Serie A 2012/2013

• Креатор на темата Креатор на темата Milanez`
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде шампион 2012/2013?

• Вкупно гласачи
    432
Статус
Затворена за нови мислења.
Голема глупост е ова, прееска го дискутиравме во фан клубот. Тутоспорт трескаат зелени само за да бидат читани...Нема место за Пирло...yea right:LOL:.
pa ne bi rekol, konte ne e glup, i sam znae deka klasicen sci fi e da im parira na golemite so taa formacija, Baern trening mec imaa protiv Juve, nema veze sto se jaki i sto ja izgazija i desetkuvanata Barsa koja sezonava bez trener ja izgura, ne mozat protiv jaki timovi so difesa e tre, ne e slucajno sto se nacnuva ovaa tematika.

Морати за ова чекаше........остаре дури.

Нашиов е три години тука, трпение баго.:D

Има време за вашиов. :D А за другиов Морати, младиот, и за него има мноооогу време, децении и децении... :icon_lol:
П.с. Овој нигеров толку пробува сила да биде интересен што ме тера да си помислам дека учел со Ас Макаренко.

pa ne bi rekol, konte ne e glup, i sam znae deka klasicen sci fi e da im parira na golemite so taa formacija, Baern trening mec imaa protiv Juve, nema veze sto se jaki i sto ja izgazija i desetkuvanata Barsa koja sezonava bez trener ja izgura, ne mozat protiv jaki timovi so difesa e tre, ne e slucajno sto se nacnuva ovaa tematika.
И самиот знаеш дека ова се само шпекулации, него нема везе поентата ми е дека во ваков текст кај што се спомнува евентуална формација без Пирло, не го ни почнувам да го читам, едноставно го рачунам за глупост...Не дека Пирло ке остане вечно да игра, ама сега за сега факт е дека незаменлив и дека нема ни најмала шанса да се игра без него, еве како на пр. Барса без Меси да игра, така некако би му дошло.

Инаку за натпреварите со Баерн јас имам друго мислење.
Не беше толку проблем одбраната со тројца, колку што беше проблем изнесувањето на топката и тврдоглавоста на Конте цело време да одат нападите по земја. Исто така и комплетната физичка супериорност на германците. А и немањето прав напагач што неможе да ја задржи топката повеке од 2 секунди си го направи своето. Значи се на се три причини.

Не викам дека и јас не сум малку скептичен кон оваа формација, али верувам дека со одредени тактички и кадровски промени може да се носи со најдобрите во Европа :).

иначе на пес со саmдорија завршив 8мо а интер се 9то if u know waht i mean

И самиот знаеш дека ова се само шпекулации, него нема везе поентата ми е дека во ваков текст кај што се спомнува евентуална формација без Пирло, не го ни почнувам да го читам, едноставно го рачунам за глупост...Не дека Пирло ке остане вечно да игра, ама сега за сега факт е дека незаменлив и дека нема ни најмала шанса да се игра без него, еве како на пр. Барса без Меси да игра, така некако би му дошло.

Инаку за натпреварите со Баерн јас имам друго мислење.
Не беше толку проблем одбраната со тројца, колку што беше проблем изнесувањето на топката и тврдоглавоста на Конте цело време да одат нападите по земја. Исто така и комплетната физичка супериорност на германците. А и немањето прав напагач што неможе да ја задржи топката повеке од 2 секунди си го направи своето. Значи се на се три причини.

Не викам дека и јас не сум малку скептичен кон оваа формација, али верувам дека со одредени тактички и кадровски промени може да се носи со најдобрите во Европа :).
Abe trgni go toa bez Pirlo, kade ima cad tamu ima i ogan, Konte saka da proba da uspee i vo LS, ti rekov, ne e maloumen so difesa e tre da se nadeva na nekakov poznacitelen uspeh koga ke bide ishlapan ko i sezonava u dvata meca kade Juve nemaa asalna sansa za gol. Si uci covekot, sobira iskustvo i ova e eden od onie potezi koj proizleguva od toa, ova e ocekuvan poteg za mene, nesto sto go zborev pred skoro 2 godini, koga rekov deka Conte kat-tad u LS ke forsira odbrana so 4ca.

Pirlo ke igra sekako, moze i 433, formacija koja veke ja ima koristeno i vo Juve vo nekolku navrati.

Fakt, ako Conte saka uspeh i vo LS, mora da si promeni formacija, sega moze ke igra i so 3ca pak, seedno, ali defakto se znae koja e formulata za uspeh vo toa natprevaruvanje. I Murinjo so Inter taa formacija ja igrase vo LS, vo Serija A vo 90% od natprevarite igrase 4312, malku u vtoriot del od sezonata menuvase koga dojde Pandev, ali samo vo nekolku natprevari, ne site.

Кога веќе почнавте со газоплескањето што им го даде Баерн на Јуве да се надоврзам и јас:)
По првиот меч бев многу огорчен ама се помирив со исходот и веќе го прогласив Баерн за полуфиналист. Во реваншот ме изнервира играта на Јуве која беше во стилот " да не примиме гол" а мораа да даваат голови за понатамошен пласман. Но, од сегашна перспектива сфаќам дека всушност Конте испаднал фраер затоа што Јуве со било кој друг пристап ќе испиел дебакл сличен на оној кој ја снајде Барса. Едноставно сезонава Баерн беше класа над сите во Европа и колку да звучи чудно, јас сум задоволен што Јуве помина со такви лесни порази од нив со кои не се извалка реномето на Јуве.

Кога веќе почнавте со газоплескањето што им го даде Баерн на Јуве да се надоврзам и јас:)
По првиот меч бев многу огорчен ама се помирив со исходот и веќе го прогласив Баерн за полуфиналист. Во реваншот ме изнервира играта на Јуве која беше во стилот " да не примиме гол" а мораа да даваат голови за понатамошен пласман. Но, од сегашна перспектива сфаќам дека всушност Конте испаднал фраер затоа што Јуве со било кој друг пристап ќе испиел дебакл сличен на оној кој ја снајде Барса. Едноставно сезонава Баерн беше класа над сите во Европа и колку да звучи чудно, јас сум задоволен што Јуве помина со такви лесни порази од нив со кои не се извалка реномето на Јуве.
Barsa cela sezona bez trener ja izigraa, zapocnaa nenormalno dobro i se desi pehot so rakot na Tito, toa valjda imase, neznam kako odi so lekuvanjeto sega, nejse, ja znam Inter so suspendiran Murinjo kakov bese na teren, a ne pa pola sezona da se bez nego ni na treninzi ni na natprevarite, znaci mozam samo da pretpostavam kolku bea unazadeni Barselona.

Toa ne e nikakov reper za Baern koi defakto se uber jaki, eve Arsenal na primer na nivni teren slavese, plus nit parceto hartija nit nisto denes ne odlucuva pobednik, pogotovo ne ako se sretnat dve golemi ekipi, Barsa vo 2010 bea isto uber jaki, so nenormalen napad, gi pleskaa Real so Kaka i Ronaldo dojdeni u ista godina, so Pelegrini za trener, pa ete Inter i so igrac pomalku 70min na Kampot izdrza. Muabetot mi e deka so prav pristap na teren, takticki, sekoj moze sekogo da pobedi, i mislam deka ovoj muabet za formatot na Conte voopsto ne e slucaen, ako Juve sakaat uspeh vo Evropa, ednostavno mora da funkcioniraat analogno na tie vospostaveni standardi za LS.

Barsa cela sezona bez trener ja izigraa, zapocnaa nenormalno dobro i se desi pehot so rakot na Tito, toa valjda imase, neznam kako odi so lekuvanjeto sega, nejse, ja znam Inter so suspendiran Murinjo kakov bese na teren, a ne pa pola sezona da se bez nego ni na treninzi ni na natprevarite, znaci mozam samo da pretpostavam kolku bea unazadeni Barselona.

Toa ne e nikakov reper za Baern koi defakto se uber jaki, eve Arsenal na primer na nivni teren slavese, plus nit parceto hartija nit nisto denes ne odlucuva pobednik, pogotovo ne ako se sretnat dve golemi ekipi, Barsa vo 2010 bea isto uber jaki, so nenormalen napad, gi pleskaa Real so Kaka i Ronaldo dojdeni u ista godina, so Pelegrini za trener, pa ete Inter i so igrac pomalku 70min na Kampot izdrza. Muabetot mi e deka so prav pristap na teren, takticki, sekoj moze sekogo da pobedi, i mislam deka ovoj muabet za formatot na Conte voopsto ne e slucaen, ako Juve sakaat uspeh vo Evropa, ednostavno mora da funkcioniraat analogno na tie vospostaveni standardi za LS.

Некаде читав дека Конте рекол дека доста му е од доминација во Италија и дека сака да ја покори Европа. Незнам колку е точно дека имало такво интервју, ама вика дека им доставил список на играчи кои ги посакува во редовите на Јуве, на одговорните за трансфери . Дури и го условува своето останување во Јуве со доведувањето на тие играчи кои би му помогнале да ја освои ЛШ.

Syn ја мислам дека поеќе вие треба да му ја мислите пошо Мацари не глеам како би ја сменил таа 3-4-1-2 :D

Конте може да си фура у Италија со тројца назад ама мислам дека за во ЛШ ќе користи друг формат пошо не е глуп тренер и мислам дека ги сфати работите а и Јуе нема лош состав плус додај ги тука Љоренте и другите потенцијални трансфери ко Јоветич/Тевез иако првиов се збори дека е доста близу до Јуве.

4-2-3-1 е добитна формација ама не гледам Јуве дека има играчи ко Рибери-Робен кои би оперирале по крилата и тука малце ги се кочат работите.

Затоа 4-3-3(или 4-3-2-1 добитната формација на Анчелоти) е пологично да ја користат и ваљда нападот би бил Јоветиќ-Љоренте-Вучинич

Интересно ќе биде да се видат следната сезона у ЛШ

Јуве двете скудета ги освои со 3-5-2, дури ова второто малку и во неколку важни натпревари со 3-5-1-1. Лани на почетокот игравме 4-3-3 и добро се покажа, се додека Конте не почувстува дека Јуве во одбрана ќе биде позаштитен со 3ца. Така некако во последните 10-11 кола, Јуве прими само 2 гола. Но, формацијата не треба да претставува правило за еден тим или основа на тимот. Основата се играчите. Тие се најважни и треба да се постават во најправилна формација, според нивните карактеристики. Конте правилно увиде дека за во ЛШ ќе треба да биде пофлексибилен и дека ќе мора да се научи да менува формации според противниците и нивната тактика. Така да следната сезона очекувам пак да се игра почесто 3-5-2, но и 4-3-3 и веројатно 4-2-3-1 да имаат улога следната сезона.

Битно е дека од тие два гола еден ви даде Икарди. :icon_lol:

Моја грешка, мислев за оваа збориш. Ама како и да е Икарди ќе ве буши следната сезона. :D

Хахах, абе ќути, ако даде еден гол против Јуве, веднаш ќе ги слушнеш медиумите, "bestia negra", бла-бла, дрн-дрн... :pos:

Хахах, абе ќути, ако даде еден гол против Јуве, веднаш ќе ги слушнеш медиумите, "bestia negra", бла-бла, дрн-дрн... :pos:

Според медиумите досега Пелисиер е Меси :D xaxa

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom