Serie A 2013/14

• Креатор на темата Креатор на темата Клипче
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе го освои скудетото во сезоната 2013/14?

• Вкупно гласачи
    367
Статус
Затворена за нови мислења.
Дел Пиеро ја заврши професионалната фудбалска кариера на високо ниво, во Јуве. Ова во Австралија е многу повеќе за занимација и хоби отколку професионално натпреварување. Знам дека сигурно не станува збор за селска лига, ама сепак можеш да замислиш колку помалку физичка и психичка подготвеност е потребна таму, отколку во Јуве што беше потребна и општо во глобала во врвниот европски фудбал.

Инаку лева, десна исти к*р за Дел Пиеро. Еден од неговите поголеми квалитети кој го стекнуваше со поминувањето на времето, беше играта и со двете нозе. Не се гледа разлика.

играчиште .... штета што играше за таков клуб :D :D :D :D

inzaghi_309_ansa.jpg

Роденден му е ... :love:

Иако многу луѓе хејтаат вакви играчи ама мене баш ми фалат ваков тип на играчи. Си чекаш топка, фаќаш топка, даваш гол. Олд скул стил. Ни да дриблаш ни ништо. Правилен фудбал.

Иако многу луѓе хејтаат вакви играчи ама мене баш ми фалат ваков тип на играчи. Си чекаш топка, фаќаш топка, даваш гол. Олд скул стил. Ни да дриблаш ни ништо. Правилен фудбал.

Mда,правилен фудбал.Трчај ти,тепај се цела утакмица за да му нафрлиш на некој шо си го прчи во офсајд,за после десет офсајди да дај гол и да ги однеси сите почести. Многу правилен фудбал. Пипо беше сакан и во милан и во јувентус заради харизмата и борбеноста,и секако дека го имаше онај убиствен инстикт,ама дека неговиот начин на игра е правилниот,то мало морген

Некои можеби не сакаат ваков стил на игра, но да не го сакаат Пипо искрено не верувам да ги има многу :D.
Неговата борбеност и желба да се постигне гол мене ме мотивираше да гледам фудбал. Пример воопшто не ме мотивира Балотели кој не ги прославува головите. Инзаги секој постигнат гол го славеше како последен и мислам дека помладите играчи треба да земаат пример од него и да се радуваат повеќе на постигнатите голови а не да глумат несреќни, незадоволни мали деца.

Инаку малце си грешка за дриблањето на Пипо. Некој може ќе се смее кога ќе прочита, но ако се погледне малку поубаво Пипо знаеше да дрибла во шеснаесетникот. Не на тој начин на кој сите го замислуваме тоа, не бразилски, туку онака исплатливо и корисно какви што му беа и головите во текот на неговата кариера. Имаше порано повеќе слични гол-играчи ама искрено никој како Пипо не знаеше да се движи по последната дефанзивна линија, притоа да се отвара на одличен начин и да се позиционира на правилно место.

Инаку малце си грешка за дриблањето на Пипо. Некој може ќе се смее кога ќе прочита, но ако се погледне малку поубаво Пипо знаеше да дрибла во шеснаесетникот. Не на тој начин на кој сите го замислуваме тоа, не бразилски, туку онака исплатливо и корисно какви што му беа и головите во текот на неговата кариера. Имаше порано повеќе слични гол-играчи ама искрено никој како Пипо не знаеше да се движи по последната дефанзивна линија, притоа да се отвара на одличен начин и да се позиционира на правилно место.

Тоа е тој класичен италијански тип на напаѓач.

Mда,правилен фудбал.Трчај ти,тепај се цела утакмица за да му нафрлиш на некој шо си го прчи во офсајд,за после десет офсајди да дај гол и да ги однеси сите почести. Многу правилен фудбал. Пипо беше сакан и во милан и во јувентус заради харизмата и борбеноста,и секако дека го имаше онај убиствен инстикт,ама дека неговиот начин на игра е правилниот,то мало морген
Тука си грешка за Пипо...Пипо иако повеќето моменти беше во офсајд никад не си го прчел напред...и он трчаше по цела утакмица...само трчаше паметно...знаеше каде да се постави и таков осет за гол ретко кој има... Пипо е можеби најдобриот играч во 16никот во поново време...иако има муабети еј ке го удри топка ке влезе во гол тоа е сосема погрешно...треба да знаеш каде да се поставиш за да успееш да дадеш гол..

Кај ќе гледаме Серија А колеги, нешто читав порано немало на Телма да има...? :D

За вкусови не се дискутира, али далеку од тоа дека Пипо си го ладеше на утакмиците.Знаеше и те како да претрча силни километри .Да не споменувам само колку битни голови има дадено, голови што донесувале титули и што решавале битни утакмици.Таквите профили на напаѓачи се ретки , стилот негов уникатен. Ја искрено ги жалам младиве генерации што никад нема да можат да гледаат едно вакво играчиште ко Пипо .

Абе Пипо беше машина,тоа беше класичен шпиц!:cuc:Моментално овој вид е пред истребување,на прсти се бројат слични напаѓачи.:(

Пипо беше многу јак фудбалер, машина ипол. Газеше се пред себе, многу ретки се денеска таквите напаѓачи како него. Како што рече миасан миа на прсти се бројат сличните такви напаѓачи.

Трчај ти,тепај се цела утакмица за да му нафрлиш на некој шо си го прчи во офсајд,за после десет офсајди да дај гол и да ги однеси сите почести. морген
Епа тоа е фудбалот тимска игра, некој дава голови некој брани... а не фати топка дриблај дур можеш -.-

Тоа што го праеше Пипо беше мајсторија на мал простор!

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom