Serie A 2013/14

• Креатор на темата Креатор на темата Клипче
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе го освои скудетото во сезоната 2013/14?

• Вкупно гласачи
    367
Статус
Затворена за нови мислења.
Инаку не видов доста добро, ама дискутабилен гол им поништија на Аталанта на 1-0 резултат. Може да појасни некој што го гледаше добро натпреварот?

Можеби имаше мал контакт ама со оглед на тоа колку ми е антипатичен Мексес јас нејќев голот да е поништен, треба на клоци да го избркаат.

Една работа да разјасниме. Јас како играч Де Роси го почитувам многу, посебно заради тоа што во Италија секогаш игра одлично и фала богу досега нема направено ваква глупост. И стварно е срамота да ги споредувате стартот на Киелини и оној на Де Роси. Киелини стартуваше како што секој дефанзивец стартува, односно се обиде да ја удри топката, овој го претрка и го покоси по нозете. Стартот на Киелини не беше со отворен ѓон, ниту пак со намера да го повреди Пјанич. Од друга страна Де Роси стартуваше во СКОК воопшто не гледајќи ја топката директно на ногата со отворен ѓон. За овој старт заслужува повеќе од еден натпревар казна. Еве го имаш убаво на слика стартот. Срамота е вака на било кого да стартуваш, а што останало на соиграч од репрезентацијата.

гледаш колку си дволичен, зборуваш како капитано футуро бил сељак, провинцијалец а од друга страна го почитуваш, а вакви стартови секако дека имал и за репрезентацијата, бидејќи како што ти кажав тој ги има тие стартови, некогаш ќе поминат со лошо, некогаш чисто на топка, стартот на Де Роси беше со голема желба, од можеби невозможна ситуација да напраи старт со кој ќе ја земе топката иако и самиот во таа ситуација е бил свесен дека шансите се мали тука да интервенира чисто, ама ти кажав таков играч е, борбен, тоа му е во крвта и нема потреба ти да го вреѓаш за тоа, посебно што Киелини имаше сличен старт.(имало многу утакмици каде Де Роси уште во првите 10мин ќе направи таков старт и ќе попие жолт картон) И секако дека можат да се споредат стартовите, и тој на Киелини беше брутален колку сакаш ти зборувај дека тоа беше обичен старт за одзимање на топката, да подскокнеше Пјанич можеби убаво ќе го собереше со двете нозе(тој и вака го поткачи и успе да го дигне во водзух) ..
и без потребното вреѓање на Де Роси за мене навреда, незнам дали е за санкција, но доколку повторно има такво јас би реагирал, толку време сум на форумот и никој до сега нема толку вреѓано играч на Рома на празно, затоа и така реагирав, кога има зошто така да се плука по некој играч на Рома јас ќе си преќутам и нема да го оправдам потегот на било кој играч на Рома, еве колку пати сте го вреѓале Тоти, сум рекол ли некогаш нешто ?

Замислете селото Торино е метропола , тие не се провинцијалци , сељаци .:unsure:

Ех неблагодарни , а спортистите и гостите за Олимписките игри во 2006 им ги сместија во Милано .

Срам да ви е. :icon_lol:

Дури сме кај Тони, тој е единствениот играч кој има постигнато над 30 голови во една сезона. Ако земиме во предвид дека низ лигава поминале Платини,Ван Бастен,Марадона,Баџо,Батистута,Роналдо,Креспо,Ибрахимовиќ рекордов е неверојатен. Е сега ќе речите дека порано се играле 34 натпревари ама сепак чудо е што никој од другите не постигнал 30 гола.

Замислете селото Торино е метропола , тие не се провинцијалци , сељаци .:unsure:

Ех неблагодарни , а спортистите и гостите за Олимписките игри во 2006 им ги сместија во Милано .

Срам да ви е. :icon_lol:

Па нормално, спортистите се сместуваат во олимпиското село:)

Па нормално, спортистите се сместуваат во олимпиското село:)

Спортистите се сместија во Олимпиското село Торино , дел од спортистите незадоволни од условите се сместија во Милано , како и гостите. :)

Спортистите се сместија во Олимпиското село Торино , дел од спортистите незадоволни од условите се сместија во Милано , како и гостите. :)

Taму каде што се сместени спортистите и гостите тоа е олимпиското село а Торино беше град-домаќин на ЗОИ.
Шала на страна, како може да е село Торино кога има жители скоро ко цела Македонија?

секоја област која ги сместува спортистите се вика "село", макар и во Њу Јорк да е.

секоја област која ги сместува спортистите се вика "село", макар и во Њу Јорк да е.

Нормално , не е тоа поентата туку тоа што некој ги нарекува Римјаните провинцијалци и сељаци а клубот му е во најглупиот град во Италија .

Миланези кај ви е Хонда бе?

BdT2fgeCQAAFrJh.jpg

Денес на трибина беше со Галијани,а на наредната со Сасуоло се очекува да биде меѓу повиканите играчи.

Извинете што не пишав, досега славев, конечно се прибрав. Ретко се дешава денешниов ден.

home%203%281%29.jpg

Forzaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa! Конечно победа, vincereeeeeee !!

Што ти прави Новата Година :love:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom