Serie A 2012/2013

• Креатор на темата Креатор на темата Milanez`
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде шампион 2012/2013?

• Вкупно гласачи
    432
Статус
Затворена за нови мислења.
Ај што земавте титула ради тоа, земавте, ама не знам со кое лице зборувате за God di Muntari, ич срам да се немало бе, ја да сум на ваше место ќе си преќутам :D

kako sto kutite za 12te penali

Глеам дека зборите за продавање играчи на некои милијардерски нафташи као Сити и ПСЖ, како Милан ги продавал своите најдобри играчи и сеа на лето ќе дошол Леонардо и ќе ги соберел Шарави и компанија со некоја луда понуда.

Знаете што? Има две мали разлики меѓу Милан и другите екипи во Серие А.

Чудно, ама Милан редовно има во тим по некој играч за кого тие луди нафташи се спремни да даат таква понуда. Нешто што на другите тимови, малце поретко им успева. Го дадоа Шевченко, се појави Кака. Го дадоа Кака, се појавија Силва и Ибра. Ги дадоа нив, еве други се на добар пат да се појават.

Втора разлика е што на тепка, на среќа или не, ама обично кога Милан одлучил да продае таков играч, на истиот не му се посреќило ептен во новиот тим. Шева беше продаден истрошен, Кака истрошен, ако го пратите ПСЖ, ќе видите дека навивачите воопшто не мислат дека Силва ја оправдува цената од 42 милиони, иако е рано да се збори за тој трансфер.

Читам се спомнува Зидан. Абе да, го дадоа Зидан и ги потрошија добро парите од неговиот трансфер, ама Зидан после тоа ломеше во Реал, а Кака и Шева не се видоа во Челзи/Реал.

Не сум баш сигурен чија одлука била подобра и од економски и од играчки аспект.

И да... треба да се прави разлика околу тоа да ПРОДАВАШ и ДА ИМАШ ШТО ДА ПРОДАВАШ.

Фала Богу па Милан засега во секој момент има бар еден играч за кој лудиот нафташ би дал 30+ милиони.

А јас лично немам ништо против Милан да добива такви суми за играчи кои дале се што можат за тимот и да ги продае во тим каде што нема да пркнат. Поготово заради тоа што после нив во Милан, као по обичај се појавува друг таков.

Тука си голема грешка ама сепак твое мислење.
Според мене немаш гледано доволно утакмици на Милан за да го кажеш ова.
Не го кажав ова за да го исхејтам Милан или Монтоливо или да го исмејам неговото доведување на Сан Сиро. Ова е кажано од неутрален аспект гледајќи ги неговите партии во дресот на Милан. Не ми се свиѓа како се покажал до сега иако требаше да биде едно од клучните засилувања. Не е ништо повеќе од Аквилани на пример.
--- надополнето: 4 февруари 2013 во 17:23 ---
Глеам дека зборите за продавање играчи на некои милијардерски нафташи као Сити и ПСЖ, како Милан ги продавал своите најдобри играчи и сеа на лето ќе дошол Леонардо и ќе ги соберел Шарави и компанија со некоја луда понуда.

Знаете што? Има две мали разлики меѓу Милан и другите екипи во Серие А.

Чудно, ама Милан редовно има во тим по некој играч за кого тие луди нафташи се спремни да даат таква понуда. Нешто што на другите тимови, малце поретко им успева. Го дадоа Шевченко, се појави Кака. Го дадоа Кака, се појавија Силва и Ибра. Ги дадоа нив, еве други се на добар пат да се појават.

Втора разлика е што на тепка, на среќа или не, ама обично кога Милан одлучил да продае таков играч, на истиот не му се посреќило ептен во новиот тим. Шева беше продаден истрошен, Кака истрошен, ако го пратите ПСЖ, ќе видите дека навивачите воопшто не мислат дека Силва ја оправдува цената од 42 милиони, иако е рано да се збори за тој трансфер.

Читам се спомнува Зидан. Абе да, го дадоа Зидан и ги потрошија добро парите од неговиот трансфер, ама Зидан после тоа ломеше во Реал, а Кака и Шева не се видоа во Челзи/Реал.

И да... треба да се прави разлика околу тоа да ПРОДАВАШ и ДА ИМАШ ШТО ДА ПРОДАВАШ.

Фала Богу па Милан засега во секој момент има бар еден играч за кој лудиот нафташ би дал 30+ милиони.

А јас лично немам ништо против Милан да добива такви суми за играчи кои дале се што можат за тимот и да ги продае во тим каде што нема да пркнат. Поготово заради тоа што после нив во Милан, као по обичај се појавува друг таков.
Јас мислам дека Милан не е Ајакс па да живее од продажба на играчи а ти го направи таков со муабетот. На тим како Милан не му доликува да произведува играчи за далеку понеквалитетни тимови кои се спремни да одвојат огромни суми за играчите на Милан. Милан со својата големина треба да е способен да ги задржи таквите играчи и окоу нив да го гради тимот а да им каже не на милионите. Кога тимот има 5-6 светска класа играчи и помалку афирмираните во тимот изгледаат одлично на теренот. Кога Јуве ги имаше Ибра, Трезеге, Дел Пиеро, Недвед, Турам дури и еден Оливера (сега игра во Џенова) изгледаше како одличен играч.

(y)(y)(y)(y)(y)(y)(y)(y)(y)(y)(y)(y) Како што ќе кажеш во право си...

Баш заради тоа што сите очекуваа да биде пропаднат трансфер го спомнав.....никој не очекуваше барзаљи да игра вака добро..ја нигде не пишав дека игра лошо...муабетот ми е кога можеше Барзаљи да испадне таков добар трансфер зашто да не може и Констант да испадне така? и он пред да дојде во Милан беше просечен играч исто ко и Барзаљи пред да дојде во јуве...сега за сега игра доста добро не гледам причина зашто не би продолжил така...

Иначе кога сме кај Шарави за тоа дека ќе се угуши покрај Балотели тоа се чисти глупости... Па двата гола денес паднаа поради шарави.....тој ја подаде топката за првиот гол...врз него имаше фаул... Си имаше слобода во играта како и увек денес....играше на иста позиција што си игра увек....Позицијата на Балотели е сосема друга од таа на шарави....Незнам од кај идеата дека тоа што балотели дојде во милан ќе штети на Шарави...дечкото уште во прва утакмица ве демантира дека тоа нема да е случајот...
За првиот дел од постот, грешно сум те разбрал. :)
За вториот дел, да не се разбереме погрешно, реков дека ЈАС мислам, значи лично мое мислење е тоа што не значи и дека ќе биде така. И кога велам ќе се угуши не мислам дека тотално ќе пропадне и нема гол да даде туку дека нема да доаѓа толку до израз бидејќи до него има играч кој е попознат и попрославен од него, како што лани го имаше Ибра. :)
--- надополнето: 4 февруари 2013 во 17:38 ---

Го дадоа Пирло за 0 евра и на него не му се посреќи ич. :)

Јас мислам дека Милан не е Ајакс па да живее од продажба на играчи а ти го направи таков со муабетот. На тим како Милан не му доликува да произведува играчи за далеку понеквалитетни тимови кои се спремни да одвојат огромни суми за играчите на Милан. Милан со својата големина треба да е способен да ги задржи таквите играчи и окоу нив да го гради тимот а да им каже не на милионите. Кога тимот има 5-6 светска класа играчи и помалку афирмираните во тимот изгледаат одлично на теренот. Кога Јуве ги имаше Ибра, Трезеге, Дел Пиеро, Недвед, Турам дури и еден Оливера (сега игра во Џенова) изгледаше како одличен играч.

Работата е тоа што денешните времиња се значително сменати од времињата кога во Милан настапуваа Кака,Шева,Бобан,Савичевич..итн....бидејќи тогаш клубовите не плаќаа толку високи даноци и немаше толку финансиски силни екипи како Сити и ПСЖ за да му понудат високи плати и милиони на Берлускони за да си ги даде играчите и плус поразлични времиња беа едноставно многу глупи споредби правите..во сегашно време клубови како Милан,Интер,Јувентус неможат да се носат финансиски со другите европски великани како БаернМинхен,Челзи,Јунајтед а камоли Барселона,Реал,Сити,ПСЖ бидејќи немаат доволно приходи годишно пред се поради државните закони и квалитетот на првенството(медиуми,гледаност..триста циркузи).

.затоа Милан ете на пример неможи да си дозволи да одбие понуда вредна 40+ милиони бидејќи друг пат таква Берлускони нема да види и потоа ќе биди приморан да ги продава истите играчи за три пати помала цена..едноставно клубовите во Италија живеат како еден обичен дуќан на пазар во Македонија..продава и купува колку што му се можностите и колку што му налагаат условите бидејќи ако проба да купи повеќе од потребното тогаш ќе влези во тежок минус и без разлика колкава роба ќе продаде подоцна ќе биде невозможно да си ги врати вложените средства..ова не го разбираат дел од фановите на Милан затоа пробвам да му нацртам зошто Берлускони нема да одбие евентуална понуда за Ел Шарави од ПСЖ бидејќи нема да го продаде од што сака туку од што мора..бидејќи традиција не постои во пазарот..пазарот и трговијата е измислена многу одамна и парите играат непроценлива улога што ние неможиме да ја замислиме..

Затоа Милан или Интер неможат да градат тим или пак нда форсираат играчи за 10 години да играат за нив..тоа е се бизнис мора тие играчи да се продадат бидејќи овие тимој немаат дополнителни приходи..остајте тие муабети за Галијани што изјави дека 10 години ќе настапувал Ел Шарави во Милан со Балотели...и Морати викаше за Ибрахимович дека ќе остани до крајот на кариерата во Интер па првата понуда одма го даде..не се будали да одбијат висока понуда кога можат со истите пари да ги покријат даноците и да ги отплатат кредитите од банките..

како да не научивте досега

Нормално дека и јас го мислам истото.

Како тоа мислиш дека Милан произведувал играчи за понеквалитетни екипи, кога баш тоа реков: Ретко кога, скоро никогаш, играчот за кого Милан зел грдна пара, не го засилил новиот клуб ништо посебно. Напротив. Обично тие одлуки на раководството се покажале најчесто исправни, барем од економски аспект.

Што мислиш зошто Милан одлучи да ги продаде Шева и Кака, а никогаш Гатузо, Неста, Малдини, Инзаги, Сидорф? Мислиш дека за нив немало понуди?

Снабдување екипи со играчи е да им продаваш играч по секоја цена и тоа кога тој играч има уште многу да понуди, кога е во зенитот на својата играчка кариера.
Примерите кои вие редовно ги спомнувате, беа се, но не тоа.
Шева му донесе титули и титули на Милан, заклучно со таа од ЛШ против Јувентус. Продаен истрошен.
Кака слично.
Ако ме сфаќаш што ми е мубетот.

За првиот дел од постот, грешно сум те разбрал. :)
За вториот дел, да не се разбереме погрешно, реков дека ЈАС мислам, значи лично мое мислење е тоа што не значи и дека ќе биде така. И кога велам ќе се угуши не мислам дека тотално ќе пропадне и нема гол да даде туку дека нема да доаѓа толку до израз бидејќи до него има играч кој е попознат и попрославен од него, како што лани го имаше Ибра. :)
--- надополнето: 4 февруари 2013 во 17:38 ---

Па да, очекуав ваква реплика, ама земи и спореди колку има Милан примери као Пирло, ( кој бај д веј, го зедоа од Интер као “неталентиран“), а колку има као овие јас што ги спомнав, па ќе ти биде јасно.

Пирло последните 2-3 години во Милан,на просечен играч од Падова не личеше.

Се презасити и тој од Милан,и Милан од него.
Плус земаше голема плата,и сакаше да продолжи да зема иста таква плата правеќи ништо,раководството му понуди договор што му беше во рамките на годините и игрите што ги прикажуваше,тој го одби. Отиде во Јуве,игра добро,и не личи на човек.
Засекогаш ќе остане запамтен како легенда на Милан.
End of story.

Плус земаше голема плата,и сакаше да продолжи да зема иста таква плата правеќи ништо,раководството му понуди договор што му беше во рамките на годините и игрите што ги прикажуваше,тој го одби. Отиде во Јуве,игра добро,и не личи на човек.
End of story.
На што личи ? На говедо ? Токму тој им донесе титула на Јуве лани а и годинава најверојатно доколку не успее Наполи да направи нешто повеќе од другиве тимови не се очекува такво нешто далеку се од Јуве и Наполи !Не ти го сватив постот ти си зборел за изгледот , епа да ти кажам Прило со таа фризура и со брада изгледа 100 пати подобро отколку петлите ваши во нападот !

End of story.
Јак заклучок нема што...

End of story.

А трионо што го имате у напад што личат на луѓе веќе.....
Па овој повеќе личи на чоек него оние. Или и Погба личеше повеќе на чоек коа беше со онаква коса, Нејмар личи? Или Фелаини личи на чоек?

Ако идеме веќе по тоа кој каков стил има. Само немој годините да ми ги спомнеш.

п.с. Гасперини летнал а?:pos:

А трионо што го имате у напад што личат на луѓе веќе.....
Па овој повеќе личи на чоек него оние. Или и Погба личеше повеќе на чоек коа беше со онаква коса, Нејмар личи? Или Фелаини личи на чоек?

Ако идеме веќе по тоа кој каков стил има. Само немој годините да ми ги спомнеш.

п.с. Гасперини летнал а?:pos:
Не личат,какво личење.
Убедливо најгаден Милан воопшто. :confused:

Работата беше што Пирло бар беше среден личеше на човек дур беше во Милан,сега на што личи ебате на Чак Норис. :icon_lol:

Робовите во напад нејќам ни да ги коментирам.

Нормално дека и јас го мислам истото.

Како тоа мислиш дека Милан произведувал играчи за понеквалитетни екипи, кога баш тоа реков: Ретко кога, скоро никогаш, играчот за кого Милан зел грдна пара, не го засилил новиот клуб ништо посебно. Напротив. Обично тие одлуки на раководството се покажале најчесто исправни, барем од економски аспект.

Што мислиш зошто Милан одлучи да ги продаде Шева и Кака, а никогаш Гатузо, Неста, Малдини, Инзаги, Сидорф? Мислиш дека за нив немало понуди?

Снабдување екипи со играчи е да им продаваш играч по секоја цена и тоа кога тој играч има уште многу да понуди, кога е во зенитот на својата играчка кариера.
Примерите кои вие редовно ги спомнувате, беа се, но не тоа.
Шева му донесе титули и титули на Милан, заклучно со таа од ЛШ против Јувентус. Продаен истрошен.
Кака слично.
Ако ме сфаќаш што ми е мубетот.

Па да, очекуав ваква реплика, ама земи и спореди колку има Милан примери као Пирло, ( кој бај д веј, го зедоа од Интер као “неталентиран“), а колку има као овие јас што ги спомнав, па ќе ти биде јасно.
Еее ако почнам да ги набројувам играчите што ги има продадено Интер за кило семки а потоа станале супер ѕвезди ќе фатам болест на прстите од пишување. Интер си е познат по утките со талентираните играчи, се надевам нема истото да го направат и со Ковачич.
Инаку муабетот за шиткањето играчи... Разберете дека Јуве не е како Интер или Милан во моментов, они се чекор понапред, имаат свој стадион, огромен плус во однос на миланските екипи, начинот на управување им е различен итн итн, да не набројувам сега. Јуве носи квалитетни засилувања за не многу пари, доказ се Видал, Пирло, Вучко, а Интер и Милан се загубени во свемирот на трансфер пазарот. Еве како пример ќе го земам Интер, го шиткаат Снајдер, најдобриот играч во тимот и единствената супер ѕвезда за ебани 10 милиони, а го носат факинг Скелото. Ова е доказ за ужасен менаџмент, и искрено доколку не поработат на ова поле ќе си имаат огромни проблеми во иднина. Со играчи како Гаргањо и Скелото нема успех ни во Италија а да не зборуваме за Европа, таму не смеат да припарат со вакви просеци во тимот.

Де Шиљо ват ар ју дуинг деер ? :D

539575_560288690678018_1121225284_n.jpg

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom