Serie A 2013/14

• Креатор на темата Креатор на темата Клипче
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе го освои скудетото во сезоната 2013/14?

• Вкупно гласачи
    367
Статус
Затворена за нови мислења.
Па реално гледано, тој се здиви на стари години, негде кога имаше 29/30 години... не ме изненадува сега ова од него :cuc:

^ Ако не се опорави Роси, Тони ќе биде печен за светското.

а да не скокнеше како ќе поминеше ? :D

му пишав на Предатор, не се знае дали Конте свесно ни је препуштил средината, не е ни битно тоа, победивте со не толку убедлива игра, победата ја направивте едноставна и многу рутинирана за жал, али таков е фудбалот(y)

Па зато ти велам добро што си скокна не беше кренат од удар туку си скокна да не се повреди фала богу и јас така би направил. Следејќи го овај Јуве под Конте сигурен сум дека свесно ви ја остави средината едноставно така прави Конте против тимови кои играат одличен фудбал на Контри.... како ида е добра утакмица

Не нема шанси тоа да се деси, за светско се бара голем напор и играње на секои 4 дена. Неможеш тоа да го очекуваш од 37 годишен играч. Башка голема е конкуренцијата во нападот на Италија. Слободно пред Тони можат да се најдат Дијаманти, Ел Шарави, Џовинко, Балотели, Освалдо... итн да не набројувам

Тоти на светско,Бонера на светско,Тони ајдее господ нека ни е на помош :icon_lol:

Лука Тони игра ко да е на дроги сезонава ама за светско тешко дека ќе го земе , жал ми е за Роси од Фиорентина ако е повреден на подолго време дечкото стварно нема среќа :confused:

1520806_890495844323966_1893681270_n.jpg

:cuc: :love:

Можам да ти најдам многу ситуации каде Де Роси и кога водат прави вакви стартови, едноставнао таков играч е, друга работа, стартон на Киелини кога го дигна два метра во воздух Пјанич не беше ништо подбар .. затоа прибери се малку со коментарите, не ти личи, ти изгледаш провинцијалец во оваа ситуација, слави си победа и не вреѓај други играчи на празно;)

Една работа да разјасниме. Јас како играч Де Роси го почитувам многу, посебно заради тоа што во Италија секогаш игра одлично и фала богу досега нема направено ваква глупост. И стварно е срамота да ги споредувате стартот на Киелини и оној на Де Роси. Киелини стартуваше како што секој дефанзивец стартува, односно се обиде да ја удри топката, овој го претрка и го покоси по нозете. Стартот на Киелини не беше со отворен ѓон, ниту пак со намера да го повреди Пјанич. Од друга страна Де Роси стартуваше во СКОК воопшто не гледајќи ја топката директно на ногата со отворен ѓон. За овој старт заслужува повеќе од еден натпревар казна. Еве го имаш убаво на слика стартот. Срамота е вака на било кого да стартуваш, а што останало на соиграч од репрезентацијата.

омг кога остаре, ко вчера да беше кога развали за репрезентација.. :)

Па горе-доле и "вчера" развали:). Тони почна да бута голови на триесетина години со што си обезбеди трансфер во Баерн.

Мондонико, еве погледни го стартот на Киелини и види дали и тој е сељак и провинцијалец како Де Роси или за твојот љубимец ова не важи?
и друг пат доколку вреѓаш на празно ќе бидеш пријавен кај админите ..

???? Тебе те навредив некаде или некој друг член на форумот? Зарем постојат казни и за навреда на играчи или клубови? Не се заебавај со мене ти се молам, ако е така што треба сега на оние кои зборуваат за Киелини со секакви зборови и за 100 други играчи, да не напишат пост на кајгана повеќе?

Maтераци е институција за нослево Киелини. Марко барем имаше некоја харизма овој ти е апла сељандура му ебам тоа алатката за бурек сечење.

Иначе убаво ја реков пред месец два, дека Јуве ќе си се прошета низ Серија А до крај, а Мондонико ми се праи нешто светец. :D

o_O

Ако мислиш на тоа што ти го реков пред некое време дека нема да се прошетаме до титулата, уште стојам на тоа. Барем сега засега. Не знам како може на 20 кола до крајот на прогласувате некого за шампион. Еве гледам и некои навивачи на Јуве се прогласуваат веќе за шампиони, а не треба така. Сепак мирен сум, затоа што сум сигурен дека Конте не се смета за шампион сеуште и ќе ги држи на ниво играчите се додека тоа не стане математички точно.

Па горе-доле и "вчера" развали:). Тони почна да бута голови на триесетина години со што си обезбеди трансфер во Баерн.

Од 2003 - 2005 кога играл за Палермо во 80 натпревари постигнал 50 гола. Значи на 23-годишна возраст пристигнал во Палермо од Бреша. После две години се сели во Фиорентина каде исто одигрува две сезони и каде на 67 натпревари постигнува 47. Значи на 27-годишна возраст се сели во Баерн. Во најубавите фудбалски години потпишува за голем клуб.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom