентус и Манчетер Сити кои доваѓаат веднаш по мечот во Сабота со Верона. Јас тебе убаво те сваќам, не мора да ми објаснуваш за Калчото каков вид на трка е, но ти некако не можеш да ме сватиш :)
Па ние уствари игравме без Видал минативе 3-4 утакмици :icon_mrgr:

Нели глеате уште од сеа им се тресе гзето на Јувенташиве па сеа "лани не игравте лш, па дали имате тренер што ги оспособувал, ова е трка не е шпринт" абе дајте ваму Јуве да се играмооо играмоооо играмоооо :D

Еве тоа што го зборам на сладоледџијата, дека ние моментално сме во таква лоша ситуаија за која тој предвидува дека ќе ни се случи почетокот на Март доколку минеме групи во ЛШ

Roma emerge even stronger
Although Roma thanked Miralem Pjanic's brilliance for a crucial win in Parma, Jeremy Lim thinks their true strength lies in the depth of their squad.

roma-group-parma490ai.jpg

The Scudetto showdown between Juventus and Roma had seemed poised to deliver us its first upset of the season on Wednesday. At the time Miralem Pjanic stepped up to take his 88th minute free-kick, the Bianconeri were demolishing Cesena 3-0 while, 250 km to the east, Parma were holding Roma 1-1. Then Pjanic swerved a spectacular effort into the top right corner of Antonio Mirante’s net, and his team rejoined Juventus at the top of the table.

Dropping points at the Tardini might have proven costly. In a week’s time, Roma take on Juventus in a direct battle for supremacy. “How did we resolve the situation? We gave Pjanic the ball and watched him score a genius free-kick,” Rudi Garcia concluded after the match, his relief as apparent as his joy. The Coach made five changes to the starting XI that had beaten Cagliari days earlier, not-so-subtly emphasising his earlier point that the Giallorossi had enough depth to handle the injuries presently eroding the team.

Some frailty was inevitable amidst the rotation, Mapou Yanga-Mbiwa losing Paolo De Ceglie for the Juventus-loanee to net Parma’s equaliser and temporarily swing the advantage his parent club’s way. In another instance, Roma would have been punished. Yet in the same week that Garcia turned to Pjanic’s flair to help bring their dreams into focus, the value of the team again presented itself. With Daniele De Rossi out for the interim, Seydou Keita managed the situation in midfield perfectly. Jose Holebas made his club debut and proved both to be a handful going forward as well as committed defensively.

“What a good Coach does is show the players how they can be brilliant,” Garcia explained. “All of them are important and with this series of injuries, I have at least been shown that I have many great men to rely on.”

No-one surprised more than Adem Ljajic, who linked up well with his fellow forwards, grabbing the opener after a fantastically-worked move involving Francesco Totti. Previously accused of not being as decisive as his skills demanded, and indeed with his Roma career believed to be on the brink, the Serb’s first goal in seven appearances could prove pivotal in many ways for his season ahead.

Team spirit and unity also couldn’t stand higher at this point. Mattia Destro had been pinpointed as a source of potential trouble after his angry reaction to being substituted versus Cagliari. Instead, the 23-year-old was one of the first to celebrate the winner against Parma with Pjanic - the man who replaced him at the weekend.

Following his international controversy, Douglas Maicon has found the required serenity within the club to prove a force of nature down the right flank once more this term. Even Ashley Cole doesn’t seem scared of his new teammates anymore, as he was pictured at the centre of a group photo on the flight back from Parma.

The rest of the squad have underlined that everyone has the potential to be a key player under Garcia. While Roma have suffered their share of misfortune on the injury front, they’ve continued making their own luck on the field. All of which bodes ahead of a key week which sees the club travel to take on Manchester City and then Juventus.

Нели глеате уште од сеа им се тресе гзето на Јувенташиве па сеа "лани не игравте лш, па дали имате тренер што ги оспособувал, ова е трка не е шпринт" абе дајте ваму Јуве да се играмооо играмоооо играмоооо :D
не се плашиме бе, искрено ја би мењал да игра Јуве финале во ЛШ отколку да освоиме титула во Сериа А .. Не ме "пали" веќе Сериа А :X3:

не се плашиме бе, искрено ја би мењал да игра Јуве финале во ЛШ отколку да освоиме титула во Сериа А .. Не ме "пали" веќе Сериа А :X3:
И на крај ќе изгубите во финале на пенали и win win ситуација за сите што го хејтаат Јувентус. Нит титула во Серија А, нит титула во ЛШ.
coffee.gif

ова некако не го кажа у шампионски стил, правите шампиони не размислуваат така:)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom