Serie A 2012/2013

• Креатор на темата Креатор на темата Milanez`
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде шампион 2012/2013?

• Вкупно гласачи
    432
Статус
Затворена за нови мислења.
Тоа и мене ми е поентата, не може од тим кој лани беше хаос со дифеза е тре да се очекува наеднаш да п'ркне и да гази, поготово зашто тренеров и во ЛЕ игра доста првотимци а мечевите се играат во четврток.
Али две по ред со Фиорентина и Милан, not bad, сеа ќе се види со Катанија, Болоња и Сампдорија па потоа Јуве, доста битен период за Интер и Страмачиони иако сеуште е рано, у Јануар некаде ќе се види на што се, крај на Јануари т.е.
Интер на хартија има добри играчи, но до сега иако победи не гледам некоја игра што ветува многу, доколку ништо не се промени во играта на интер одма тоа ќе се увиди по неколку натпревари, едниствена грешка на страма.. е тоа што ги игра Камбиасо и Занети, има многу подобри и помлади играчи од нив што ќе се борат за секоја топка, али како што напоменав тоа ќе се види во понатамошниот дел од сезоната, мора да наметни своја игра и константен да биди... Ако почи топло ладно тешко ќе биди и за трето место.

интерашите си ги кажуваат теоретските шанси нели сваќате ? :icon_lol: .. значи цело време АКО АКО АКО .. епа сега ако се поклопат сите работи се си бива и титула може да освојат, како Јуве лани:) .. само што многу работи се на "АКО" :)
јас кажав кај Интер што не ми се свиѓа, мислам дека немаат доволно играчи во нападот, плус тиа главните што ги имаат неможат да играат 90мин(Касано и Милито), гледа Страма ги игра и двајцата од почеток, но забележав дека и двајцата по 70мин неможат да одат, па тогаш тренерот на некој начин е принуден на две измени, тоа не е баш добро .. сепак лигава ни е тежок шит, па не би ме чудело и Интер да освојат или пак Наполи, само што Јуве сега за сега е супериорен(во дуелот со Наполи што ќе го играат ќе видиме некој работи):)

Tочно Пупоне, јас се слагам со тебе за нападот, имам пишано и на темата за Интер, на тимов му фали напаѓач. Ние имаме вкупно 4 напаѓачи, Касано, Милито, Паласио и Ливаја, од кои само Милито е централен напаѓач. Друга работа, Ливаја воопшто не импресионираше и неможе да се потпреме на него како што можевме порано на Балотели. И трета работа, сме го наебале ако некој од овие тројцава се повреди, бидејќи ќе немаме измени и ќе треба да паркираме автобуси во случај да водиме. Затоа во Јануари, еден асален напаѓач и десен бек за да не го гледам Нагатомо зашо ми се гади животот со секое негово наредно гледање, ја бев едини што се радуваше на црвениот картон што го доби против Милан.

da ama siena i roma ne igraat u anglija ili spanija
Земи прочитај уште еднаш не знам како попросто од тоа.

интерашите си ги кажуваат теоретските шанси нели сваќате ? :icon_lol: .. значи цело време АКО АКО АКО .. епа сега ако се поклопат сите работи се си бива и титула може да освојат, како Јуве лани:) .. само што многу работи се на "АКО" :)
Тоа де, никој не вика дека ќе биде ама далеку од тоа дека би било чудо некое.

... иако веќе првиот посериозен испит наречен Милан го положија.
Да не згреши нешто, првиот посериозен тест паднавте и тоа на домашен терен од Рома. Зарем Милан го сметаш за сериозен тест оваа година :icon_mrgr:

Да не згреши нешто, првиот посериозен тест паднавте и тоа на домашен терен од Рома. Зарем Милан го сметаш за сериозен тест оваа година :icon_mrgr:
Милан ко гости > Рома, Милан ко домаќини > Рома, било, е и ќе остане. ;)

Точно, би можело ова да се каже дека беше вториот посериозен тест, првиот го падна Страма. Уствари ние Шинтерашите почнавме да ги броиме утакмиците од кога почнавме да играме со формацијата дифеза е тре, значи од дуелот со Киево. :D
Шала на страна, дуелите на Милан, Интер и Јувентус секогаш ќе бидат неизвесни, независно од тоа дали некој тим е во некоја играчка или финансиска криза, ипак ривалството е огромно и нема лесни бодови против било кој од овие противници. :)

Kaжа човекот што лани викаше дека ако Милан освои, местено ќе е, ако Јуве освои, чисто ќе е ...

Терај.
Ме зезале цел живот, си играле курот со мене за Милан, не сум одел на школо пола основно и скоро цело средно, не сум излегувал од дома кога ќе изгубеше Милан и никогаш во животов не ми падна толку тешко кога Сладоледџија фати да не "ремети" со саркастични постови откако Јуве освои титула.
Разбирам тим на група актери ко Барселона и тим на мала група педера ко Манчестер да имаат дечиња за фанови, ама пак не разбирам како Јувентус, Милан или кој било друг италијански тим може да има толку незрели симпатизери како Сладоледџијата. Пошо по дифолт не верувам дека некој новопечен фан на фудбалот попрво би одбрал да ги симпатизира моиве катастрофи или катастрофата што беше Јуве до пред една година. Само Интер можеби има до негде нови фанови ради Интер на Пандев, се друго си бира Реал, Барса, Челзи, Манчестер...
Затоа кога ќе ми се спомне дека некој навива за Јуве имам замислено во себе дека не е тралалајка фан, туку прател фудбал одамна и што е најважно знае да мисли и да се изразува. После доаѓам на форум и го читам Сладоледџијава или Ивица ЈМК и цела слика ми се крши.

јас кажав кај Интер што не ми се свиѓа, мислам дека немаат доволно играчи во нападот, плус тиа главните што ги имаат неможат да играат 90мин(Касано и Милито), гледа Страма ги игра и двајцата од почеток, но забележав дека и двајцата по 70мин неможат да одат, па тогаш тренерот на некој начин е принуден на две измени, тоа не е баш добро .. сепак лигава ни е тежок шит, па не би ме чудело и Интер да освојат или пак Наполи, само што Јуве сега за сега е супериорен(во дуелот со Наполи што ќе го играат ќе видиме некој работи):)
Убаво им го кажуваш на интерашиве, и сега и во еден претходен пост (y)

Само Интер можеби има до негде нови фанови ради Интер на Пандев, се друго си бира Реал, Барса, Челзи, Манчестер...

Затоа кога ќе ми се спомне дека некој навива за Јуве имам замислено во себе дека не е тралалајка фан, туку прател фудбал одамна и што е најважно знае да мисли и да се изразува. После доаѓам на форум и го читам Сладоледџијава или Ивица ЈМК и цела слика ми се крши.
-Тоа првото за жал така е.
-Второто за поновите фанови на Јуве, тоа ти е е афтер-калчополи-мрчатор-ефектот, пошо сите формираа став по тоа прашање. Имам другар што немаше изгледано вкупно 3 утакмици италијанско, одеднаш по многу читање жута штампа одбрал дека Моџи не е крив за ништо и од тогаш е највечи фан на Јуве.

:icon_lol:

Ме зезале цел живот, си играле курот со мене за Милан, не сум одел на школо пола основно и скоро цело средно, не сум излегувал од дома кога ќе изгубеше Милан и никогаш во животов не ми падна толку тешко кога Сладоледџија фати да не "ремети" со саркастични постови откако Јуве освои титула.
Разбирам тим на група актери ко Барселона и тим на мала група педера ко Манчестер да имаат дечиња за фанови, ама пак не разбирам како Јувентус, Милан или кој било друг италијански тим може да има толку незрели симпатизери како Сладоледџијата. Пошо по дифолт не верувам дека некој новопечен фан на фудбалот попрво би одбрал да ги симпатизира моиве катастрофи или катастрофата што беше Јуве до пред една година. Само Интер можеби има до негде нови фанови ради Интер на Пандев, се друго си бира Реал, Барса, Челзи, Манчестер...
абе торлак,ти реков да не се замараш многу многу со мене,глеј си го твојот беден живот и не ме ставај у постови.за јуве сум од 1994 година,кога јуве беше страв и трепет у цел свет,кога играа најдобрите играчи во клубот,кога најдобриот играч на сите времиња ЗИНЕДИН ЗИДАН газеше со јуве,затоа не се замарај многу многу со мене,ок???Глеј си го твојот беден клуб таму и уживај.Или сега немате шанса за поише од 10 емсто па тука ќе ми изиграваш психолог и ќе ми анализираш психолошки профили на членовите на форумов.
И најмалку можеш ти да ми кажуваш за јуве како местел,твојот шупачки и посран тим два пати е казнуван за местење,ама изглеа не е битно тоа,зашо тогаш не си глеал фудбал.Ти не можеш да јадеш гомна за конте зашо во 2001 твојот алегри е казнет за местење утакмици со уште 6 играчи на една година забрана.Или и тоа не е битно зашо не бил во твојот смрдлив тим????
Ти реков ако го дркаш на моите банови,кажи ќе те опцујам јавно пред сите,да идеш да го удриш на плочки у wc еднаш,малоумен еден!!!!!

^
petarda.jpg

папапа пау пау пау :icon_lol:

Па чим го гледаш Јуве од 1994 значи имаш над 26-27 години и муабетиве што ги правиш ти се левел: градинка, ма ни дете од градинка не ги прави овие муабети, да пцуе како некој кочијаш по коњите што пцуе.
Јас многу убаво го знам Сладоледџијата, од кај мене е, и се што напиша Џимеј е апсолутно точно, тој не гледа подалеку од својот нос, уште во 2006 ме замараше дека Моџи не бил виновен, уште тогаш ме замараше со некои мајки на разговорите, ама од тоа ни трага ни глас. И за него ниту Конте е крив, ниту Моџи во 2006 е крив, ниту имало допинг скандал во 90тите, значи буквално неписмени се тие што го обвиниле Јувентус за сите овие неправилности.
Понекогаш убаво е човек да признае кога тимот му е слаб, кога за нешто е виновен, кога нешто не штима итн итн.
Секоја чест на некои фанови на Јуве тука, Тутор, Бјанконеро Веро, М.47 и уште неколку останати да не ги набројувам, ама има некои доста загрижувачки случаеви што навиваат за Јуве.

И најмалку можеш ти да ми кажуваш за јуве како местел,твојот шупачки и посран тим два пати е казнуван за местење,ама изглеа не е битно тоа,зашо тогаш не си глеал фудбал.Ти не можеш да јадеш гомна за конте зашо во 2001 твојот алегри е казнет за местење утакмици со уште 6 играчи на една година забрана.Или и тоа не е битно зашо не бил во твојот смрдлив тим????

Во се ми дирај, само во Алегри не! :P :pos:

Информирај се подобро и ќе видиш дека поднеле жалба и Алегри бил ослободен од обвинувања. Башка човекот е голем ебач, а не плаќа како Берлу за тие работи... :ROFLMAO: Затоа и ќе го смени сега, љубоморен му е.

И немој толку патетични постови. Нели гледате дека ве дупат поради тоа што сте патетични... Намерно ве провоцираат и ви се смеат.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom