Serie A 2013/14

• Креатор на темата Креатор на темата Клипче
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе го освои скудетото во сезоната 2013/14?

• Вкупно гласачи
    367
Статус
Затворена за нови мислења.
Што бара сега играч на Јунајтед на дербиво...? Стај ги таму легендите на Јувентус Бергонци, Роки, Таљавенто, па Господ да те види

Не е многу по јазиците, посебно странските :X3:

Не разбирам италијански, ама гледај на посветлата страна.... @Сладоледџијата не разбира ниту Англиски, додека Нигерот јаде букви кога пишува на Македонски

Делегирањето на странски судија на меч во Сериа А би бил преголем удар за моменталните судии, дури би изгледало како осуда за нивна неспособност. Судиите во Италија се можеби лоши, ама ако ги гледаме на интернационално ниво далеку се од најлоши. Во Шпанија, па и во Англија судиите се многу понеспремни и не би било фер да доведат судија од таму. Веб е квалитетен судија, но се сомневам во неговите помошници, затоа што во Англија какви офсајд одлуки има, никаде на друго место нема такви. Плус кога ќе се сетам на ЕП 2012 кога судеше Веб на Италија-Хрватска едниот судија од страната 3 пати погрешно досуди офсајд на Ди Натале.

А и искрено не верувам ова да се случи, пред се заради тоа што ќе предизвика многу контроверзии и нема здружението на судии во Италија туку-така да молчи пред ваква одлука.

Нема да им е прв пат ... :icon_mrgr: Ама би било добро ако им требаат бодови за опстанок да видиме што им е главна карактеристика: дали навивање за Лацио или навивање против Рома :)
--- надополнето: 28 декември 2013 во 11:56 ---

И треба да се сеќаваш. Не е малку да ја победиш Рома во финале на куп. :) Ама јас би ти препорачал да си запишеш некаде или да се тетовираш, зошто очигледно само тоа ќе се памети како најголем успех на Лацио ... :) Би било добра утеха за во серија Б :D
На внуците ќе им разкажуваш ;)

Што има да се тетовира, ќе си ја купи новата колекција на Маркоц "Лулич 71" :pos::pos::pos:

А мене па ме потсети на друг настан кој следуваше после тој фамозен 5 ти мај
Прегледај го приврзокот 80712

In 1922 Inter were in Group B of the CCI First Division and came in last place after picking up only 11 points in the season. Inter remained in the top league after winning two salvation play-offs.

ова од што е срам ни слика нејкеле кутрите да стават

Знаев дека некој од Југоносталгичариве ќе ја постира сликава :icon_lol:

Сигурно со солзи во очите се потсеќаат на едни поубави времиња кои е невозможно да се вратат. Проклет да е капатиализмот кој уништи се што е убаво:)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom