Serie A 2013/14

• Креатор на темата Креатор на темата Клипче
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе го освои скудетото во сезоната 2013/14?

• Вкупно гласачи
    367
Статус
Затворена за нови мислења.
Да им ги лапнете и на Килеини, и на Матераци, и на Гатузо, и на сите за кои се карате како не знам што да ви дале да ги браните!

Можам да ти најдам многу ситуации каде Де Роси и кога водат прави вакви стартови, едноставнао таков играч е, друга работа, стартон на Киелини кога го дигна два метра во воздух Пјанич не беше ништо подбар .. затоа прибери се малку со коментарите, не ти личи, ти изгледаш провинцијалец во оваа ситуација, слави си победа и не вреѓај други играчи на празно;)

Јас мислам дека сам скокна Пјанич само за да не биди повреден и 'слета' многу лошо но тоа е спорт на пр јас на Џони Вајсмилер стално му влегвам така крвнички било во сала на трева или на цименто :D па не значи дека не се поштоваме :)
--- надополнето: 6 јануари 2014 во 02:51 ---
За утакмицата можам да кажам дека Рома и не беше толку лоша како што кажува резултатот, во прво полувреме се до колот, па и после тоа имаа и повеќе од играта, створија некоја шанса, а Јувентус за жал уште првата шанса ја претвори во гол, цела одбрана на Рома одеше на офсајд стапица што во такви случаи е катастрофално решение .. Јувентус и не створиа нешто многу шанси, се што можеа искористија, како што изјави Тоти, нивната предност е што веќе неколку години играт заедно со исти тренер иста филозофија и повеќе исти играчи, тоа се гледаше сега, додека Рома како сеуште го гради својот идентитет под водство на Гарсија, французинот иако имаше одлична полусезона, сепак еве имаше ситуација а и ќе има каде тој како тренер ќе падне на неискуството од италијанскиот фудбал, ова се утакмици од кои се вади поука, каде се стекнува искуство.

После ваков пораз моралот паѓа, страв ми е да не се одрази на следниве утакмици, али мислам дека големи се шансите да се пласираме во ЛШ, е веќе дури наредната година уште пред да почне сезоната натенане ќе се прави тим за Скудето, ќе се надогради овој тим со квалитетни играчи по вкус на Гарсија, па дури тогаш ќе можеме да му парираме на Јувентус во секој сегмент. Верувам дека најдобрите играчи нема да заминат летово, бидејќи од наредната година ќе имаме пари од Најк и спонзор на дресовите, плус пари од ЛШ така да покрај задржувањето на најдобрите ќе се купат квалитетни засилувања.

Уште една честито победа:)

Дека ќе се пласирате во ЛШ то сигурно, јас пак ќе речам доминиравте првите 19 минути од проста причина што таква беше тактиката на Конте ги затвори сите крилни позиции гужва на средина и без класичен напаѓач се случува ова што се случи денес и знаев дека од кога ќе даде гол дека вака ќе заврши се па и да примевме немаше да играат така длабоко за одбрана од вашите брзи и одлични контри. Фала на честитките :)

P.S. Livaja > Messi + Ronaldo >Materazzi > Zidane

Матераци е подобар од Киелини.. И во најгнасните нешта Интерашиве наоѓаат нивен победник бе..:icon_mrgr:
Шала на страна ми се допаѓа хуморот на Интерашиве на темава.. Да не се они ќе си праиме нормален муабет за утакмицата и за колово, ама вака...

Maтераци е институција за нослево Киелини. Марко барем имаше некоја харизма овој ти е апла сељандура му ебам тоа алатката за бурек сечење.

Иначе убаво ја реков пред месец два, дека Јуве ќе си се прошета низ Серија А до крај, а Мондонико ми се праи нешто светец. :D

High five за харизмата на Марко
26c4528cee921cc2e77a27e2c207a06b_original.gif

Мондонико, еве погледни го стартот на Киелини и види дали и тој е сељак и провинцијалец како Де Роси или за твојот љубимец ова не важи?
и друг пат доколку вреѓаш на празно ќе бидеш пријавен кај админите ..

Џорџо не е цветка за мирисање , далеку од тоа , али овој старт е каде каде понеопасен од оној на ДДР,ниско отиде , али со намера да фаулира, и затоа си заработи картон.

ДДР ми е мене лично најбољи везњак шо го имаат италијанциве у последните 10 години(Пирло не го сметам), и стара желба ми е да го видам у црнобелиот дрес, таков играч е тој ,агресивен,упорен ,never give up стил на игра и се тоа, али вакви непромислени потези одсекогаш правел, и донекаде го чинеа, а и ќе го чинат во кариерата.

Утакмицата незнам како посебно би ја прокоментирал, освен дека тактички беше добро поставена играта од страна на Конте , им се препушти малку иницијативата на Рома ,ама паметно беше тоа изиграно.

Сеуште е рано за да се рече дека се е одлучено,ама извесно е веќе како ќе изгледа табелата на крајот на сезоната. :D

А некогаш Серија А беше една од најинтересните теми за читање...Проклет да е Грујо и таа негова кампања "компјутер за секое дете"

Кажи најинтересна беше кога Јуве завршуваа седмо место,после секој пораз на Јуве се испишуваа по десет страни,сега не ви е интересна ,i completely understand:)

Кажи најинтересна беше кога Јуве завршуваа седмо место,после секој пораз на Јуве се испишуваа по десет страни,сега не ви е интересна ,i completely understand:)
Se pronajde a? Ako ako,samo da znaes ne si samo ti ;)

Џорџо не е цветка за мирисање , далеку од тоа , али овој старт е каде каде понеопасен од оној на ДДР,ниско отиде , али со намера да фаулира, и затоа си заработи картон.

ДДР ми е мене лично најбољи везњак шо го имаат италијанциве у последните 10 години(Пирло не го сметам), и стара желба ми е да го видам у црнобелиот дрес, таков играч е тој ,агресивен,упорен ,never give up стил на игра и се тоа, али вакви непромислени потези одсекогаш правел, и донекаде го чинеа, а и ќе го чинат во кариерата.

Утакмицата незнам како посебно би ја прокоментирал, освен дека тактички беше добро поставена играта од страна на Конте , им се препушти малку иницијативата на Рома ,ама паметно беше тоа изиграно.

Сеуште е рано за да се рече дека се е одлучено,ама извесно е веќе како ќе изгледа табелата на крајот на сезоната. :D

точно во право си, но немој да мислеш дека тактички Јувентус и препуштил на Рома да игра на почетокот, што ќе беше доколку Рома постигнеше гол во тој период, дали тогаш ќе викаше Конте тактички добро постапил што и препуштил игра на Рома на почетокот ?
Се испадна некако рутински во корист на Јувентус и тоа е тоа :)
Де Роси е таков, такви стартови од него посебно во дерби натпревари ги има повеќе, имал такви и многу успешни стартови кога чисто ќе ја земе топката, на секоја утакмица има барем еден таков старт кога со двете нозе во воздух клиза кон противничкиот играч, јбг ..

Ако глеаме статистика, Рома играше, Јуве полнеше :icon_lol:

Помина вчерашното, Тони стрела денес :vozbud:

п.с.
90cb9b11-91cd-4ff1-8263-e32ef5af1f56.jpg

Јас мислам дека сам скокна Пјанич само за да не биди повреден и 'слета' многу лошо но тоа е спорт на пр јас на Џони Вајсмилер стално му влегвам така крвнички било во сала на трева или на цименто :D па не значи дека не се поштоваме :)
--- надополнето: 6 јануари 2014 во 02:51 ---

Дека ќе се пласирате во ЛШ то сигурно, јас пак ќе речам доминиравте првите 19 минути од проста причина што таква беше тактиката на Конте ги затвори сите крилни позиции гужва на средина и без класичен напаѓач се случува ова што се случи денес и знаев дека од кога ќе даде гол дека вака ќе заврши се па и да примевме немаше да играат така длабоко за одбрана од вашите брзи и одлични контри. Фала на честитките :)

P.S. Livaja > Messi + Ronaldo >Materazzi > Zidane

а да не скокнеше како ќе поминеше ? :D

му пишав на Предатор, не се знае дали Конте свесно ни је препуштил средината, не е ни битно тоа, победивте со не толку убедлива игра, победата ја направивте едноставна и многу рутинирана за жал, али таков е фудбалот(y)

точно во право си, но немој да мислеш дека тактички Јувентус и препуштил на Рома да игра на почетокот, што ќе беше доколку Рома постигнеше гол во тој период, дали тогаш ќе викаше Конте тактички добро постапил што и препуштил игра на Рома на почетокот ?

Првите 10 минути се гледаше дека Јувентус не запнуваше по топката, туку ја остави Рома свесно да напаѓа. Сега ако примеа гол, јебига ќе дадевме три :icon_mrgr:.
Добри сте, продолжете вака и одите наредна година во ЛШ (y).

Се испадна некако рутински во корист на Јувентус и тоа е тоа :)
Де Роси е таков, такви стартови од него посебно во дерби натпревари ги има повеќе, имал такви и многу успешни стартови кога чисто ќе ја земе топката, на секоја утакмица има барем еден таков старт кога со двете нозе во воздух клиза кон противничкиот играч, јбг ..

Како не кога и Бонучи кажа дека и ја препуштија играта на Рома намерно се со цел да покријат позади и да не им дозволат простор на Жервињо и Тоти пред се кој играше лажна деветка.. а тие хипотетички муабети што ќе беше ако Рома даделе гол.. баш затоа што не дадоа треба да се каже дека тактиката на Конте успеа.. им беше оставена играта на Рома и направија една шанса преку Љаич по грешка на Јуве и тоа беше се од Рома.. и Јуве не креираа многу шанси ама ги искористија тие што ги имаа.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom