Serie A 2012/2013

Кој ќе биде шампион 2012/2013?

• Вкупно гласачи
    432
Статус
Затворена за нови мислења.

OMGWTFBBQ

Bone for Tuna
Член од
3 февруари 2007
Мислења
8.802
Поени од реакции
4.419
Bravo za tebe i za ova Spanija sto od 2008 pocna da napravat nesto , kade bile porano ??

Zoff , Cabrini , Tardelli , Betegga , Baggio , Buffon , Del Piero , Scirea , .. dosta se za tebe ovie oti samo Alex i Gigi gi poznavas .. ima i mn mn drugi sto redovno napravile se i sesto.za.Italija a bile igraci na Juve.

Btw. Ne masakrira vo 2006 , sea sakaat pak so naivni stilovi , sakaat vojna , povelete SEA !!!

Franco Baresi, Fulvio Collovati, Cesare Maldini, Paolo Maldini, Alessandro Nesta, Andrea Pirlo, Pierino Prati, Gianni Rivera, Roberto Rosato, Filippo Inzaghi, Giovanni Trapattoni. И сеа?

OMGWTFBBQ

Bone for Tuna
Член од
3 февруари 2007
Мислења
8.802
Поени од реакции
4.419
Juve veke imaa 8 igraci nemoze cela reprezentacija, glejsi tvojot tim kolku ima pa posle jadi burek za drugite ahah
Милан со 4 играчи догура до финалето, а од Јуве 8 беа потребни, кој е појјак сега а аА ааА аааа аАА аа АА ? :icon_lol:

Член од
5 април 2011
Мислења
1.920
Поени од реакции
925
а уствари шо ве боли кур кој тим колку репрезентативци на италија има?

јас би бил задоволен ако милан освојува 10 пати по ред лш и серија а бз репрезентативец на италија :)

и да, не се сите тие само шо играле за италија и што биле легенди на италијанскиот фудбал, делпиеро10. ;)

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
29.924
Поени од реакции
44.981
Koe kriminalno razmisluvanje, site bile protiv Juve, Konte na Inter da bese trener, pak ke go jadese ako navistina zgresil, ili za ovie sto se del od Juve ne treba da vazat zakonite, tamu jasno e precizirano deka ako nekoj premolci vakva rabota, indirektno ucestvuva vo kriminal, sto vi e sea tuka cudno mene ne mi e jasno ?
Ne najiskreno, neka mi objasni nekoj, zasto toa e krsenje na pravilata i propoziciite, koga istite se krsat NORMALNO e da sledi kazna, ako Konte navistina toa go napravil dur bil vo Siena, zasto ne bi trebalo da pie kazna ? Ili za vas normalna pojava e da ne se pocituvaat fudbalskite zapisani pravila, pa sea ova cudno vi e ?

I na kraj, ke ima sansa da si ja dokaze nevinosta, ako navistina e nevin i ako ne uspeat so argumentirani dokazi da go dokazat toa, togas ke bide celosno osloboden od vinata i toa e toa, samo problemot sega e sto on so negovite advokati se obidoa da ja smalat kaznata so toa sto ke priznae deka navistina znael za nameshtaljkata sto znaci PRIZNAVA, pa stvarno neznam kako ke uspee da go dokaze sega sprotivnoto, inaku, koja nevina osoba bi go priznala ova ?

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.915
Поени од реакции
41.876
Што е крив нападот што изгубија од Шпанија ако беше до нив, а одбраната на ниво ќе извлечеа 0:0. Они кај не дадоа гол па и примија 4 поради одбраната која беше највиновна за поразот. ;)

Leo Bonnie

Кад се врате скитнице
Член од
20 декември 2008
Мислења
4.481
Поени од реакции
5.562
Koe kriminalno razmisluvanje, site bile protiv Juve, Konte na Inter da bese trener, pak ke go jadese ako navistina zgresil, ili za ovie sto se del od Juve ne treba da vazat zakonite, tamu jasno e precizirano deka ako nekoj premolci vakva rabota, indirektno ucestvuva vo kriminal, sto vi e sea tuka cudno mene ne mi e jasno ?
Ne najiskreno, neka mi objasni nekoj, zasto toa e krsenje na pravilata i propoziciite, koga istite se krsat NORMALNO e da sledi kazna, ako Konte navistina toa go napravil dur bil vo Siena, zasto ne bi trebalo da pie kazna ? Ili za vas normalna pojava e da ne se pocituvaat fudbalskite zapisani pravila, pa sea ova cudno vi e ?

I na kraj, ke ima sansa da si ja dokaze nevinosta, ako navistina e nevin i ako ne uspeat so argumentirani dokazi da go dokazat toa, togas ke bide celosno osloboden od vinata i toa e toa, samo problemot sega e sto on so negovite advokati se obidoa da ja smalat kaznata so toa sto ke priznae deka navistina znael za nameshtaljkata sto znaci PRIZNAVA, pa stvarno neznam kako ke uspee da go dokaze sega sprotivnoto, inaku, koja nevina osoba bi go priznala ova ?
Додека трае судењето Конте автоматски е суспендиран и тешко дека судењето ќе трае помалку од 2 месеци, затоа Конте прифати 3 месеци суспензија. А за крив, крив е, ама можеше да помини со парична казна. Цела премиер лига го спасваше Виган сезонава и никому ништо, а овие се суспендираат за премолчување. Ако, сами италијанците си ја прават лигата на овој степен.

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
29.924
Поени од реакции
44.981
Додека трае судењето Конте автоматски е суспендиран и тешко дека судењето ќе трае помалку од 2 месеци, затоа Конте прифати 3 месеци суспензија. А за крив, крив е, ама можеше да помини со парична казна. Цела премиер лига го спасваше Виган сезонава и никому ништо, а овие се суспендираат за премолчување. Ако, сами италијанците си ја прават лигата на овој степен.
Абе јебига, регулативи се регулативи, важат за сите, само за ова со судењево незнаев, сигурен си ? Малце тапа е тоа, ама пак ке кажам, закон си е закон и важи за сите, Конте требал на време да мисли на ова зашто сигурен сум дека добро го познава тој дел од законот и знаел што може да го снајде, он имаше одличен почеток на својата менаџерска кариера во Јуве, почеток од соништата и сега ради една мочана Сиена вака да го јаде и да си го нарушува реномето, не вреди !

Член од
11 јули 2008
Мислења
4.753
Поени од реакции
3.793
Hah, сите "plea bargains" до сега во процесот беа прифатени освен онаа на Конте
Oh yeah :pos:

Дим4е

NZT-48, want some?
Член од
24 октомври 2007
Мислења
7.276
Поени од реакции
8.419
Вчера седев у парк со едно другарче и ми се жали брат абе може ќе ме бркаат од работа ... И јас аман бе ? Го прашувам што како (работи келнер) ми вика абе една од келнерките пред некое време ,месец , месец ипол у гужвата на едни им наплати цел износ а фискалната ја пушти на 50% попуст лупна 500че у џеб и само јас видов, ама муабетов да го чувал се до пред некој ден и у муабет кој како што прави дознава и друг од колегите, па за беља и оваа келнеркава глуми џамбаз поткажала нешто кај газдата дека некој не работел како што треба и и овој што дознал ни 2 ни 3 за да се оправда кажување на шефот за случкава.... нејзе ја брка него го суспендира 1 недела и му рекол после 1 недела дојди да одлучиме за тебе...
Еве колку само за споредба што го правдате ќутењето Конте дека тоа е вообичаена постапка во таа ситуација...

Член од
25 јануари 2009
Мислења
2.008
Поени од реакции
917
Ете Чим е конте "НЕВИН" ко што тврдите има шанса да ја докаже својата невиност.... :) или пак ова е заговор против јувентус.... хм...

Bianconero vero

Il Capitano
Член од
10 ноември 2008
Мислења
9.237
Поени од реакции
8.135
Ете Чим е конте "НЕВИН" ко што тврдите има шанса да ја докаже својата невиност.... :) или пак ова е заговор против јувентус.... хм...
Пиша погоре Дејан Маркизио дека Конте ќе беше суспендиран додека трае судењето и токму затоа ја прифати спогодбата за да нема воопшто судење.

Член од
25 јануари 2009
Мислења
2.008
Поени од реакции
917
Пиша погоре Дејан Маркизио дека Конте ќе беше суспендиран додека трае судењето и токму затоа ја прифати спогодбата за да нема воопшто судење.
спогодбата ко што читам е одбиена до страна на Дисциплинската комисија на Серија А ...така да сеа мора да докаже дека е невин или ќе јаде поголема суспензија

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom