Serie A 2013/14

• Креатор на темата Креатор на темата Клипче
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе го освои скудетото во сезоната 2013/14?

• Вкупно гласачи
    367
Статус
Затворена за нови мислења.
Ставрогрин ви се смееше бе, ние бевме со вас да ги поминете Атлетико...

Алцхајмер :')

Без разлика што има омраза од некои членови на форумов кон Јуве и се радуваат на негови неуспеси во Европа (а ги има многу во последно време), јас неколку години (5-6 да бидам попрецизен) ги поддржувам тимовите од Калчото во европските натпреварувања. Арно ама кога најдоброто од Италија не може да направи успех во втора лига Европа, тури и пепел на лигава. Ти ебам и титула и перика и се по список:place:

Без разлика што има омраза од некои членови на форумов кон Јуве и се радуваат на негови неуспеси во Европа (а ги има многу во последно време), јас неколку години (5-6 да бидам попрецизен) ги поддржувам тимовите од Калчото во европските натпреварувања. Арно ама кога најдоброто од Италија не може да направи успех во втора лига Европа, тури и пепел на лигава. Ти ебам и титула и перика и се по список:place:

Ти пак како се замараш небаре во Италија живееш и си Италјанец..па тие самите во Италија не се замараат за нивните колку вие тука ебаве Македонците :D......Гледајси го Јувентус и то е то..јас на пример само Интер гледам што ќе напрај..а Јувентус и Милан шо сакат нека прат посекако не се замарам со нив

E ako de vazno se smeevte.
Dali vie ili onoj sto se ubacuvase vo temata. Mene mi e toa sto premnogu se precenuvate.
Uste 10 godini nema da se vratat 4 mesta vo ls. Napoli kolku pari potrosija pak nisto. Ke ja vidime i Roma.
Nie so komsiite ke odmarame da vidime vie kolku ste sposobni. :D

Dali vie ili onoj sto se ubacuvase vo temata. Mene mi e toa sto premnogu se precenuvate.
Uste 10 godini nema da se vratat 4 mesta vo ls. Napoli kolku pari potrosija pak nisto. Ke ja vidime i Roma. :D

Не се смеевме поради тоа што ве елиминира Атлетико бидејќи тоа беше очекувано туку се смеевме поради вашите оптимистични постови пред дуелите со нив и најавите дека ќе ги елиминирате :pos:..јас разбирам фудбал е, топка се врти но сепак смешно беше :D

Uste 10 godini nema da se vratat 4 mesta vo ls. Napoli kolku pari potrosija pak nisto. Ke ja vidime i Roma. :D
Види бе, за четири места муабет правиш! Абе овие кај да е 2 места ќе имаат, ти за четири збориш:D[DOUBLEPOST=1398983894][/DOUBLEPOST]
Ти пак како се замараш небаре во Италија живееш и си Италјанец..па тие самите во Италија не се замараат за нивните колку вие тука ебаве Македонците :D......Гледајси го Јувентус и то е то..јас на пример само Интер гледам што ќе напрај..а Јувентус и Милан шо сакат нека прат посекако не се замарам со нив
Јас сум фрустриран вечерва од факинг Јуве и на сите страни се расфрлам со постови. Криво ми е што се прибрав од кај другар од куќа (скара, пиво и сите салтанати+ ќе го гледавме фудбалот) и сега место не ме држи и нема што друго да правам освен да искалувам бес овдека.

Без разлика што ништо не ни значи утакмицава, сепак мора да ги мочаме комшиите. Срамота е да изгубиме од еден од најжалните тимови на Милан у последниве 20тина години, не дека ние сме којзнае што ама од нив сме боље. Со нив се тешиме :icon_lol:

Без разлика што ништо не ни значи утакмицава,

Всушност, има големо значење... и двата тима се борат за влез во Европа... така да forca nereseno не доаѓа во обзир ни на едната, ни на другата страна

Всушност, има големо значење... и двата тима се борат за влез во Европа... така да forca nereseno не доаѓа во обзир ни на едната, ни на другата страна
Намерно пишав така де, нејќам Лига Европа да идеме од една страна, а од друга сакам да го победиме Милан. Така да дај Боже да го тепаме Милан и после да ни одземат 15 бодови ради тоа што Икарди му ја ебеше жената на Макси Лопез и да не играме ЛЕ.
coffee.gif

Срамота шампион на Италија 3 сезони по ред да не може да тепа една Бенфика. Ај да играа Парма , Фиорентина па и Интер :icon_lol: со Бенфика па да разберам. Али 3 сезони по ред човече и пак дупки у европа. Ради тоа Манчини беше шутнат од Интер па сеа ќе видиме што со Конте :icon_lol:.

Срамота шампион на Италија 3 сезони по ред да не може да тепа една Бенфика. Ај да играа Парма , Фиорентина па и Интер :icon_lol: со Бенфика па да разберам. Али 3 сезони по ред човече и пак дупки у европа. Ради тоа Манчини беше шутнат од Интер па сеа ќе видиме што со Конте :icon_lol:.

Бенфика не се ниту најмалку слаб тим, тие важат за добра и солидна екипа уште од пред 3-4 години кога што добро знаеле да изненадат во Европа. Ај коа сме веќе кај ЛЕ, романецот што ги преколнал бенфика да не освојат европска титула од тогаш немаат освоено титула во европа, па можда сезонава ќе ја скршат клетвата.

Бенфика не се ниту најмалку слаб тим, тие важат за добра и солидна екипа уште од пред 3-4 години кога што добро знаеле да изненадат во Европа. Ај коа сме веќе кај ЛЕ, романецот што ги преколнал бенфика да не освојат европска титула од тогаш немаат освоено титула во европа, па можда сезонава ќе ја скршат клетвата.

Абе ја не викам дека не се солидна екипа али Јувентус се шампиони 3 сезони по ред и тоа на Италија што е пак појако првенство него португалско. Факт е дека Конте не му иде у европа и не се ни потруди да се прилагоди за овие 2-3 години.

Се додека Серие А не се оправи, италијанските екипи ќе го папат во Европа. Сите лиги одат напред само нашава оди назад, тоа го прави конкурентноста на екипите. Колку повеќе конкурентни екипи во првенството, толку подобар квалитет не само на лигата туку и на играчите во секоја сезона ќе придонесе кон поодобри резултати во Европа. Во лигата се случува болна транзиција.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom