- Член од
- 23 август 2010
- Мислења
- 41.218
- Поени од реакции
- 122.723
Според медиумите досега Пелисиер е Месиxaxa
И според Џони секако.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Според медиумите досега Пелисиер е Месиxaxa
Па Пелисиер не е некое играчиште ама за Марио Гомез е Фалкао

Што има да му ја мислам, кога у Италија првите 2 екипи моментално, недопирливи за останатите, со таа формација играат.Syn ја мислам дека поеќе вие треба да му ја мислите пошо Мацари не глеам како би ја сменил таа 3-4-1-2![]()
Што има да му ја мислам, кога у Италија првите 2 екипи моментално, недопирливи за останатите, со таа формација играат.
Не се замарам многу за формацијата моментално, со прави играчи може да функционира било кој формат ... у Италија, очигледно. За ЛШ е друг муабетот, таму стандардот е бајаги повисок и дифеза е тре е суицидно решение за успех.
Точно дека во ЛШ треба адаптабилност и промени врз основа на противникот, но стварно не гледам зошто толку мислиш дека е невозможно да се победи со тројца во одбрана, како базична формација...
Зашто крилно си десеткуван ненормално, на Јуве му дојде Баерн кој бочно е ненормално јак, едноставно немаше шанса да им парираат со таа формација, и воопшто не им ни парираа, ко спаринг партнер беа на теренот, незнам од кај муабетот абе Баерн јак е па ок е што изгубиле Јуве а притоа не се ни обидоа да извадат асален резултат ( нешто што пример на Арсенал им успеа во Минхен ) ...Точно дека во ЛШ треба адаптабилност и промени врз основа на противникот, но стварно не гледам зошто толку мислиш дека е невозможно да се победи со тројца во одбрана, како базична формација...
Зашто крилно си десеткуван ненормално, на Јуве му дојде Баерн кој бочно е ненормално јак, едноставно немаше шанса да им парираат со таа формација, и воопшто не им ни парираа, ко спаринг партнер беа на теренот, незнам од кај муабетот абе Баерн јак е па ок е што изгубиле Јуве а притоа не се ни обидоа да извадат асален резултат ( нешто што пример на Арсенал им успеа во Минхен ) ...
И Барса беа убер јаки во 2010 па Мурињо најде начин да им парира, Јуве не беа во никаква можност тоа да го прават против Баерн. Во 4231 форматот од големо значење се и бековите и оние кои играат бочно во нападот, ко Робен сезонава ако приметивте, дека беше од голема помош кога Баерн се бранеше, исто и Рибери, затоа Барса беа ишлапани, бидејќи тој систем феноеменално функционираше кај Баерн годинава, за трансформацијата од одбрана во напад да не праам муабет, искинаа.
Ја мислам дека воопшто не е случаен муабетот кој доаѓа од весник кој функционира за Јувентус, и скоро и убеден сум дека Конте ќе пробува да менува во ЛШ, ја искрено не памтам некој со тројца во одбрана да освоил Лига на Шампиони, самиот факт што тоа е огромна реткост у модерниот фудбал такоџе не е случаен.
Селтик ... сериозно друже ?Но не се сите Баерн во ЛШ. Не може така да се генерализира. Еве на пример постојат и тимови како Селтик, против кого ако Јуве не играше со 3ца централни, во Шкотска ќе ни дадоа барем 2 гола. Ако го гледаше натпреварот, многу лесно се увиде дека Јуве тој натпревар го доби со 3цата централни кој одбранија се живо и диво. Значи сепак останува дека формацијата во ЛШ треба да се адаптира на противникот и на играта која ја практикува. Затоа на Конте му служи искуството од оваа сезона многу, што мислам дека ќе го искористи во наредните...

Селтик ... сериозно друже ?![]()
Poentata mi e deka Celtic ne se nikakov reper, klasicen dekor i nisto poveke, padnato im e prvenstvoto mnogu i ne e nekoj faktor ko vo minatoto, Juve so mladinci da im igrase favoriti ke bea, toa sto bea Celtic za Juve, bea Juve za Baern, odbranata so 3ca vo Evropa ne funkcionira, pogotovo ne u modernava era na fudbalot, i Mazzari so cel pamet u London istata formacija ja forsirase pa gi ishlapaa so upola od potencijalot koj go poseduvase Chelsea, togas apla bea u golemi problemi.Немој ти се молам без такви коментари. За да стигне Јуве до Баерн, требаше да помине преку Селтик. Можеш да ги потцениш според името колку сакаш, но ако мислиш дека такви тимови се минуваат по автоматизам, гадно си се заебал. Да, Селтик кого Јуве го помина доста потешко отколку што резултатот навестува. Или според тебе се важат само натпреварите со големите клубови? Твојот тим освои ЛШ пред 3 сезони, убаво знаеш дека и за помалите тимови е потребна тактика за да се поминат, бидејќи и тие не пијат нафта. Сети се само каква мака мачевте во групите, со Динамо и Рубин Казан...
ЛШ е такво натпреварување, што и најмалку ако ти падне вниманите ќе се најдеш дома и ќе мора да чекаш до следната сезона...
За да имаш шанси да го освоиш трофејот, потребно е и осминафинале со Селтик(или било кој друг тим) да поминеш. Јас ти реков дека БЛАГОДАРЕНИЕ на тројката во одбрана, Јуве во Шкотска излезе без примен гол, што 99% немаше да се случи ако играше со двајца централни, што по автоматизам можеше да значи дека Јуве нема да победи, бидејќи 2от и 3от гол ги дадоа после 70та мин. Ако си го гледал натпреварот знаеш дека Селтик територијално доминираше додека резултатот беше 0-1, а Јуве се одбрани само заради тоа што имаше 3ца централни кои не дозволија еден центаршут и една топка да помине. Не го земам Селтик како основа, туку ти кажувам дека против послабите тимови, кои сепак и тие се дел од ЛШ, може да функционира difesa a tre. После тоа видовме дека конкретно против Баерн не функционира.Poentata mi e deka Celtic ne se nikakov reper, klasicen dekor i nisto poveke, padnato im e prvenstvoto mnogu i ne e nekoj faktor ko vo minatoto, Juve so mladinci da im igrase favoriti ke bea, toa sto bea Celtic za Juve, bea Juve za Baern, odbranata so 3ca vo Evropa ne funkcionira, pogotovo ne u modernava era na fudbalot, i Mazzari so cel pamet u London istata formacija ja forsirase pa gi ishlapaa so upola od potencijalot koj go poseduvase Chelsea, togas apla bea u golemi problemi.
Ja ti praam muabet za pariranje, za imanje na shansa da se osvoi i trofejot vo LS, a ne u 180 minuti da si bez shansa za gol, i da vikas, abe Baern jaki se inace, kako ne bea primer jaki za Wenger koj ete gi pobedi ...
Oni i naredna godina isto inace jaki ke se, sto ne znaci pod difolt deka ke osvojat.
Ajde, ke vidime, ako Conte igra so 4ca nazad vo LS, ondak do nekade ke bidam u pravo, deka i on ukapiral deka so trojca u odbrana nema teorija da zapne zdravo po trofejot i potrebni se adaptacii analogni na standardot vo LS, koj e 10 pati povisok od onoj vo momentalnovo Kalco, ako ne, si ima uracunato deka e izvodlivo so 3ca toa da go napravi. Do togas moze da se nategame so istiot muabet, sto neam namera najiskreno da go teram, over and over again.
Зашто крилно си десеткуван ненормално, на Јуве му дојде Баерн кој бочно е ненормално јак, едноставно немаше шанса да им парираат со таа формација, и воопшто не им ни парираа, ко спаринг партнер беа на теренот, незнам од кај муабетот абе Баерн јак е па ок е што изгубиле Јуве а притоа не се ни обидоа да извадат асален резултат ( нешто што пример на Арсенал им успеа во Минхен ) ...
И Барса беа убер јаки во 2010 па Мурињо најде начин да им парира, Јуве не беа во никаква можност тоа да го прават против Баерн. Во 4231 форматот од големо значење се и бековите и оние кои играат бочно во нападот, ко Робен сезонава ако приметивте, дека беше од голема помош кога Баерн се бранеше, исто и Рибери, затоа Барса беа ишлапани, бидејќи тој систем феноеменално функционираше кај Баерн годинава, за трансформацијата од одбрана во напад да не праам муабет, искинаа.
Ја мислам дека воопшто не е случаен муабетот кој доаѓа од весник кој функционира за Јувентус, и скоро и убеден сум дека Конте ќе пробува да менува во ЛШ, ја искрено не памтам некој со тројца во одбрана да освоил Лига на Шампиони, самиот факт што тоа е огромна реткост у модерниот фудбал такоџе не е случаен.