Serie A 2013/14

• Креатор на темата Креатор на темата Клипче
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе го освои скудетото во сезоната 2013/14?

• Вкупно гласачи
    367
Статус
Затворена за нови мислења.
со едно солидно фатено ливче во кладилница имате година дена дримбокс :)

незнам зошто се чудите, но јас како што знам по западните земји доколку сакаш да гледаш фудбал од најсилните првенства во Европа, треба скапо да доплатиш .. еден дечко кој живее во Италија еднаш ми беше рекол "повеќе ти се исплаќа да одиш на натпреварот и да го гледаш во живо, отколку да доплќаш за спортските канали" .. спортките преноси од година на година поскапуваат, ова што се случува кај нас, се случува секаде во Европа и светот .. во Србија веќе неколку години им пуштаат на Арена по еден или два натпревари од италијанското и тоа строго кога има дерби, доколку во тоа време има појако дерби во Англија или Шпанија, натпреварот од Италија го изоставуваат ...

кај нас можеби оваа година ќе ја затупат и никаде нема да има италијанско, но од другата, 100% ќе има, само прашање е дали ќе имаме среќа телекабел да пушти некоја тв како спортклуб која ќе дава италијанско или на макс тв ќе ги има со доплата .. сепак мислам дека доколку англичаните и шпанците ги даваат без доплата, не гледам зошто за италијаниве би правеле специјална понуда со доплата ..

Колку те плаќаат кладилнициве ? :D
хаха абе не сеа како оние видук, топче и остало што купуваат куќа со едно ливче што се вика :D ама и за 80 евра годишно се гледаат утакмици, тоа ми е муабетот :))))

6-7 години се кладам и досега дали 3-4 пати имам фатено... и тоа не повеќе од 2000 денари

Форца Сопкаст :D

абе што бев кај еден другар имаше алџезира од 1 до 10 и сега ги префрлиле од 6 до 10 на друг сателит и само од 1-4 може да ги гледа што ако се купи дримбокс да се дава толку пари кога никој не ти гарантира дека ке ги снема утре каналите

Ајде МТВ нека прават спортски канал и нека откупат права за ПЛ, Серие А, Ла Лига и Бундес. :icon_lol:

Пусти соништа.

П.С. После Сител и Канал 5 од листата канали на бум тв летна и Телма. Р.И.П.

абе што бев кај еден другар имаше алџезира од 1 до 10 и сега ги префрлиле од 6 до 10 на друг сателит и само од 1-4 може да ги гледа што ако се купи дримбокс да се дава толку пари кога никој не ти гарантира дека ке ги снема утре каналите
Pa ne e samo al jezira... Na 10dr kanali go ima calcio. Sky italija ja ima na dream box so ke ti druga televizija. Si pustis vo nedela vo 3 saat na taa sto davaat kombiniran i ke se iznagledas fudbal baska dodeka se igraat utakmicite imaat eden kanal kaj sto gi vrtat samo golovite sto padnale do togas... Podobra rabota nema !

Sent from my GT-S5830i using Tapatalk 2

Стопати сум го правел овој муабет и еве пак сега. Што мајка бараат идиоти ко Удинезе цела година да се тепаат за европски натпревари ако мислат да испаѓаат од екипи од источниот блок. Па овие Либерец ни тушеви немаат на стадионот бе, мамицата нивна бедна:facepalm:. Му доаѓа на човек да се моли македонска екипа да падне со овие кретени и да има реални шанси конечно наш тим да заигра во групите на едно европско натпреварување. Толку неозбилни екипи ко Удинезе и Наполи немам видено. Лани Наполи испи дебакл од факинг Плзен, сега кретениве од факинг Либерец. После паѓал рејтингот на Серија А, епа ќе паѓа од вакви полуретардирани екипи. Треба со закон да се забрани вакви второлигаши да ја претставуваат Италија во Европа без разлика на кое место завршиле на табелата.
Ova za pamet neka im e na vrvnite lugje od Federacijata...Kako sto guraat nekoi timovi kon vrvot taka ovie kako Udinese da gi kocat za izlezel vo Evropa...Majkata da im ja zaebem kucinja..

Јас незнам што толку ве чуди што Удинезе што испаѓа од некои си шкљ тимови. Се знае кој им е сопственик, Поцо. Човекот гледа само профит да оствари, пола Ватворд играчите им се од Удинезе... кога Јувентус ги бараше Исла и Азамоа, тој не се ни обиде да ги задржи, одма ги продаде, а да не зборам за другите играчи, Хандановиќ, Армеро, Герман Денис, Санчез, Инлер, Пепе... Па тој со овие играчи ќе освоеше скудето, ама нели послатко е да спиеш на пари. Само Ди Натале им вреди во тимот, и донекаде Баста, јас незнам како секоја година и покрај сите продавања успеваат да одат во Европа :facepalm:

Баш пред некое време налетав на хајлатс од 2011 Јувентус-Удинезе и се побркав кога го видов на Удинезе составот. Вака нешто беше..

Ханданович- Домици, Бенатиа, Запата- Исла, Пинци, Инлер, Асамоа, Армеро- Санчез, Ди Натале.

Само 3ца се останати...

7c43db8ce86b20871133cac348dca4be.png

... нема да го дава а? :pos:

Значи дека нема веќе да го дава А ? :pos:
--- надополнето: 23 август 2013 во 20:22 ---
11154_415799365197373_1270665287_n.jpg

Јас незнам што толку ве чуди што Удинезе што испаѓа од некои си шкљ тимови. Се знае кој им е сопственик, Поцо. Човекот гледа само профит да оствари, пола Ватворд играчите им се од Удинезе... кога Јувентус ги бараше Исла и Азамоа, тој не се ни обиде да ги задржи, одма ги продаде, а да не зборам за другите играчи, Хандановиќ, Армеро, Герман Денис, Санчез, Инлер, Пепе... Па тој со овие играчи ќе освоеше скудето, ама нели послатко е да спиеш на пари. Само Ди Натале им вреди во тимот, и донекаде Баста, јас незнам како секоја година и покрај сите продавања успеваат да одат во Европа :facepalm:

точно дека само тие двајца вредат и се созреани играчи .. но повторно имат плеада на млади играчи кои лани полека се докажаа, а оваа година ќе бидат многу многу подобри .. Муриел ќе биде квалитетен шпиц, има карактеристики на Роналдо(стариот), брз е, има едноставен дриблинг но ефективен, техника и добро изграден шут за да погоди точно таму каде што сака и како што треба, комплетен шпиц(old school играч) ... Алан, играч од средината на теренот, можеби нема да го достигне нивото на Инлер, али ќе биде како Лука Чигарини во најдобрите денови кога вредноста му беше 10мил(што за Удинезе е одлично), Баду можеби ќе биде новиот Асамоа, брз и многу цврст, трча цело време, покрива повеќе позиции ... а оној Роберто Переира ми е омилен, ќе биде страшно крило, 3 пати ќе биде подобар од Иличич,Квадрадо,Черчи и останатите вингери во првенството ... лани испадна и нов бисер кој импресионираше, мислам дека Зиелински се викаше, неможам да кажам многу за него, бидејќи го начекав само една утакмица(другото го имам гледано од клипови) од оние 10-на кои ги изигра оваа сезона, што за 19 годишник и не е малку ... имаат еден Габриел Торје кој на времето го сметаа за голем талент, романец е мислам и еден Да Силва кој игра лев бек, млад е и доста солиден ... сите овие играчи се од 19 до 22 години и сите се потенцијални пријатни изненадувања оваа година .. тука не се бројани играчите кои се пратени на позајмици по англија, шпанија и калчото како на пример Матеј Видра ... ете затоа после секоја година тие повторно успеваат да се довлечкат до место во ЛЕ, лани со овие играчи дојдоа до ЛЕ, оваа година истите млади играчи се посикусни и верувај ќе бидат подобри, така да ништо чудно и наредната да бидат 6-7 место ;)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom