Serie A 2013/14

• Креатор на темата Креатор на темата Клипче
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе го освои скудетото во сезоната 2013/14?

• Вкупно гласачи
    367
Статус
Затворена за нови мислења.
Се на се Киево и Парма се дефинитивно тоа што им фали на Серија А... и не ме цитирајте за Киево, тие што пратат подолго Серија А, ќе се сетат на ова, нивната прва сезона во лигата :cuc:

2co2y9x.jpg

Со Дел Нери на клупата :)
Амаури, Перота,и Барзагли беа дел од тимот таа година ако не сум грешка o_O

Легротаље, Бароне, Перота, Коради, Косато, Бироф... А имаше и онака вистински легенди на тимот што цела кариера ја поминаа во Киево. Лучиано, Пелисие, Д'Ана, Д'Анџело.

Легротаље, Бароне, Перота, Коради, Косато, Бироф... А имаше и онака вистински легенди на тимот што цела кариера ја поминаа во Киево. Лучиано, Пелисие, Д'Ана, Д'Анџело.

Тој првиот мртвиот и кај нас играше :facepalm::facepalm::facepalm: (ако добро памтам)

Лупатели, Легротаље, Бароне, Корини, Лусиано алиас Ериберто:), Перота, Коради, Косато, Марацина, Камара, Лана, Д'Ана, Мајеле (бог да го прости).
Амаури не беше дел од тимов.

Памтам во Киево имаше двајца африканци со фалсификувани пасоши и имиња. :icon_lol:

EDIT , Амаури не бил од таа генерација.
Сега ме потсети баш и на Корини , сегашниот тренер, а и на Легро, Бароне ,Коради ... екипиште беше Киево во тој период.

Фиорентина тоа го освои со 4-место и директно е во групи .

Добро се погоди Фиорентина да е највисоко пласирана екипа од тие што ќе идат ЛЕ. Ама еве лани од Англија, само Тотенхем играше квалификации(плеј-оф поточно), а заврши 5-ти. Виган и Свонси влегоа директно,

На табланет со 101 се искачаше така? Епа за секој случај Јуве направи 102 да нема недоумици :)

Уште ова и толку

10372562_718601124850272_3869029063034983484_n.jpg
[DOUBLEPOST=1400458493][/DOUBLEPOST]
Bn9Pj4mIAAASNKm.jpg:large

Eve sme ovdeka site slavime zaedno

Sent from my Magdonos v520 using Tapatalk 2.0

Последно уредено:
Сеа Парма директно ли е у групи или квалификации ке играт.

Sent from my ST21i using Tapatalk

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom