Koe kriminalno razmisluvanje, site bile protiv Juve, Konte na Inter da bese trener, pak ke go jadese ako navistina zgresil, ili za ovie sto se del od Juve ne treba da vazat zakonite, tamu jasno e precizirano deka ako nekoj premolci vakva rabota, indirektno ucestvuva vo kriminal, sto vi e sea tuka cudno mene ne mi e jasno ?
Ne najiskreno, neka mi objasni nekoj, zasto toa e krsenje na pravilata i propoziciite, koga istite se krsat NORMALNO e da sledi kazna, ako Konte navistina toa go napravil dur bil vo Siena, zasto ne bi trebalo da pie kazna ? Ili za vas normalna pojava e da ne se pocituvaat fudbalskite zapisani pravila, pa sea ova cudno vi e ?
I na kraj, ke ima sansa da si ja dokaze nevinosta, ako navistina e nevin i ako ne uspeat so argumentirani dokazi da go dokazat toa, togas ke bide celosno osloboden od vinata i toa e toa, samo problemot sega e sto on so negovite advokati se obidoa da ja smalat kaznata so toa sto ke priznae deka navistina znael za nameshtaljkata sto znaci PRIZNAVA, pa stvarno neznam kako ke uspee da go dokaze sega sprotivnoto, inaku, koja nevina osoba bi go priznala ova ?