Serie A 2013/14

• Креатор на темата Креатор на темата Клипче
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе го освои скудетото во сезоната 2013/14?

• Вкупно гласачи
    367
Статус
Затворена за нови мислења.
dragonsky Парма игра бе, пиши нешто за нив :X3:

Најјаки се за разлика од другите.
Ете Јуве пола играчи од кај Парма им се, башка местат утакмици Серија Б не им бега.
Ни Милан не се ништо поарни секој натпревар пенал за нив има.
Овие од Интер од кога си отиде Мурињо само по него плачат ни нив не ги бива.
Овие од Лацио и Рома.... појма немам за што ги заебавате.

Togash kazi nekoja od dojavite :D Od tie mestenki i stan u Rim si kupi :D

ќе ја наместам оваа година Рома да биде шампион, за да зберам пари да го реновирам станот:P

со Интер ќе ја правиме 1 у 2:icon_lol:

нема врска Пандев, вие и онака сте браќа со лацијалите, само лице тука ми правите .. Форца Милан !!!:ROFLMAO:

Морав...:X3:
Lazio-Inter_4-2.jpg

Многу аир видовме од нив... :)

сепак ја имавте честа да навиваат за вас на Олмипико, плус да ги исвиркуваат своите играчи, таква подршка ни на Меаца не сте имале, тоа е привилегија:icon_lol:

Inace Io celo vreme nejke da go stai ova klipche a znam deka mu e as u rakavot :icon_lol:

na 1:40 duri i na Zambrota mu padna sram :D

a na 1:58 :pos::pos::pos: sho e ova be? Maalski fudbal?
Завршивме, завршивме :)

Да оставиме нешто за следниот викенд :)

Inace Io celo vreme nejke da go stai ova klipche a znam deka mu e as u rakavot :icon_lol:

na 1:40 duri i na Zambrota mu padna sram :D

a na 1:58 :pos::pos::pos: sho e ova be? Maalski fudbal?

за сваки случај, го чува ова за у Мај, мисле негов Интер ќе биде у борба за титула, ти го зезна:P

Не дека не разбирате шо ви зборува Ио Соно, ами се прајте на трипол.
Еве годинава. Шесто коло сме, во овие 6 кола подарени ви се од 4 до 6 бода, ради грешки на судиите. Пази 6 коло. До крајов на сезонава не можиме да претпоставиме колку че бидат. Еве и вака да остани. Што ако освоите Скудето годинава, а тие од втор до четврт се на 2-3 бода разлика од вас. Налет титула, и место во ЛШ можи некој да го коштате.
Е сеа замисли пред да падните затвор (сериа б), колку бодови му се подаренина Јувентус низ годините, а колку одземени на конкурентите.
Не е битно кој бил втор, дали Интер, Милан, Трајко или Петко... Битно е дека за вакви работи не треба и не смеј да има место во фудбалот.

Каква пресметка само направи алал да ти е. Да беше толку лесно добро ќе беше, ама не може да е така. Претстави си ја хипотетички ситуацијава. Голот на Погба му текнува на судијата и го поништува. Е сега се поставува прашањето, Јуве ќе запнеше пак да даде гол и да победи или ќе си играше лагано како што играше затоа што имаше водство? Не може никој да каже дека вчера натпреварот да не беше судијата ќе завршеше 0-0. Еден е односот на тимот кога има водство, друг е кога е нерешено. Значи можеби Јуве пак ќе постигнеше гол ако им го поништеа нерегуларниот. А сите го тргнувате на страна фактот што Јуве од 36та мин. требаше да игра против 10 играчи, нешто што не го тврдиме само ние навивачите туку сите релевантни медиуми во Италија, па дури и пообјективните навивачи на другите клубови. Тоа не може да го внесеме во пресметката?

Па веќе кога ги правите овие пресметки на одземање бодови, не се срамете и не го правете тоа само кога Јуве е прв на табелата. Може слободно на тапет да ја ставиме сезоната 2007/2008 или таа ја освои Интер па сигурно беше чиста без дамки? Без непостоечкот исклучување на Мексес во директниот дуел? Без измислениот пенал + црвен против Парма кога ја обрна Интер од 1-2, 3-2 на крајот? Без пеналот за игра глава на еден играч на Емполи? Затоа што приказната има и друга страна...

Една работа која ја имам забележано на повеќе места а и овде е огромната субјективност и нереалност од страна на навивачите (пред се) на Интер и дел на Милан во однос на Јуве. Јас разбирам дека сите сме навивачи на тимовите и мора да има субјективност (сигурно и јас сум таков) ама и тоа мора да има граница, која за жал кај најголемиот дел од навивачите на Интер ја нема.

огромната субјективност и нереалност од страна на навивачите (пред се) на Интер и дел на Милан во однос на Јуве. Јас разбирам дека сите сме навивачи на тимовите и мора да има субјективност (сигурно и јас сум таков) ама и тоа мора да има граница, која за жал кај најголемиот дел од навивачите на Интер ја нема.
Не, ти не си :pos: (y)

Шо се деси со Роси? Го повредија или? Ако го снема и овој подолго време, тешко Фиорентина, сите планови во вода ќе му паднат.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom