Serie A 2013/14

• Креатор на темата Креатор на темата Клипче
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе го освои скудетото во сезоната 2013/14?

• Вкупно гласачи
    367
Статус
Затворена за нови мислења.
Лацио е најлут ривал на Рома, Лацио секогаш ќе биде на потсмев и критика кај романистите, а истото важи и обратно кај лацијалите, купот тука не игра никаква улога, комплекси не се во прашање, едноставно тоа е тој ривалитет и омраза која постои меѓу овие две страни, Лацио и да игра во сериа ц, никогаш нема да биде "заборавен" од романистите(како што и Наполи не беше заборавен) .. така функционираат романистите,а истото важи и за лацијалите .. но доколку, некој тука ги протолкува погрешно моите анти-лацијалски постови, тогаш еве ќе престанам веќе да ги споменувам:)

Зато со нас си позајмување тренинг Кампој, играчи па дури и тренери :D

Зато со нас си позајмување тренинг Кампој, играчи па дури и тренери :D

Морее и кон вас постои огромна омраза .. јас неможам да сватам некои тука на форумот(фанови на Јуве) кога уште сега велат дека сакаат Рома да освои и да нема да им биде криво,еве пример Бјанконеро веро дури кажа дека ќе навивал за Рома, тоа не ми е јасно .. постојат две варијанти или ја сметаат Рома за мала екипа, па со пораз на Наполи би се радувале ради изгубените бодови на директниот конкурент за титулата или пак навистина се восхитени од тимот, што не ми е толку верно, еве јас да да гледав Наполи со Јуве во оваа ситуација ќе бев за нерешен исход, би навивал за еден од овие два тима во зависност како би изгледала табелата, доколку Рома е прва, Јуве втор а Наполи 5-6ти тогаш ќе бидам за Наполи за да им скине бодови, но да знам дека Јуве е на два бода пред нас на првавата позиција, а Наполи имаат исто бодови со нас на втората позиција и да навивам за Јуве, тоа нема смислол, затоа @Bianconero не ми беше јасен сношти а и некои други фанови ..

Морее и кон вас постои огромна омраза .. јас неможам да сватам некои тука на форумот(фанови на Јуве) кога уште сега велат дека сакаат Рома да освои и да нема да им биде криво,еве пример Бјанконеро веро дури кажа дека ќе навивал за Рома, тоа не ми е јасно .. постојат две варијанти или ја сметаат Рома за мала екипа, па со пораз на Наполи би се радувале ради изгубените бодови на директниот конкурент за титулата или пак навистина се восхитени од тимот, што не ми е толку верно, еве јас да да гледав Наполи со Јуве во оваа ситуација ќе бев за нерешен исход, би навивал за еден од овие два тима во зависност како би изгледала табелата, доколку Рома е прва, Јуве втор а Наполи 5-6ти тогаш ќе бидам за Наполи за да им скине бодови, но да знам дека Јуве е на два бода пред нас на првавата позиција, а Наполи имаат исто бодови со нас на втората позиција и да навивам за Јуве, тоа нема смислол, затоа @Bianconero не ми беше јасен сношти а и некои други фанови ..

Еве јас ќе ти појаснам. Ако некој освен Јуве освои, тоа сакам да биде Рома затоа што воопшто не ја мразам таа екипа. Само еднаш ја мразев во животот, кога победи во Торино со голот на Рисе во 94 минута а јас ја чекав 1X за 10000 и кусур :). Од друга страна многу би се накурчил освојувачот на титулата да биде Наполи или Интер на пример и добро е што Рома ги победи и во некоја рака им го забави патот кон титулата. Според некои мои матеметики кај и да е на врвот ќе се издвојат Јуве и Рома и во тој дуел нормално е да бидам за Јуве. Е сега ако Јуве не успее во таа трка, барем нема да ми биде криво што титулата ја загубил од тим спрема кој не чувствувам омраза.

Јас па не можам да се одлучам меѓу Наполи и Рома. Наполи ми се симпатичен клуб, веќе петта година се при врвот а пред 7/8 години беа второлигаши што е многу факманство на едно место, плус и нашиотгоранпандев игра таму. За Рома аргумените ми се Тоти, а поготово Де Роси што сигурно појше заслужил да крене титула од Одо, Бендтнер, Мансини и слични на нив.

Како и да е , за жал до нова година една од овие две екипи ќе изгуби чекор, една ќе се брка со Јуве за титула а се мислам дека тоа ќе биде Рома.

Аталанта ќе освои.Лани дојде на пола сезона и ршум направи.Сега е таму од почетокот на сезоната и нема да се задоволи со ништо помалку од скудето.Ве молам само не му го изговарајте името негово напразно,сите знаеме за кого станува збор.

All Hail the Great One,death for the non-believers.

Аталанта ќе освои.Лани дојде на пола сезона и ршум направи.Сега е таму од почетокот на сезоната и нема да се задоволи со ништо помалку од скудето.Ве молам само не му го изговарајте името негово напразно,сите знаеме за кого станува збор.

All Hail the Great One,death for the non-believers.

ЛИВАЈА :cuc:

Еве јас ќе ти појаснам. Ако некој освен Јуве освои, тоа сакам да биде Рома затоа што воопшто не ја мразам таа екипа. Само еднаш ја мразев во животот, кога победи во Торино со голот на Рисе во 94 минута а јас ја чекав 1X за 10000 и кусур :). Од друга страна многу би се накурчил освојувачот на титулата да биде Наполи или Интер на пример и добро е што Рома ги победи и во некоја рака им го забави патот кон титулата. Според некои мои матеметики кај и да е на врвот ќе се издвојат Јуве и Рома и во тој дуел нормално е да бидам за Јуве. Е сега ако Јуве не успее во таа трка, барем нема да ми биде криво што титулата ја загубил од тим спрема кој не чувствувам омраза.

аха, како што те сватив ги мразиш повеќе Наполи и Интер одколку Рома, тогаш ок :)

Затоа што Рома од сите екипи најмалце ни има згрешено и оти ние симпатична екипа значи јас не ја сметам рома за мал клуб тоа е одавање почит го знајш она : ' You're still my enemy tonight. But even enemies can show respect. '
:

Јас пак од никогаш не сум ги сакал Рома. Најверојатно заради костурот и структурата на тимот, секогаш исполнета со играчи како Дакур, Куфре, Зебина, Мексес и слични ним. Кога на тоа ќе им ги додадам и двата капитени...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom