абе торлак,ти реков да не се замараш многу многу со мене,глеј си го твојот беден живот и не ме ставај у постови.за јуве сум од 1994 година,кога јуве беше страв и трепет у цел свет,кога играа најдобрите играчи во клубот,кога најдобриот играч на сите времиња ЗИНЕДИН ЗИДАН газеше со јуве,затоа не се замарај многу многу со мене,ок???Глеј си го твојот беден клуб таму и уживај.Или сега немате шанса за поише од 10 емсто па тука ќе ми изиграваш психолог и ќе ми анализираш психолошки профили на членовите на форумов.
И најмалку можеш ти да ми кажуваш за јуве како местел,твојот шупачки и посран тим два пати е казнуван за местење,ама изглеа не е битно тоа,зашо тогаш не си глеал фудбал.Ти не можеш да јадеш гомна за конте зашо во 2001 твојот алегри е казнет за местење утакмици со уште 6 играчи на една година забрана.Или и тоа не е битно зашо не бил во твојот смрдлив тим????
Ти реков ако го дркаш на моите банови,кажи ќе те опцујам јавно пред сите,да идеш да го удриш на плочки у wc еднаш,малоумен еден!!!!!
Фала Ивица што го докажа тоа што го пишав. Ете така фино лепо си скоцка еден пост што мислам дека во секоја тема треба да се лепи во воведот како пример како еден фан не треба да се однесува. Во твојов случај велиш си прател фудбал од 1994 година, па срамота е да ти кажам да се фалиш со тоа затоа што се гледа дека не си детуле и тука е проблемот.
Објаснив јас во претходниот пост, не ни очекувам навивач на италијански тим да биде некое дете од 10тина години што тек сега загледува фудбал.
Замисли, еве јас немам сретнато нови фанови на Милан или Јувентус, кажав погоре ќе кажам пак - само Интер си повлече нови фанови ради Пандев, нашите тимови не. Кога беше европското првенство и играа Португалија Шпанија баш поминував кај еден кафич и се загледав во едно дете од околу 5 години кое се радуваше кога ќе го видеше Роналдо. Значи очекувано е идните фанови да си имаат нови идоли како Меси, Роналдо, Торес и Ван Перси, сигурно нема да се заљубат во Робињо, Пато, Матри или Видал.
Значи јас очекувам поголема сериозност и поубаво изразување од фановите на нашиве тимови. Затоа што сме поминале низ сито и решето, сме ги поминале фазите на ремет многу пати и имаме едно поинакво горчливо искуство.
Сите фан клубови си имаат по некого, ние го имавме Љубе Бонера и Мојот Надимак е Александро Пато, комшикиве го имаат Спасов а порано им беше еден на д... да ме отепаш не ми текнува како му беше никот, ама тие никогаш не испаднаа да бидат толку безобразни како тебе и твоето другарче што сите останати тимови ги пишува со мала буква, оперирани од смисла за хумор. Имам познаници со кои обожавам да зборувам за фудбал затоа што секогаш прва тема на муабет ми била фудбал, дали сме биле на фудбал или факултет. И можеби претерано генерализирам, ама никако не можам да се позезам со оние кои ги симпатизираат Барселона и Манчестер. Абе и со Јувенташи сум се дружел во времето кога Јуве ги имаше најголемите кризи и сите сме се зафркавале за бедотијата како што сега јас се зафркавам за мојот Милан и ич не се лутам кога некој ќе се обиде да изнуди некое шегиче. Среќавам еден школски од основно, навивач на Реал ми вика - кој ви се бе оние играчи штo сте ги купиле. Абе Player 1 и Player 2 му викам, тие се, толку им е капацитетот.
Во случајов, на форум истите симптоми ги покажуваат фановите на Барса и Ман Утд, ама ова со вас јувенташиве ме чуди. Т.е. со еден дел од вас, што за беља - најгласен е и ја руши замислената слика за навивачите што ги има на форум.
Овде сме се карале, сме се зезале, ама никој не ја преминал границата на вреѓање што во случајов го направи ти и што не ти доликува на годините.
п.с. Алегри ко го спомна ми ја погоди слабата точка, да знаеш.