Serie A 2013/14

• Креатор на темата Креатор на темата Клипче
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе го освои скудетото во сезоната 2013/14?

• Вкупно гласачи
    367
Статус
Затворена за нови мислења.
10338767_731067500265370_2304255569198919933_n.jpg

Реформите победија ! Парма во Европа !

Рома ги загуби последните 3 дуели
Интер им пушти на Киево.
Милан - Сасуоло = 3 црвени картони
Торино промашува пенал во 94 минута
Парма со лидерите Касано и Скелото повторно се во Европа
Милан и Торино си останаа со к.рот во уста :D
Јувентус освои 102 бода. хехехе
Кој вика дека Серија А не е интересна.

Змејски секоја чест :cuc:, да одвоиш место во КФВ и за Парма

Е вака може. :D

dragonsky сигурно вечерва ќе се праиш стап а?:гик::D Ако заслужено(y) со среќа во кв. за лига европа. Драго ми е за Парма има многу квалитетни играчи што го носеле тој дрес а потоа и нашиот:)

Само не ми е јасно зошто чекаа 93та минута за да наместат..што демек да не боли повеќе поразот ? хехееее :sneaky:[DOUBLEPOST=1400446265][/DOUBLEPOST]Не идат во ЛЕ седмите, немаше да се нервирам за џабе тука :D
Има еден мит кој вели дека кога резултатот не е во твоја корист, утакмицата не е наместена...:)

Ептен ми е ќеиф што Парма влегоа у ЛЕ.... (y)

Рома ги загуби последните 3 дуели
Интер си ја наместија со Киево.
Милан - Сасуоло = 3 црвени картони
Торино промашува пенал во 94 минута
Парма со лидерите Касано и Скелото повторно се во Европа
Милан и Торино си останаа со к.рот во уста :D
Јувентус освои 102 бода. хехехе
Кој вика дека Серија А не е интересна.

Змејски секоја чест :cuc:, да одвоиш место во КФВ и за Парма

@Џонтра Волта и вака може :icon_mrgr:

Пер, греота е таков глуп гол за местење да го збориш - Ја очоболев цело второ полувреме, и врска немаше од пуштање - едноставно со глупата игра на Моронцари, Интер нема игра, а Обина си шутна од 450м и Каризо е морон =/ Друга шанса ја не видов.

Само не ми е јасно зошто чекаа 93та минута за да наместат..што демек да не боли повеќе поразот ? хехееее :sneaky:
забраеле да му кажат на Росати да не брани пенал ако има кога ја договарале :mad:
изгледа не си ја глеал цела утакмицава,само последните мин а? :X3:
не викам дека не беше сумљив пеналот али ако сакаа да им ја пуштат Фиорентина немаше да чекаат 93 или пак да им дадат 2 гола,него опуштено со млади сили ќе излезеше на терен Монтела и ќе си тепаше Торино0-2,0-3
јес да имаше сомнителни неколку потези на одбранава,поготово Пасквал изигра ептен лабаво,затоа и го прекоманда Варгас таму а место него Ребич влезе,не викам не
ај ваљда ќе се појача Парма нареднава сезона и ќе изгураат бар групи ЛЕ (y)

Il Presidente Ghirardi del Parma e' il primo tifoso. Eccolo in Curva Nord in mezzo ai nostri tifosi

ZTdKY8R.png

:love::love:[DOUBLEPOST=1400447142][/DOUBLEPOST]
забраеле да му кажат на Росати да не брани пенал ако има кога ја договарале :mad:
изгледа не си ја глеал цела утакмицава,само последните мин а? :X3:
не викам дека не беше сумљив пеналот али ако сакаа да им ја пуштат Фиорентина немаше да чекаат 93 или пак да им дадат 2 гола,него опуштено со млади сили ќе излезеше на терен Монтела и ќе си тепаше Торино0-2,0-3
јес да имаше сомнителни неколку потези на одбранава,поготово Пасквал изигра ептен лабаво,затоа и го прекоманда Варгас таму а место него Ребич влезе,не викам не
ај ваљда ќе се појача Парма нареднава сезона и ќе изгураат бар групи ЛЕ (y)
Реално си играа поприлично добро Фиорентина, и дури ме изненадија со релативно офанзивната игра ама последните 10ина минути не се ни движеа буквално како да сакаа да им дадат шанса на Торино гол да дадат па кога видоа дека овие не ги бива мораа некој потег да направат во шестнаесетник за фаул.

Сеедно, битно Фиорентина не изгуби, Парма победи и тоа најбитно :D

едит: А да тој хрватот Ребиќ ми изгледа како интересен играч т.е. единствен беше што покажуваше живот у последниве минути :ROFLMAO:

Ама вака без заебанции, Парма имаат одлично тимче. Миранте, Молинаро, Гаргањо, Лукарели, Амаури, Паладино, Палета, Скелото (хехе), Маркиони, Касано...

Само им треба квалитетни замени да донесат летово, и да не се глупираат со продавање на главните играчи (Хинт: Удинезе). Оној дебелкото што им е претседател не ми изгледа како тип што е спремен да игра курташак со тимот. Знам го купи тимот негде 2008 година, кога беа во катастрофална финансиска позиција, и одма го назначи Раниери како нивни тренер, иако беше само кратко тренер на нив.

Се на се Киево и Парма се дефинитивно тоа што им фали на Серија А... и не ме цитирајте за Киево, тие што пратат подолго Серија А, ќе се сетат на ова, нивната прва сезона во лигата :cuc:

2co2y9x.jpg

Ама вака без заебанции, Парма имаат одлично тимче. Миранте, Молинаро, Гаргањо, Лукарели, Амаури, Паладино, Палета, Скелото (хехе), Маркиони, Касано...

Само им треба квалитетни замени да донесат летово, и да не се глупираат со продавање на главните играчи (Хинт: Удинезе). Оној дебелкото што им е претседател не ми изгледа како тип што е спремен да игра курташак со тимот. Знам го купи тимот негде 2008 година, кога беа во катастрофална финансиска позиција, и одма го назначи Раниери како нивни тренер, иако беше само кратко тренер на нив.

Се на се Киево и Парма се дефинитивно тоа што им фали на Серија А... и не ме цитирајте за Киево, тие што пратат подолго Серија А, ќе се сетат на ова, нивната прва сезона во лигата :cuc:

2co2y9x.jpg
Шо му фали на Раниери бе ? :D

Добар си е дебелкото, сега ќе треба да се покаже кои му се плановите со екипата. А се сложувам сто посто со ова што го кажа дека треба да се земат замени за моменталниве играчи. Искрено не би имал против ако продадат некои од фудбалериве само под услов ако се донесат квалитетни замени на нивно место.

Па кој ќе иде место финалистите од купот? пошо и наполи и фиорентина се веќе квалификувани?

2 екипи идат од пррвенствена табела и плус еден од куп. АКо нема кој од куп да иде, тогаш се отвара место за 3та екипа по табела. Со тоа што мислам дека тој што иде преку куп, ги рипа квалификациите и е пласиран директно во групи, ситуација која може ФИорентина да ја искористи како финалист.

Драма беше утакмицава во Фиренца. До некаде и жал ми е за Торино, цела сезона играат убав напаѓачки фудбал, али тоа е тоа. Фиоре и Торино се братски клубови и очекував поголем поклон, поготово кога видов дека Хегази игра, па накрај и Ребич и Бакич. Него друго ми е муабетот...нели Парма не добиле лиценца за во Европа!? Како ќе играат?

2 екипи идат од пррвенствена табела и плус еден од куп. АКо нема кој од куп да иде, тогаш се отвара место за 3та екипа по табела. Со тоа што мислам дека тој што иде преку куп, ги рипа квалификациите и е пласиран директно во групи, ситуација која може ФИорентина да ја искористи како финалист.

Фиорентина тоа го освои со 4-место и директно е во групи .

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom